Ravabi
![Anastasia Anastasia](https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28477/anastasia-zz8-28477.jpg?v=1521881754)
S touto knihou opravdu nerezonuji - od nápadu (autorova výmyslu), přes formu, až po obsah.
![Tulák po hvězdách Tulák po hvězdách](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/130/tulak-po-hvezdach-6GG-130.jpg?v=1550311982)
Jedna z nejzajímavějších knih jakou jsem kdy četla. Nejvíce mě bavili pasáže přímo z věznice a popis pocitů a způsobu myšlení vězněného. Jeho minulé životy mě zaujaly o něco méně, asi proto že chvílemi bylo jejich vypravování příliš zdlouhavé. Z toho důvodu dávám 4 hvězdičky, jinak ale nemám co vytknout. :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Alchymista Alchymista](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413/alchymista-zdB-413.jpg?v=1586504721)
Takový pohádkový příběh plný moudra a jakémsi pocitu, že přeci jen něco je mezi nebem a zemí. :) Od Paula C. se mi nejvíce líbil právě alchymista. Žádné složitosti, hezké zpracování- přečetla jsem ji jedním dechem s neustálím úsměvem na rtech. :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Muž, který chtěl být šťastný Muž, který chtěl být šťastný](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13026/muz-ktery-chtel-byt-stastny-QVu-13026.jpg?v=1543337600)
Vlastně ani nevím co mě přimělo přečíst tuhle, neuvěřitelně klišé knihu, až do konce.
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Rychle a bezbolestně Rychle a bezbolestně](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/123945/rychle-a-bezbolestne-Lph-123945.jpg?v=1560518597)
Úžasná kniha, která se čte jedním dechem :)
Žádné přelouskávání se prvními stránkami, jako to bývá u mnoha knih s filozofickým námětem. Autorka píše svižně a poutavě a na konci nám odhalí jednu z nejmoudřejších myšlenek vůbec :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Moc přítomného okamžiku - Kniha o duchovním osvícení Moc přítomného okamžiku - Kniha o duchovním osvícení](https://www.databazeknih.cz/img/books/79_/79966/moc-pritomneho-okamziku-kniha-o-duc-B0G-79966.jpg?v=1492287868)
Pro mě úžasná kniha, která mi zase o něco více rozšířila vnímání. :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![U řeky Piedra jsem usedla a plakala U řeky Piedra jsem usedla a plakala](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423/u-reky-piedra-jsem-usedla-a-plakala-hYU-423.jpg?v=1586512481)
Celkem čtivá a zajímavá kniha. Líbil se mi románek mezi hlavními postavami a to jakým způsobem si postupně mezi sebou utvořili vztah. Vadilo mi, ale že v knize bylo až příliš křesťanství, které mi není zrovna moc sympatické. Rozhodně se mi víc líbil Alchymista kde si každý mohl v příběhu najít svoji vlastní víru.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12114/ctyri-dohody-duG-12114.jpg?v=1543761773)
Jedna z nejúžasnějších knih co jsem kdy četla. Při čtení jsem v duchu souhlasila snad s každou větou. Měla jsem pocit, že čtu něco v co jsem vždy věřila a chtěla podle toho žít, jen jsem to nikdy nepojmenovávala dohodami nebo se tím detailněji nezabývala. Kniha mě proto velmi překvapila a stala se tak trochu mým malým průvodcem životem. :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Malý princ Malý princ](https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/606/maly-princ-1a9-606.jpg?v=1566229658)
Když jsem byla malá maminka mi jí četla, a už jako dítě jsem chápala že v té knize je mnoho moudra. Jako dospělá si při čtení jen oživuji co jsem vnímala jako dítě. Můj pohled na tuto knihu a na to co představuje se vůbec nezměnil, což je zvláštní, protože během dospívání se mění naše vnímání světa. Malý princ je ale nejspíš výjimkou a nesporným důkazem toho jak geniálně je napsaná jak pro malé děti, tak pro dospělé. :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Mnich, který prodal své ferrari Mnich, který prodal své ferrari](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35569/mnich-ktery-prodal-sve-ferrari-35569.jpg?v=1272651217)
Kniha obsahuje pár pěkných rad pro život, spoustu námětů k zamyšlení a po přečtení má člověk chuť úplně přehodnotit a převrátit svůj život vzhůru nohama. :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Gejša Gejša](https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/7827/gejsa-7AR-7827.jpg?v=1456523369)
Dech beroucí příběh, který se skutečně stal. Postavy zajímavé, události ještě zajímavější. Jen těžko uvěřit, že tohle někdo prožil. Sentiment se mnou během čtení cloumal opravdu hodně. Krásné bylo i to, že jsem nahlédla do japonské kultury a byla podrobněji zasvěcena do jejich zvyků.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Na konci cesty nás čeká poznání Na konci cesty nás čeká poznání](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36662/na-konci-cesty-nas-ceka-poznani-36662.jpg?v=1274099965)
Ideální četba pro ty, kteří chtějí lépe porozumět životu a ještě nikdy nečetli žádnou esoterickou nauku. Kniha je napsaná jasně a srozumitelně, jsou v ní praktické kroky, které mohou pomoci při prvních krůčcích k pochopení každodenního života. Při čtení se člověk opravdu zamyslí nad mnoha věcmi.
