radus radus komentáře u knih

Zakázaná píseň Zakázaná píseň Laura Walden

Taková romantická pohádka, ale nebylo to úplně špatný. Líbilo se mi prostředí, ve kterém se příběh odehrával.

22.04.2021 3 z 5

Osudová léta Osudová léta Marie Lamballe (p)

Docela mě mrzí, že jsem nečetla první díl. Z počátku jsem se těžko orientovala v členech rodiny, ale jinak mě knížka bavila a všichni mi byli sympatičtí. Už se těším na pokračování.

10.01.2021 4 z 5

Dobrodruhům Dobrodruhům Tereza Ramba

Do knížky jsem se pouštěla s nadšením, akorát jsem se bála, aby tam nebylo moc podrobností a zeměpisných názvů. Ale toho se fakt bát nemusíte, z některých míst se nedozvíte skoro nic, ale zato jsou v knížce krásné fotografie. Chápu, že Tereza knížku pojmula spíš jako deník z cest, ale těch myšlenkových pochodů a pocitů je tady zbytečně moc, protože některým věcem může rozumět jen ona a nikdo jiný. Proto už jsem ke konci trošku přeskakovala kapitoly Láska. Ale jinak si knížku každý zkuste přečíst a udělat si vlastní názor.

26.11.2020 3 z 5

Hanko, zachraň štěně! Hanko, zachraň štěně! Věra Hudáčková Barochová

Za mě pěkný, jednoduchý příběh pro -náctileté dívky, které mají rády pejsky. Tady mohou i pochopit, že kluk, který se jim líbí, nemusí být zrovna ideál...

29.07.2020 4 z 5

Muž a žena Muž a žena Michal Viewegh

Tohle není můj šálek kávy, nebavilo mě to a humorné mi to vůbec nepřipadalo.

15.05.2020 2 z 5

Vábivý jako hřích Vábivý jako hřích Susan Johnson

Většinou bývají hlavní hrdinky trošku cudnější a dělají okolky, ale to nebyl případ Rosalindy... Příjemná a zábavná oddechovka, která se dobře četla.

10.04.2020 4 z 5

Skandální noc Skandální noc Teresa Medeiros

Po této knížce jsem sáhla z toho důvodu, že jsou knihovny kvůli nouzovému stavu zavřené a já tak můžu oprášit starší kousky ze své knihovny. Určitě to nebyla chyba, knížka se mi líbila, byla jak romantická, tak veselá, dobře se četla.

05.04.2020 5 z 5

Rodinné povídky Rodinné povídky * antologie

Pěkné nenáročné čtení před spaním nebo do čekárny u doktora. Nejvíc se mi líbily povídky od Soukupové, Dvořákové, Hejdové a Mornštajnové.

21.01.2020 4 z 5

Minulá provinění Minulá provinění Tami Hoag

Kniha mě mile překvapila, byla čtivá a zajímavá. I závěr byl dobře vystupňovaný a překvapivý.

29.01.2019 4 z 5

Zakázané ovoce Zakázané ovoce Jojo Moyes

První část byla pro mě nudná, obyvatelé Arcadie divní a když už jsem se tímhle čtením konečně prokousala a začalo to být pro mě zajímavé, tak byl konec první části. Další části byly zajímavější, konečně se příběh propojil, ale stejně mi to přijde takové nedotažené, většinou jen takové náznaky a domyslete si to jak chcete... no, nebyla to klasická Jojo.

27.11.2018 3 z 5

Co přetrvá věky Co přetrvá věky Nora Roberts

Přečetla jsem asi třetinu knížky, ale zklamala mě, je to úplně něco jiného nez jsem očekávala, takže odkládám. A nedovedu si představit, že bude ještě další pokračování...

21.05.2018 3 z 5

Jepice Jepice James Hazel

Výborná a zajímavá kniha, která se dobře četla a skládačka do sebe zapadla úplně dokonale. Malinké mínus za konec, který mohl autor ještě maličko protáhnout a trošku nás napínat, ale jinak hodnotím 5* Uvidíme, jak se povede pokračování :-)

26.04.2018 5 z 5

Šílené výčitky Šílené výčitky Liane Moriarty

Vůbec jsem se do této knížky nemohla začíst, dá se říct, že prvních 200 stran bylo o ničem. Jelikož jsem ženská zvědavá, tak jsem chtěla vědět, co se na té grilovačce přihodilo. Konec byl mnohem zajímavější a svižnější a vše do sebe pěkně zapadlo.

24.03.2018 3 z 5

Přítelkyně Přítelkyně Táňa Keleová-Vasilková

Nenáročná odpočinková četba z běžného života, ale už jsem od autorky četla lepší knihy :-)

06.03.2018 4 z 5

Sběratel motýlů Sběratel motýlů Dot Hutchison

Děj této knížky je tak absurdní, až je vlastně zajímavý. Přišlo mi, že se některé věci opakují několikrát dokola, autorka je zřejmě posedlá tetováním a motýly. Konec se Sofií jsem dost dobře nepochopila, jsem zvědavá, zda v dalších dílech bude ještě o čem číst.

25.02.2018 4 z 5

V oblaku dezinfekce V oblaku dezinfekce Ivanka Devátá

Jako vždycky vtipné a oddechové čtení.

03.02.2018 4 z 5

Prak Prak Michal Vrba

Knížku mi doporučila knihovnice, jinak bych po ní učitě nesáhla, ale jsem za to ráda. Knížka mě překvapila, byla napínavá a zajímavá. Autora jsem neznala, trošku jsem zapátrala na netu, a protože pochází kousek od mého bydliště a náhoda tomu chtěla, potkala jsem ho a slíbila, že knížku ohodnotím. Takže, pane spisovateli, opravdu velká pochvala!!! :-)

11.10.2017 5 z 5

Chytrá žena pro manžela přes plot skočí Chytrá žena pro manžela přes plot skočí Alena Jakoubková

Moje první knížka od této autorky a nejsem moc nadšená. Nevím jak vůbec přišla na ten název knihy, mě hlavní hrdinka přišla dost hloupá a naivni, může střídala jak fusekle, hodní chlapi se ji nelíbili a tak si nabrnkla pitomce. Neměla žádné starosti, děti ji hlídala matka, výdaje dotoval otec, prostě si moje sympatie Klára nezískala. A místy mi knížka připadla jak kuchařka...

27.05.2017 3 z 5

P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

Nenadchne, ani neurazi. Takové odpočinkové čtení, které po pár desítkách stránek začne trochu nudit.

15.04.2017 3 z 5

Ještě mě nezabíjej Ještě mě nezabíjej Joy Fielding

Když jsem začala knížku číst, říkala jsem si, že je to nuda bez akce. Pasáže z minulosti se střídaly se sny, které Casey prožívala v kómatu a to mě nebavilo. Už jsem knížku chtěla odložit, ale druhá půlka byla mnohem zajímavější a začalo se tam konečně něco dít. Jen díky tomu čtyři hvězdičky :-)

04.02.2017 4 z 5