rakakan

Příběh Cally byl zajímavější než příběh Terezy. Byl napínavější, záhadnější, mimo školní prostředí, i když místy malinko "přitažené za vlasy. Rozhodně se ale četl líp. Uvidím, co přinese příběh Roxy. Začíná dobře....

Čtvrtý díl v Austrálii .... a Lucinda nezklamala. Kniha se dobře četla, ukápla i slza. Spoustu věcí o životě domorodců jsem neznala a nevěděla. Reakce hrdinek z minulého století byly někdy nepochopitelné, ale každá doba má své nepochopitelné věci a názory. Těším se na další díl - Sestru Luny.

Začetla jsem se po několika stranách. Co mám o knize říct? Musíš si ji přečíst......, a posoudit sám. Já jsem byla nadšená.

Lehké čtení, nic náročného, závěr se dal očekávat, podobně jako u dalších dílů této série. Některé pasáže jsem přeskakovala. Jako plus nad jen přiblížení života v Dánsku a Kodani.

Začala jsem číst Veroniku a potom Jáchyma. Což doporučuji. I když ve Veronice byl několikrát naznačen další děj, závěr Jáchyma mě překvapil.
Velice pěkně napsané, mnohokrát k zamyšlení. Jak v životě dál, že nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř. Vážit si každé kapičky štěstí....

Začetla jsem se trochu později, ale stálo to za to. Další z příběhů, jak se během pár okamžiků může život od základů změnit. Můžu jen říct - doporučuji přečíst.

Palec nahoru. Vše mělo spád. Nechybělo napětí, humor, smutek. Sexu na mě trochu moc, ale do příběhu zapadal. Závěr trochu předvídatelný, ale i překvapivý. Příběh se odehrával ve světě, který nikdy nepoznám, a o to byl zajímavější. První kniha od autorky, a určitě popadnu další.

Po chmurném Listopádu, krásné uvolněné, čtení. To byla opravdu odpočinková četba. Zanechala trochu chuti a nálady podívat se do popisovaných míst.

Jsem opět spokojená. Trochu jsem předvídala, kdo byl ten táta Sůl, i to že se se všemi sestrami ještě setká. Musela jsem si sice vypsat podstatné údaje o každé sestře, abych byla po těch letech v obraze, ale jinak musím dát Harrymu palec nahoru.
Krásně navázal na maminčin příběh.

Žádný složitý děj, oddechovka, předem jasný konec, ale dobře se četla. Zkrátka kniha na letní oddechnutí.

Po sérii jsem sáhla kvůli špatné náladě. Na nic konkrétního ke čtení nebyla chuť. Knihy má dcera už několik let, a teď na ně přišla řada. Vůbec nelituji. Velice krásně se všechny díly četly. Vysvětlily také hodně věcí, které ve filmu nebyly. Doporučuji pro rozšíření a posilnění fantazie.

Stejně jako z prvního dílu jsem i teď nadšená. Při čtení jsem si krásně vybavovala předešlý díl, i když jsem ho četla dva roky zpět. Můžu jen napsat vezmi do rukou a čti. Všechno do poslední stránky. Nejlépe oba díly po sobě.

Zpočátku zmatek mezi jmény, ale napínavé až do poslední stránky. Přečteno jedním dechem. Doporučuji

Co jsem to začala číst? To byla má první reakce na knihu. Po několika stránkách jsem změnila názor. Začetla se a dočetla, a ráda! Krásný příběh života zvláštně obyčejné rodiny, jejich přátel a sousedů. S příchutí tragikomedie, hořkosti, sladkosti i poučení. Doporučuji.

Přečteno jedním dechem. Knihu nešlo odložit, s úmyslem, že si další kapitolu přečtu druhý den. Napínavý příběh, krásně zakomponovaný do historie. Dozvěděla jsem se spoustu nových věcí o Irsku. Poslední stránky neukončily příběh, ale přinesly další záhadu. Doufám, že poslední díl o otci Sůl bude, i přes úmrtí autorky, dokončený. Snad se dovypráví celý příběh rodiny.

Už u příběhu Cally jsem si říkala, že se mi četl líp než předcházející díly. Lhala jsem, Roxy jsem četla s větším zaujetím. Vyprávění s téměř detektivním příběhem se mi líbilo, více, než prostředí školy. Místy dojímavé pasáže, u který tekly slzy. Milostné scény jsem přeskakovala, abych se rychle dostala k rozuzlení příběhu. Měla jsem typ na pachatele, a vyšel, ale stejně to nic na zážitku z četby neubralo.

Stejný příběh (Počkám na tebe), tentokrát z pohledu Camerona. Věděla jsem, o čem kniha bude, ale četla se úplně jinak. Stejně dobře jako první příběh, ale jinak. Dobrá volba. Sahám po příběhu Terezy a už se těším...

Krásná odpočinková kniha. Přes těžký život, musí člověk závidět v podstatě dřívější klidný život bez dnešního spěchu, v kontaktu s přírodou a vzájemné soužití lidí.

Vánoční dárek přečtený jedním dechem. Viděla jsou pouze filmovou první sérii, a potom se dala do čtení všech dílů Cizinky.
Po přečtení této knihy mám chuť sednout k televizi a shlédnout najednou všechny zfilmované série.
Tolik zajímavostí z natáčení, krásné fotografie, postřehy a reakce herců i tvůrců......super!!!

Zajímavá kniha. Knihu mi půjčila kamarádka, ať si ji přečtu. Nemám ráda příběhy z války. Tady se ale prolínala minulost s přítomností, proplétaly se nitky osudu cizích lidí. Začetla jsem se a dočetla. Ve válečném příběhu jsem objevila spoustu pro mě historicky nových a zajímavých věcí, o kterých jsem neměla zdání. Jen Kateřina mě někdy hrozně "prudila" svou nerozhodností a neustálým řešením pro a proti. Především s Patrikem. Ale v životě už to tak chodí, každý jsme jiný a jinak bychom danou situaci řešili. Pro mě měla kniha určitě přínos.