renefer komentáře u knih
Tady se vcelku nic nedělo. Angelika dřela jako kůň, odrodila čtyři děti a už ji táhlo na čtyřicet, ale pořad byla úžasná nejkrásnější a nejchytřejší. Autorka pořad pitvá kdo koho miluje a proč. Jsem ráda, že tento díl je za mnou, další snad budou napínavější.
Bezva young adult fantazy, bavila mě. Jen mi trochu vadí, když si hlavní postava vždycky nechá natlouct.
Výpověď reportéra, který v sedmdesátých letech pracoval ba případu Zodiac. Nejde mi do hlavy, že ani přes spoustu očitých svědků, důkazů a přeživších, nebyli detektivové schopni vraha vypátrat a tak jediným závěrem knihy je jeden “pravděpodobný “ pachatel.
Za mě je nejlepší druhý díl. Tady to občas pokulhávalo, z podkoního se stal lord a z dcery šlechtičny naopak dcera čarodějky. Záporňák byl dost ubohý, stejně jako jeho konec.
Tento díl byl lepší než předchozí. Ponurý hrad s tajemnými chodbami, kterými se za (a to opravdu častých) bouřlivých nocí plíží krvežíznivý zabiják, hned několik panen v nesnázích a nakonec hrdina, o kterém téměř až do konce knihy není vůbec jasné, jestli to náhodou není padouch ze všech největší. Nakonec nějaká ta romantika, takže já jsem spokojená.
Sice mi celý ten plán záměny nevěsty a její sestry přišel postavený na hlavu a čekala jsem, jak se z toho autorka vymotá, protože ještě pár listů před koncem knihy to bylo celé neuvěřitelně zamotané. Ale nakonec se s tím vcelku poprala a tak opět byla svatba, zvonec a konec :)
Tento díl nebyl tak vtipný jak předchozí, spíš nutil k zamyšlení. Musím přiznat že na zdroj otravy arzenikem jsem nepřišla, zato jsem si užila Noblhocha alias čí-kola. Ještě že Dorf, jíl mého jílu, přežil, opravdu jsem se o něj bála.
Nemám ráda, když od začátku vím, kdo je vrah. Taky závěrečné “setkání” Eriky s pachatelem mi přišlo nereálné vzhledem k jejich fyzickým parametrům. Ale je to čtivě napsané a dokud nedočtete, neodložíte.
Až na nevěrohodný konec ve stylu “sedm jednou ranou” zajímavý příběh z řeckého starověku. Co kdyby autorem Odyssei nebyl Homér ale žena ?
Většina knihy se odehrává na palubě lodi, která Angeliku a Hugenoty odváží do Ameriky. Děj se trochu vlekl, štvala mě neschopnost hlavních postav konečně si to mezi sebou vyřešit a konec knihy....tak ten byl opravdu hooodně přeslazený.
Tak to byla jízda. Nemohla jsem se odtrhnout. Styl psaní mi absolutně sedl. Doporučuji.
Kdyby tam nebylo tolik transcedentalnich blábolů, bylo by to lepší. Na vykreslení atmosféry komunity by stačila tak čtvrtina z celého popisu. Vtipné bylo srovnávat postavy v knize s postavami v seriálu, třeba Troy z toho vyšel dost bídně. Ale byla to moje první kniha od této spisovatelky a protože seriál miluju, dam ji ještě šanci.
Tento díl se mi zatím líbil nejvíc. Angelika se konečně nechová jako sebestředná sobecká mrcha a navíc už nemůžu srovnávat s filmem.
Pořídila jsem si tuto knihu, protože historické romance této spisovatelky opravdu můžu. Tahle je ale spíš vhodná pro milovníky Irska a jeho legend a historie. Nevím, jestli mi víc vadil překlad irských pidimužíků jako leprachounů nebo stupidní chování hlavní hrdinky.
Tak mně nezbývá, než se přiklonit k většině komentářů. Začátek s Jardirem mě moc nebavil, spíš bych tuto osu umístila do prvního dílu, zbývající část byla dost dobrá a konec opravdu neočekávaný...
Tak to bylo takové pohlazení po duši. Život pohledem staroegyptské princezny/kněžky a faraonky Sechetare v harmonické vizi společnosti, kde se dostává spravedlnosti nejen lidem, ale i zvířatům a rostlinám a každý sklízí co zasadil.
Konečně se to trochu rozjelo, i když to vzájemné míjení dvou hlavních postav je do oka bijící i pro ty, co neviděli film.
Tak to bylo ubohé. Překlad jako z google translateru, některé věty nedávaly vůbec smysl, gramatické chyby, krkolomná slovní spojení...Aby toho nebylo dost, tak hlavní hrdinka je magor, do všeho se řítí po hlavě, problémy řeší alkoholem a zachraňuje jí její dospívající dcera. Hvězdička navíc pouze za námět.
Milovala jsem na základce, pravidelně jsem si ji půjčovala z knihovny. Po dlouhé době jsem si na ni vzpomněla, ale nevěděla jsem, jak se jmenuje tahle knížka :) Teď už to vím.
Špatné hodnocení této knihy je způsobeno pouze našim očekáváním. Zatím co první díl je thriler, tak tento díl je apokalyptický horor. Co se stane, když se v Univerzu objeví zhoubný nádor, který se ani nesnaží žít v souladu se svým okolím, ale začne jej přetvářet k obrazu svému, stejně jako rakovinné buňky. Vesmír se začne bránit. Chce jej zničit, vymazat. A lidé se musí snažit tomu zabránit, protože ta rakovina, jsou oni sami...