Jáma a kyvadlo a jiné fantastické povídky přehled

Jáma a kyvadlo a jiné fantastické povídky
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/351566/bmid_jama-a-kyvadlo-LMo-351566.jpg 4 890 890

V díle Jáma a kyvadlo Poe uchvacuje mnohotvárností a nápaditostí svého talentu, jehož se čas ani v nejmenším nedotkl. Často je dosti nevypočitatelný a nemilosrdný. Dovede nahnat strach a držet čtenáře v napětí jako málokdo, když vypráví o smrtonosné síle mořských proudů, o tajemstvích záhadné bedny nebo když v přestrojení za nervního, pološíleného vypravěče s chorobně citlivou obrazotvorností líčí hrůzostrašné historie o předčasných pohřbech. Husí kůži nahánějí příběhy rozpolcených postav, pronásledovaných svým svědomím a pocitem viny, nebo když s ďábelským úšklebkem píše baladicky laděné grotesky o lidské mstě.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jáma a kyvadlo a jiné fantastické povídky. Přihlašte se a napište ho.

Lenyksy
23.11.2024 5 z 5

Moje oblibena kniha tajemnych a zahadnych povidek.

martianekk
18.11.2024 2 z 5

Edgar Allan Poe patří mezi hororové klasiky. V této knize je několik různorodých povídek a rozhodně stojí za pozornost.

goofinkaa
26.10.2024 3 z 5

Edgar bol zaujímavý a šikovný spisovateľ, ale mňa úplne za srdce nechytil. Často som tu strácala pozornosť, ale zase nápadité to miestami fakt bolo.

Kniha Jáma a kyvadlo a jiné fantastické povídky v seznamech

v Přečtených1 462x