rilajaan | Komentáře u knih | Databáze knih

rilajaan rilajaan komentáře u knih

Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Není to úplně špatná kniha, ale asi jsem čekala víc. Několik opravdu dobrých pasáží, které okamžitě vystřídá naprosto plochá část.

26.04.2019 2 z 5

Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Určitě zajímavý rozhovor. Pan doktor Dvořák je možná trošku neortodoxní, ale jen více takových lékařů.

19.10.2024 5 z 5

Ignis fatuus Ignis fatuus Petra Klabouchová

Šumava je mi blízká a mám ráda "staré pověry a povídačky", takže mi to sedlo. Až bude mlha, určitě si na knihu vzpomenu.

08.10.2024 4 z 5

Smrt přichází na prohlídku Smrt přichází na prohlídku Anders de la Motte

Detektivka, která pohladí po duši. Moc se mi líbilo vykreslení střetu města a vesnice.

27.09.2024 4 z 5

Chaloupky Chaloupky Štěpán Javůrek

Velmi dobře vykresléné lidské povahy a osudy. Jen na mě tam bylo moc postav.

06.09.2024 4 z 5

Kate musí zemřít Kate musí zemřít Alex Lake

Kniha byla čtivá a předvídatelná. Konec už byl za mě moc (drastický a neuvěřitelný).

26.03.2024 4 z 5

Pandemie Pandemie Franck Thilliez

Čtivé, drsné a tak děsivě opravdové.

18.02.2024 5 z 5

Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Oddechové čtení s trochou vědy. Ano, všichni víme, jak to bylo a co se asi stane, ale to vůbec nevadí.

12.01.2024 4 z 5

Dracul Dracul Dacre Stoker

Přesně takhle mohl vzniknou romám Drákula. Skvěle vymyšlené a napsané.

31.12.2023 5 z 5

Spirála Spirála Džundži Itó

Tuhle knihu dostali moje děti, jen jsem do ní nakoukla a dočetla. Graficky je to velmi povedené, obsahově také - jen někdy opravdu odporné.

26.12.2023 4 z 5

Mráz Mráz Bernard Minier

Kniha se četla dobře, příběh zajímavý. I když je kniha hodně obsáhlá, ocenila bych více informací - hlavně z minulosti.

17.02.2023 4 z 5

Když Když Morris Gleitzman

Čtivá kniha s těžkým tématem. Hlavní hrdina je skvěle vykreslen - od malého hocha, který v každém vidí jen dobro, po předčasně dospělého.

02.08.2022 5 z 5

Potom Potom Morris Gleitzman

Skvělá kniha, trošku surovější na dětskou knihu. Ale jen více takových knih.

30.07.2022 5 z 5

Dilema Dilema B. A. Paris (p)

Po dlouhé době mě kniha rozplakala. Tedy konec knihy. Doufám, že také dilema nepotká moc lidí.

02.04.2022 5 z 5

Řetěz Řetěz Adrian McKinty

Co všechno jsou rodiče schopni udělat, aby zachránili své děti. Kniha se četla sama.

10.10.2021 5 z 5

Zamkni poslední dveře Zamkni poslední dveře Riley Sager (p)

Mělo to spád, možná to bylo trošku přitažené za vlasy, ale já jsem hltala stránku po stránce.

07.04.2021 5 z 5

Dům vzpomínek Dům vzpomínek Barbara Wood

Příběh mě zaujal, byla jsem zvědavá na konec. Ano, chlad a zima byly všude a čaj vyřešil vše. Přesto jsem byla spokojená.

10.01.2021 4 z 5

Dívka, která si říkala Tuesday Dívka, která si říkala Tuesday Stephen Williams

Knížka má krátké kapitoly a proto se to četlo skoro samo. Děj se samozřejmě nerealistický, ale mě bavil.

31.12.2020 4 z 5

Zázrak svaté Winifredy Zázrak svaté Winifredy Ellis Peters (p)

Příjemná, nenáročná četba.

24.08.2020 4 z 5

Růže bílá, černý les Růže bílá, černý les Eoin Dempsey

Čtivá kniha, zajímavý příběh. Spousta námětů na zamyšlení, prostě nic není bílé nebo černé. Válka nemá nikdy vítězů.

18.04.2020 5 z 5