rickiwolf komentáře u knih
Byl jsem potěšen tímto románem, protože si někdy takto rozsáhlé knihy přečtu rád. Líbil se mi především svým záběrem.
Nejvíce se mi líbila první část, kterou napsal spisovatel Jaroslav Havlíček. Jednalo se o povídku, v níž se zabýval mládím a také vztahem k jeho lásce Marii Krausové, později Havlíčkové. Líbila se mi i poslední část, kterou napsal Josef Rumler, zvláště uvedené filozofické myšlenky Jaroslava Havlíčka.
Knihy z této čtyřdílné série se mi četly dobře. Jsem fanouškem hlavně jeho historických několikadílných fresek. Nevím čím to je, ale ostatní jeho knihy mi už tak výtečné nepřipadají.
Dá se říci, že po prvním dílu jsem věděl co mám očekávat. A ten druhý to do puntíku splnil.
Kniha se mi velmi líbila, hlavně pro její obsah, v němž nám autor zachytil příběhy Dannyho Smiřického na pozadí důležitých událostí od poloviny 20. století.
Na knihy o Lucemburcích od tohoto autora jsem se těšil. A můžu říci, že se moje očekávání naplnila.
Šlo o takové mírné rozptýlení v dnešním složitém světě. Byl jsem touto knížkou povídek potěšen.
Tendenčně napsaný popis důležité události dvacátého století.
Četl jsem vydání z roku 1967, a trochu mi to připomínalo tu viktoriánskou dobu, která se pomalu vytrácela, a byla vystřídána dobou krále Edvarda.
Jde o rozsáhlé dílo, které mělo velký ohlas. Slyšel jsem o něm v rozhlase. Slyšel jsem jeho autora. Proto, když jsem vyděl tuto sérii, tak jsem se rozhodl ji přečíst. A myslím si, že jsem udělal dobře.
Dobře napsaná kniha. V tomto obsáhlém díle mi vyhovuje jeho uspořádání.
Stejně, jako před více než dvaceti lety, mě tato kniha dokázala přesvědčit o velmi složitém období v dějinách našeho státu. Zejména je to velmi důležitý dokument při studiu Únorového převratu 1948.
Zajímavá kniha o jedné z velkých postav československého hokeje. Knihy z této edice čtu rád, protože vím, že se vždycky dozvím něco zajímavého.
Kniha se snažila aspoň trochu přiblížit práci profesionálních potápěčů a oceánografů se žraloky. Ke svému výzkumu si vybrali oblast v Rudém moři. Díky jejich knize máme možnost se blíže seznámit s těmito pravěkými tvory. Jejich chování dodnes vyvolává mezi lidmi mnoho otazníků.
Kniha u mě nevzbudila takové nadšení jako první díl série. Přesto mne zaujala. Povšiml jsem si zvláště popisu událostí, jež se udály za bitvy u Kresčaku. Poté bylo zajímavé sledovat život ve středověké Anglii (a hlavně v Kingsbridgi) během moru.
Je to poutavě napsaná kniha o osudu původních obyvatel Severní a Jižní Ameriky, hned od jejich počátků až do současnosti (vydání knihy) . Myslím si, že právě proto si zaslouží naši pozornost.
Bylo to bezprostřední, přeslazené. Chyběl tomu nadhled, což se u tak mladého autora dá pochopit.
Myslel jsem, že čtu první část, ale četl jsem část druhou. Paní knihovnice to asi nezná.
( Dala mi 3. v přebalu 1. a 2. ). Když se to tak vezme, tak anotace k těmto knihám mi také splývala v jednu. Je vidět, že není tento autor pro mě nijak významný. Jinak hodnotím tolik, protože to mělo spád. A nejsem zvyklý známky knih příliš snižovat.
Král Jan byl všude tam, kde se něco významného dělo. Za připomínku stojí i jeho vyvažování situace mezi papežem a římským císařem. V neposlední řadě se zasloužil o rozšíření povědomí o Českém království za hranicemi země.
Knihy tohoto autora nečtu popořadě, ale nevadí mi to. I přesto se mi na nich líbí spád děje, díky němuž se tak dobře čtou.