Raszkulce komentáře u knih
Pokud hledáte nějakou knihu na pobavení a zároveň máte rádi hory.. je tato knížka přesně pro Vás. :-) Trekařské desatero je naprosto přesné!
Super knížka, které mě poměrně dosti pobavila :-) Přečteno během jednoho dne! Rozhodně doporučuji a mám díky ní hned několik tipů na to, jakou zemi navštívit :-)
Myslím, že kniha potěší každého, kdo žije v Brně. Číst si o osudu bývalých obyvatel tohoto města, o jejich životě a stavbách vybudovách v našem městě bylo velmi obohacující. Dozvěděla jsem se velké množství informací, někdy mi docela vadil autorčin sentiment ale palce nahoru za její práci v historických archivech.
Mě se kniha moc líbila, především díky tomu, že byla psaná z pohledu mladého kluka v ich formě :-) všechny zážitky popisující okem dítěte dávaly dílu další plusovou vrstvu. Rozhodně doporučuji!
Opět jedna z knih, kterou by si dle mého soudu měl každý přečíst. Strašně moc jsem se poučila a zjistila jsem nové poznatky! Doporučuji :-)
V některých částech až hodně popisující ( to mi docela vadilo) jinak taková oddechová knížka, kterou máte přečtenou cobydup :-)
Dobrá knížka ale spíše pro ty mladší, kteří nemají takové znalosti v dějinách a politologii... pro ty z nás, kdo se o tuto problematiku více zajímají nejde o nějakou přelomovou knížku ... ale je dobré si někdy přečíst takové sumárum všeho :-)
Přečteno během pár hodin, dobrá knížka na odlehčení :-)
No ... co dodat.. existují knihy, které dokáži přesně popsat danou etapu v dějinách a myslím, že tato je jedna z nich ... nejde jen o příběh dvou sester, které se rozhodly odjet do Sýrie... jde také příběh o radikalizaci ( vtíravé, nekonečné .. těžce proti ni bojující) .. zároveň autorka popisuje situaci v Sýrii, příčiny války, pohled na válku jak ze stran islamistů a obyvatel této země. Jde o poměrně dobrou sociologickou-psychologickou studii a jsem velmi ráda, že jsem si tuto knížku mohla přečíst.
Nikdy nepochopím tak krutý osud a tak hrozné chování lidí. Velice čtivá knížka, která ve Vás často vyvolá pocit beznaděje. Zároveň dobré memento k zapamatování, že něco takového se klidně může i opakovat ..
Nejprve jsem si myslela, že tuhle knížku ani nedočtu ( strašně mi vadila ta teenegerovská mluva) ale i přesto mě poté vtáhla do děje. Nebude to asi moje nejoblíbenější kniha ale rozhodně doporučuji k přečtení! :-)
"Čím víc Rusů zabijete, tím víc vás budou milovat ..." Popravdě o většině věcí, které se popisují v knize jsem neměla tušení .. o to víc mě ta kniha zasáhla ... doporučuji!
Mě se spíše líbila první část, kde autor popisoval to jak se člověk stal božským ... a poté poslední část, kde hovořil o době dat! :-) za mě rozhodně kniha, kterou bych doporučila :-)
Ne úplně můj šálek kávy.. ale rozhodně dílo, které stojí za přečtení!
"Nemám nic na rozdávání,jen své zmatky." ...tahle kniha znázorňuje můj pohled na beatnickou literaturu. Cesta=útěk od minulosti. Putování,alkohol, život na hraně. A potom je tady Dean Moriarty, který vybočuje ze všech zajetých kolejí ! Za mě pět hvězdiček!
Překvapivě melancholická knížka, která řeší tématiku 2. sv války trošku jinak .. především z hlediska odcizení a toho jaké vztahy mezi Němci a Čechy byly ...za mě velmi zajímavé a dávám 4 hvězdičky :)
Chcete knížku během které nebudete nic řešit a jen se zasmějete ? Tak takhle knížka je přesně pro Vás :-D Doopravdy pobavilo, určitě si z ní zase ve chvilkách špatných nálad ráda počtu :)
Moc pěkná knížka, zajímavá, poučná a zábavná. Tento ironický humor mě teda dost sedí :D Moc se mi líbí popisy lidí a typické muslimské přívětivosti. Sama jsem ji byla svědkem a neustále o ní ostatní přesvědčuju :D tak jsem ráda, že podobné zážitky nemám jen já :)
No tak tohle má do kvalitní literatury hodně daleko. Ok, ty popisné pasáže, které líčí život královen by ještě šly, dozvíme se aspoň něco zajímavého o životě královen, ale co měly znamenat ty části ve kterých autorka píše kurzivou v první osobě dané královny ? Tohle byl odpad ... tyto pasáže jsem začala přecházet a celý dojem z knihy jen zhoršily .. prosím tohle už nikdy víc ..
No tak tohle byla jedna z nejlepších knih co jsem tento rok přečetla. Rozhodně každému doporučuji, často se hrůzy, které prováděl Stalinův režim opomíjejí a nejsou zmiňovány... tuto knížku by měli všichni maturanti mít povinnou, ať se dozvědí o historii 20. století více ... za mě 5 hvězdiček