rarášek rarášek komentáře u knih

Sherlock Sherlock Guy Adams

Skvělý průvodce celou první a druhou řadou seriálu. Plný fotek, obrázků, poznámek Sherlocka a Watsona, komentářů herců a tvůrců, o knížkách a jejich autorovi. Nádherná knížka, u které jsem se moc bavila a prostě si ji užívala. Pravá knížka pro fanoušky seriálu. :)

,,Jednou mi řekl, abych z lidí přestal dělat hrdiny. Že prý neexistují, a i kdyby, on by mezi ně nepatřil. Což jen dokazuje, že i on se někdy mýlil."

09.06.2017 5 z 5

Z deníku kocoura Modroočka Z deníku kocoura Modroočka Josef Kolář

Když jsem vyrůstala, byla to moje nejoblíbenější knížka. Teď je to hlavně kniha, která ve mě vzbuzuje nostalgii. :)

05.06.2017 5 z 5

Cesta Cesta Cormac McCarthy

Velice zajímavá kniha s obsahem k zamyšlení. Ke konci jsem sice čekala ještě nějaké drama, ale to, co se ke konci přihodilo, bylo i tak bolestné. Chystám se ještě na film, jsem na něj zvědavá. :)

30.04.2017 4 z 5

Sofiin svět Sofiin svět Jostein Gaarder

Znovu jsem si zopakovala tuhle knihu v rámci čtenářské výzvy. Tuto knihu jsem četla naposledy na základní škole, teď jsem na střední škole, kde bereme filosofii v občance. Musím napsat, že této knize rozumím nyní mnohem víc, než na základce a také mi velice dobře pomáhá lépe pochopit, o čem se učíme na hodinách občanky. Doporučuji. :)

20.03.2017 4 z 5

Psí hrdinové - Pravdivé příběhy statečných psů Psí hrdinové - Pravdivé příběhy statečných psů Ben Holt

Neuvěřitelná knížka. Tolik úžasných psů, tolik skvělých příběhů. Psi jsou opravdu nejvěrnější stvoření na této planetě. :)

07.03.2017 4 z 5

Smečka z Bagdádu Smečka z Bagdádu Brian K. Vaughan

Kresba komiksu je naprosto nádherná. Příběh se mi taky líbil, ale možná by se mi líbil o něco víc, kdyby byl o trochu delší. Konec byl smutný. Komiks se mi zalíbil. Nevím, co dalšího bych dodala. :)

03.03.2017 5 z 5

Adéla na svatbě královny Margot Adéla na svatbě královny Margot Silène Edgar

Kniha se mi zalíbila. Když jsem četla poslední stránky, tekly mi slzy a skoro jsem nedýchala, jak jsem čekala, co si vybere. Zda skutečný svět, kde je její rodina a přátelé nebo snový svět, kde se zamilovala do Samuela. Její rozhodnutí bylo moudré. Kniha by určitě mohla být trochu delší, abychom se toho mohli víc dozvědět, ale i tak jsem spokojená. Zajímalo by mě, co by se stalo, kdybych se taky propadla ve snu do příběhu jedné z mých knih. :)

17.10.2016 5 z 5

Jasná voda vůkol Jasná voda vůkol Gavin Maxwell

Úžasná knížka. Miluju vydry a Midžbil mi byl hrozně blízký. Jeho smrt mi přišla strašná a doufám, že ten co mu to provedl se bude smažit v pekle. Edal byla taky pěkné kvítko. Knížku velice doporučuji milovníkům vyder a krásné přírody. :)

08.09.2016 5 z 5

Vzestup a pád Vzestup a pád Eliot Schrefer

Zase díl, který mě dokázal překvapit i těsně před koncem. Těším se na další díl. Jsem zvědavá, co bude s Mej-Lin. :)

29.08.2016 5 z 5

Dopisy na konec světa Dopisy na konec světa Ava Dellaira

Pro mě tato kniha zklamáním rozhodně nebyla. Něco jsem se dozvěděla o lidech, kterým Laurel adresovala své dopisy a kteří pro ni něco znamenali. Postupně jsem se také dozvídala o životu samotné Laurel, smrtí její sestry a důvodu, proč si to dává za vinu. Moc se mi líbil Sky, i když jsem později měla chuť mu jednu vlepit, ale to samé i u Laurel. Taky se mi líbily kamarádky Nathalie a Hannah.
Knihám od nakladatelství Yoli začínám přicházet na chuť. Moc se mi líbí obálka. Kniha formou dopisů mi nijak zvlášť nevadila. Krásná oddechová knížka. :)

15.08.2016 4 z 5

Forrest Gump Forrest Gump Winston Groom

Knížka se mi moc líbila, jak humorem, tak stylem psaní (ze kterého mě občas bolela hlava).
Mám velice ráda film, který je natočen podle této knihy a proto mě trochu zklamalo, že je toho hodně, co ve filmu nebylo.
Ale ani tak to nebylo špatný. Forrest, na to, že o sobě prohlašuje, že je idiot, tak toho hodně prožil a při jeho štěstí i prožije. :D

