rafan65 komentáře u knih
Pěkné čtení, Slečna Marplová hodně dobrá jako vždy. Napínavé čtení skvěle propracovaný příběh a dobrá zápletka. Tyto knihy mám moc rád, sálá z toho pohoda a člověk si při čtení krásně odpočine.
Přečteno hlavně kvůli čtenářské výzvě. Četl jsem již několikrát a pokaždé tajemný a napínavý příběh.
Další kniha této série je opět noblesní čtení. Autorka mě opět přesvědčila že je jedna z nejlepších českých spisovatelů daného žánru. Příběh nepostrádá napínavou zápletku, zároveň čtenáři předkládá několik lidských osudů které sahají desítky let zpět v čase. Opět jsem hodně spokojený a můžu knihu jenom doporučit.
Poněkolikáté jsem se vrátil k tomuto dílu a opět jsem četl a četl . Pokaždé když čtu tyto knihy tak musím uznat že proti filmové podobě jsou opravdu mnohem lepší. Příběhy jsou zpracovány do detailu a určitě výpravnější a zábavnější.
Tato kniha je opravdu hodně dobrá. Knihy které pojednávají o komunitě Amišů nemám rád, ale nyní jsem změnil názor. Tato autorka je skvělá a napsala parádní detektivku. Kate Burkholderová šéfka policie v městečku Painters Mill je hodně zdařilá postava téhle knihy.
Klasické dílo u kterého se pokaždé hodně bavím. Tentokrát přečteno do čtenářské výzvy. Tato kniha nepotřebuje žádné dlouhé recenze, je úžasná a neskutečně realistická. Každopádně kdo ji ještě nečetl tomu ji vřele doporučuji.
Další úžasná knížka kterou si vnoučata přinesla na čtení před spaním. Brouk Pytlík sklízel nemalé ovace a kolikrát jsem měl pocit že snad ani nebudou spát. Pozoroval jsem jejich reakce a jsem rád že pan Ondřej Sekora tuto krásnou knihu dětem vykouzlil.
Tuto knihu mám ve své knihovně mezi oblíbenými skvosty a budu ji určitě číst ještě několikrát. Hodně málo knih mě dokáže tak rozesmát jak tato. Nářečí kterým je kniha napsaná mě vůbec nevadí protože na Slovácko to mám jenom pár kroků. Dobré vínko a plkání při jeho popíjení mám moc rád.
Četl jsem mnohokrát a zřejmě ještě mnohokrát číst budu. Švejkovy hlášky jsou plné hodně černého humoru a nebezpečně nekorektních vyjádření. Asi nemá smysl dál tady pět chválu. Kdybych měl přece jenom něco vytknout, tak je to množství německých vojenských pojmů, ve kterých jsem se opravdu moc neorientoval.
Četl jsem už několikrát a pokaždé jsem hodně spokojený. Tato kniha je plná dobrodružství a zároveň čtenáři osvětlí těžký život našich předků z doby vzniku lidstva. Moc pěkné čtení.
Pěkné čtení které popisuje příběh kamarádů Artaira Marsaili a Fina který se vrací na ostrov Lewis vyšetřovat vraždu. Děj odkrývá čtenáři stará tajemství a propletenec vztahů který na konci knihy graduje. Jako kriminálku bych tuto knihu asi neoznačil, příběh mě osobně ovšem hodně bavil a knihu jsem si užil. Doporučuji.
Další skvělý příběh který se četl nádherně. Agatha Christie to prostě uměla, její význam pro krimi žánr je stěžejní. Tak důmyslně vytvořit dějovou zápletku to potřebuje nesporné kvality. Vykreslení života na Anglickém venkově je opravdu hodně vydařené a čtenář si připadá že je součástí příběhu. Tyto knihy vřele doporučuji jsou krásné.
Tak tuto knihu jsem četl někdy v dětském věku a už jsem si děj moc nepamatoval. No nevadí nastal čas na návrat ke knihám tohoto autora a zažít cesty plné dobrodružství. Karel May je zárukou kvality a jeho knihy jsou pěkný relax. Syn lovce medvědů je kniha plná napětí a zvratů, autor pěkně vykreslí krásnou přírodu. Budu pokračovat knihou Duch Llana Estacada.
Tady není co dodat, snad jen určitě doporučuji stojí za přečtení. Krásná kniha.
Opět velmi dobře napsaná knížka. Styl psaní tohoto autora mě neskutečně sedí. Příběh se chvílemi ubírá drsnými dialogy ale to právě dodává této knize tu správnou atmosféru. Určitě budu v této série pokračovat.
Další skvělá knížka od Ondřeje Sekory. Kocourkovští jsou skvělí páni. Srší optimismem, nápady a nikdy nic nevzdávají. A taky si konečně uvědomuji kde se berou všichni naši vládní činitelé.
Skvělé. Kniha má spád a čte se jedním dechem.Ďábelské hry byly hodně dobré.Perfektně namixované zápletky, postava Kim je sympatická, přečteno s nadšením.
Tak toto je klasika našeho dětství a musím dodat krásná klasika. Četl jsem ji společně s mladším vnukem a kniha se nám moc líbila. Na druhou stranu jsem si uvědomil že spousta věcí a dobrodružství které děti v knize prožívají je pro dnešní generaci dětí něco čemu nerozumí. Musel jsem mu spoustu věcí vysvětlovat a stejně si nejsem jistý že všechno správně pochopil. No prostě jiná doba jiné zájmy.......... škoda.
Druhá kniha série ostrov Lewis je opravdu skvělé čtení. Příběh je nádherně napsaný, čtenář dějem proplouvá a má pocit že je součástí všeho co se zrovna v knize odehrává. Autor dokázal balancovat mezi časovými linkami několika generací tak bravurně že jsem neměl ani na chvíli problém s orientací v příběhu. Moc se těším na poslední knihu této série.
Jsem velmi spokojený, kniha je opravdu hodně napínavá a chvílemi mě běhal mráz po zádech. Příběh má spád a závěr je zběsilá jízda plná neuvěřitelných událostí. Tohoto autora neznám ale po přečtení této knihy musím opravdu přiznat že je fakt dobrý. Knihu doporučuji stojí za přečtení.