Krásným poselstvím téhle knihy je pro mě to, že vždy musí člověk začít u sebe. :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek](https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/859/pycha-a-predsudek-8x9-859.jpg?v=1566546993)
Přečteno jedním dechem :) Úžasný příběh i postavy, skvělé zpracování. Nemám tomu co vytknout.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Transformace vědomí 2 Transformace vědomí 2](https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72744/transformace-vedomi-72744.jpg?v=1301562606)
Kniha mě bohužel zklamala. Autor vše zdlouhavě vysvětluje a často se opakuje, až je pak člověku protivné číst dál.
Jinak je v ní, ale i spoustu zajímavých informací.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Co o nás prozrazují zuby Co o nás prozrazují zuby](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/203662/co-o-nas-prozrazuji-zuby-203662.jpg?v=1397727394)
Skvělá kniha, jen mě trochu zamrzelo, že je tak málo obsáhlá, na to kolik by o tomto tématu mohlo být napsáno. :-)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Panský klub Panský klub](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/304172/pansky-klub-KqC-304172.jpg?v=1468508399)
Byla jsem zvědavá jestli mě příběh a popisované scény, třeba alespoň trochu vyšokují. A ano, u pár násilných scén se to i podařilo. Nicméně pochybuji, že to bylo autorovým ,,talentem na slovo", vzhledem k tomu, že mi občas zůstával rozum stát nad tím, jak se vyjadřuje.
Nejhorší z knihy byly asi směšně popsané sexuální scény (myslím především perličky jako: ,,orgasmometr", ,,Niagarské vodopády valící se po stehně" nebo třeba ,,žádné takové och sem, och tam"), dále také nerealistické jednání a myšlení postav (nejvýraznější to je u jedné z hlavní postavy- Lilian), a nakonec pár faktických nedostatků v ději (např. pokud je člověk mimo víc jak tři dny, tak určitě není průběh takový, že ve chvíli kdy se probudí, tak nejdřív pokecá o tom co se děje, a pak si teda s dovolením odskočí na toaletu- Ne! Pomočil by se už po několika hodinách- záleží na přijatých tekutinách a časovém odstupu).
Ale abych jen nehanila :) tak musím říct, že se mi líbil autorův nápad s nemizícími mrtvolami a se stále více zvrácenou společností. Taky jsem oceňovala svižnost děje, propletenost postav, že jsem se v ději vyznala a vše do sebe alespoň zapadalo.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Jak rozvíjet dětskou spiritualitu - Jednoduchá praktická cvičení Jak rozvíjet dětskou spiritualitu - Jednoduchá praktická cvičení](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/135069/jak-rozvijet-detskou-spiritualitu-jednoducha-prakticka-cviceni-135069.jpg?v=1347192752)
Autorka popisuje velice důležité principy a hodnoty, s kterými by měli děti (od určitého věku) začít pracovat. Osobně bych to doporučila pro práci s dětmi zhruba od 6-7 let, protože je to věk, kdy se dítě více začíná seznamovat s fungováním světa, a má už určité povinnosti a zodpovědnost.
Jsem ráda, že se někdo těmito tématy zabývá. Nicméně, spousty úkolů, které jsou v knize popsány, bych udělala jinak, nebo bych je nedělala vůbec. Také nejsem zastánkyní afirmací a pozitivního myšlení za každou cenu. Takže afirmace na konci úkolu, bych taky vypustila. I tak mě ale kniha potěšila a inspirovala, takže dávám 3*
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Nemoc jako cesta Nemoc jako cesta](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43094/nemoc-jako-cesta-12i-43094.jpg?v=1446489411)
Knihu si určitě koupím, a budu se k ní stále vracet. Nejvíce mě zaujala symbolika orgánů a vůbec každé části těla, a také to jak člověk svojí řečí, myšlením a postoji ovlivňuje procesy v těle. Sice jsem už dřív měla tyto informace v povědomí (např. od Louise L. Hay), ale autoři mě nadchli svojí výřečností a vyjadřováním. Četlo se mi příjemně. :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Memento Memento](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/3071/memento-H2e-3071.jpg?v=1496825283)
Začátek nudný a zdlouhavý. Postupem ale příběh graduje a konec šokuje.
Kniha My děti ze stanice zoo je určitě čtivější a zajímavější.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Děvčátko Momo a ukradený čas Děvčátko Momo a ukradený čas](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14696/devcatko-momo-a-ukradeny-cas-9xu-14696.jpg?v=1507452528)
Knížka kouzelná, námět zajímavý a k zamyšlení. Ze začátku jsem se ale trošku nudila, než jsem se dostala pořádně do děje.