08.08.2016

Návrat z temnoty Návrat z temnoty Liz Coley

Skvělá knížka. Téma k zamyšlení a velice čtivý příběh. Obálka je velice dobrá. Její rozhodnutí na konci mi vehnalo slzy do očí. Jsem ráda, že mám tuhle knihu ve své knihovničce. :)

07.08.2016 5 z 5

Simonův kocour a nástrahy světa Simonův kocour a nástrahy světa Simon Tofield

Moc se mi to líbilo. Tahle kniha už má barevnější ilustrace, trochu víc působí jako knížka pro děti, ale pořád je úžasná a pobaví. Simon's cat jsou úžasná videa, která vždy hodně potěší. :)

25.07.2016 5 z 5

Jako zabít ptáčka Jako zabít ptáčka Harper Lee

Úžasná kniha, která donutí člověka se nad jejím obsahem zamyslet.
Velmi jsem si oblíbila postavy Atikuse, Čipery, Jema a Maudie.
Bylo mi velice líto Toma Robinsona.
Kniha toho naučí hodně o dřívější společnosti, která může někde přetrvávat i dnes.
Knihu doporučuji. :)

15.07.2016 5 z 5

Druhá stříbrná kniha snů Druhá stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Další skvělý díl. Pořádně napínavý kolem Henryho a Liv, Min a Arthura. Rozhodně zbožňuju Liv, Henryho, Miu a Graysona. V tomhle díle mi lezly strašně na nervy Okrb, Florence a Emily. Rozhodně se těším na další díl. Obálka je znovu úžasná. :) Jsem hrozně zvědavá, kdo je Secrecy. :)

27.06.2016 5 z 5

Když Hitler bral kokain a Stalin vyloupil banku Když Hitler bral kokain a Stalin vyloupil banku Giles Milton

Knížku jsem dlouho odkládala, protože mě trochu odrazoval ten název. Pak jsem ji ale našla v knihovně, nahlídla do ní a neodolala jsem. Našla jsem v ní rozhodně spousty zajímavých informací. Na základce mě nikdy nezajímal dějepis, ale bůhví proč jsem si ho v posledních letech oblíbila. Moc se mi líbili informace o Hitlerovi, válečných zvířatech, o Ireně Sendlerové a mnoho dalších. Jak už jednou někdo poznamenal, hodně to připomíná Děsivé dějiny a proto se mi to taky moc líbí. Obálka je skvělá, když jsem viděla jiné obálky, tak ta naše mi připadá rozhodně nejlepší. :)

03.06.2016 5 z 5

Jáma a kyvadlo a jiné fantastické povídky Jáma a kyvadlo a jiné fantastické povídky Edgar Allan Poe

Skvělá kniha plná povídek od Poea. Rozhodně skvělé. Nejradši mám určitě Černého kocoura. :)

24.05.2016 5 z 5

Pokoj Pokoj Emma Donoghue

Tuhle knihu jsem se rozhodla přečíst před filmem, protože naopak se mi to nikdy nevyplatilo (na film se teď rozhodně chystám). Rozhodně skvělý příběh, vyprávěný z pohledu malého Jacka, pro kterého je Pokoj naprosto vším a rozhodně ho nevnímá jako něco špatného. Styl písma a velká písmena rozhodně seděli na tak malého kluka, který vnímá Pokoj jako jediný svět. Potom jeho velké objevování venku, při kterém jsem mohla poznávat jeho pocity a myšlenky, co si o tom všem myslí. Ten konec s Pokojem je rozhodně skvělý. Jedna etapa jejich života skončila a ta nová právě začíná. :)

22.05.2016 5 z 5

Vězeň noci a mlhy Vězeň noci a mlhy Anne Blankman

Tahle kniha se mi moc líbila. Miluji knihy s touto tématikou! Na celém příběhu je vidět, že na tom autorka hodně pracovala a v poznámkách, že rozhodně toho hodně nastudovala. Líbilo se mi pátrání Gratchen s Danielem po tom, kdo zabil jejího otce, i když jsem to už v půlce nějak začínala tušit. Obálka je nádherná a skvěle se hodí, s tou světle a tmavě modrou působí tajemně a napínavě a červeným nápisem a pláštěm. Jsem rozhodně zvědavá na pokračování, i když já bych se klidně spokojila s tímto jedním. Stejně vím, že si ho tak jako tak přečtu. :)

12.05.2016 5 z 5

Sochař Sochař Scott McCloud

Komiks se mi hrozně moc líbil. Ke konci uronila pár slz, protože to jsem nečekala, že se stane. Žádný šťastný konec pro hlavního hrdinu není, ale příběh se mi rozhodně moc líbil. :)

14.04.2016 5 z 5