rilajaan rilajaan komentáře u knih

U severní zdi U severní zdi Petra Klabouchová

Velký dík autorce, že se toho nebála, protože všichni jsme asi slyšeli o politických vězních, o cíleném zabíjení dětí, ale ne. Neumím si představit tu bezmoc pozůstalých, kteří po revoluci očekávali nějaké informace. Není nic horšího než nevědět.

16.11.2024 5 z 5

Pařížská knihovna Pařížská knihovna Janet Skeslien Charles

Dobrý příběh, trošku pomalejší čtení. Ocenila bych lepší konec. Prostě takový "happy end".

02.11.2024 4 z 5

Kalich Kalich Nancy Bilyeau

Pomalu plynoucí historický příběh s trouškou tajemna.

28.10.2024 4 z 5

Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Určitě zajímavý rozhovor. Pan doktor Dvořák je možná trošku neortodoxní, ale jen více takových lékařů.

19.10.2024 5 z 5

Ignis fatuus Ignis fatuus Petra Klabouchová

Šumava je mi blízká a mám ráda "staré pověry a povídačky", takže mi to sedlo. Až bude mlha, určitě si na knihu vzpomenu.

08.10.2024 4 z 5

Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Krátké kapitoly, takže se to dobře četlo. Velmi smutný příběh, který nám ukázal další hrůzy válek.

08.10.2024 5 z 5

Hlava plná lásky Hlava plná lásky Ali Hazelwood

Oddechovka. Samozřejmě to má do reality daleko, ale proto to přece čtu.

05.10.2024 4 z 5

Smrt přichází na prohlídku Smrt přichází na prohlídku Anders de la Motte

Detektivka, která pohladí po duši. Moc se mi líbilo vykreslení střetu města a vesnice.

27.09.2024 4 z 5

Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Možná trošku slabší než "Pomocnice", ale přesto moc dobré. Strhující a napínavé až do konce.

06.09.2024 5 z 5

Chaloupky Chaloupky Štěpán Javůrek

Velmi dobře vykresléné lidské povahy a osudy. Jen na mě tam bylo moc postav.

06.09.2024 4 z 5

Mráz pod kůží Mráz pod kůží Allie Reynolds

Zajímavé prostředí i myšlenka, ale část knihy jsem hodně přeskakovala. Možná mi něco uteklo, ale po pravdě mě to vůbec nevadí.

02.09.2024 3 z 5

Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Štěpán Javůrek

Smutné čtení, vůbec si nedokážu představit, jak těžká to byla doba.

29.08.2024 5 z 5

Atomka Atomka Franck Thilliez

Zajímavé téma, jen jsem se občas ztrácela v lidech i množství vyšetřování.

27.08.2024 4 z 5

Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Štěpán Javůrek

Skvělá kniha, kde bylo snad vše - nenávist i láska, naděja i zklamání. A hlavně poznání.

24.08.2024 5 z 5

Nečekaná láska Nečekaná láska Julia Quinn

Franceska neměla "šťastně až navěky", což bylo osvěžující. Myšlenka příběhu byla dobrá, ale nějak mi přišla plochá. Možná jsem potřebovala víc akce se sourozenci. Prostě více děje.

16.08.2024 4 z 5

S láskou, Eloise S láskou, Eloise Julia Quinn

Nejvíce jsem si v knize užila nástup bratrů Bridgertonových na sira Phillipa. Skvělý byl i příběh dvojčat.

01.08.2024 4 z 5

Čekanka Čekanka Julia Quinn

Nejenom láska, ale i trošku "akce a tajemství". Zatím pro mě nejlepší kniha série. Souhlasím, že Colin byl v knize daleko lepší postava.

01.08.2024 4 z 5

Nevhodný návrh Nevhodný návrh Julia Quinn

Téma "Popelky" se prolíná celou knihou, což mě vážně bavilo. I když Benedict byl někdy "na zabití".

30.07.2024 4 z 5

Vikomt, který mě miloval Vikomt, který mě miloval Julia Quinn

Není to žádné hluboké čtení, ale momentálně je to přesně to, co potřebuju číst. Takže pokračuju.

19.07.2024 4 z 5

Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

I já jsem podlehla nové vlně Bridgeronových. Ano, je to trošku červená knihovna, ale čte se to skvěle a já si u toho vážně odpočinula. Bylo to takové milé pohlazení po duši, přes všechny zvraty.

04.07.2024 4 z 5