risha03 risha03 komentáře u knih

Země Indiánů Země Indiánů Jason Aaron

Ale jo. Sice označení “pro dospělé má pro mě jiný význam, myslím si, že vulgarity a rádoby sexualní narážky jsou spíše pro dvanáctiletý, jak zmiňoval Vaughan na začátku, tak Gaiman čí Moore jsou pro mě autoři komiksů pro dospělé, tj. smysl jejich komiksů pochopí (spíše) jen dospělí, ale nakonec to šlo. Uvidíme, jak to pojede dál.

29.06.2024 4 z 5

Živí mrtví: Cizinec a další příběhy Živí mrtví: Cizinec a další příběhy Brian K. Vaughan

Pfff. K úctě dokonalé série, čtyři z pěti. Jen kvůli tomu, protože první polovina je o ničem a máte ji přečtenou za 10 minut. Následující krátké jednohubky, nu, nanejvýš se pousmějete. Za něco (málo) stojí až příběh o Neganovi.

10.04.2024 4 z 5

Teď poznáte Negana! Teď poznáte Negana! Robert Kirkman

Mimochodem, ten překlad názvu je fakt katastrofa, obzvláště když "Here´s Negan" odkazuje na "Here´s Johnny!". Ano, úplně slyším Jacka Nicholsona jak v The Shining křičí: "Teď poznáš Johnnyho!".....

09.04.2024 4 z 5

Teď poznáte Negana! Teď poznáte Negana! Robert Kirkman

Jednohubka, doslova. To se pak těžko hodnotí. Celá série je top, proto mi tu nejde přes prsty dát nižší hodnocení, nicméně v podstatě jen jako fanoušek série je nutné toto mít a číst. Opravdu je to kratinké, za půl hodiny máte přečtené. Příběh chvátá. Doslova. A vlastně je to takové nijaké. Zase cena toho je velice přijatelná, takže není co řešit... Do sbírky pro fanouška TWD nutnost.

09.04.2024 4 z 5

Skrz naskrz prohnilé Skrz naskrz prohnilé Robert Kirkman

Tak tento díl byl o poznání MNOHEM lepší, nežli ten předchozí. Ani na chvilku nenudil, je zajímavé, jak se najednou zcela řeší ÚPLNĚ něco jiného, nežli v předchozích dílech. Opakuji se, ale celá série je v tomhle docela výjimečná - neopakuje se. Ano, jsou tu "války" se skupinami. Ale pokaždé je to zcela naprosto jiné. Tentokrát to vypadá, že se povede skutečně pouze skrze debaty.

08.04.2024 5 z 5

Nový světový řád Nový světový řád Robert Kirkman

Tento díl byl slabší. Nemám prostě rád témata typu Sebastian (už jsem nadával na díl, kdy se v Hilltopu spratek vrhl na Carla a pak prudila ta rodina). Doufám že tím nebude prosáklej celej další díl. A nevím nějak mi nesedne komunita o 50k lidech, celej jejich řád. Jsem zvědav jak to skončí celé.

07.04.2024 4 z 5

Jak daleko zajdem Jak daleko zajdem Robert Kirkman

Oddechovější díl, ale vlastně perfektní. Nejvíc se mi líbil vývoj Maggie ve vztahu s Neganem. Princezna otravná, taková ta, co vlastně mele mele mele ale nic neřekne, ale přesně takovej účel asi měla mít. Možná inspirace u Deliria ze Sandmana, chování obdobné? Akorát ta měla hluboké významy. Princezna mi přišla prostě jen otravná

07.04.2024 5 z 5

Neodvratný osud Neodvratný osud Robert Kirkman

Hm. Zajímavé, ten dopis Kirkmana ke konci. Hovořící o neodvratnosti této smrti. O něčem obdobném odal King v Temné věži, proto mě nenapadá nic lepšího k vyjádření, nežli: Ka

06.04.2024 5 z 5

Válka šeptem Válka šeptem Robert Kirkman

Nu, nářez jako vždy. Ale tento díl zaslouží i trochu kritiky. Rozložení panelů bylo totiž v tomto svazku katastrofální. Rozdělit stranu na 16 panelů je prostě samo o sobě za čarou. Není to hezké. Rozložit takhle dvě strany vedle sebe, a mít tak 32 panelů na dvoustránce, je katastrofa. Ale udělat příběh tak, že v rámci jedné strany, tedy 16 panelech, se odehrává mnohdy příběh na 4 různých místech, je už amaterismus. Tohle se fakt nepovedlo, to píši jako někdo , kdo má načtených stovky komiksů. Nejde a i tak o ukecanost, na tu jsem s velkým množstvím panelů zvyklej (např. mistrovská díla Alana Moora), ale zkrátka jak je vidět na všech ostatních dosud vydaných TWD komiksech, na jiné místo (myšleno Hilltop, Alexandria bitevní pole apod.) je přesouváno v rámi stránek, nikoli panelech. A už vůbec ne takhle naňahňanejch.

Ale 5/5, po příběhu prostě top. Negan osvětlí krapet Lucille to je taky skvělé, má opět pár parádních hlášek, no a po této stránce zkrátka paráda.

06.04.2024 5 z 5

Volání do zbraně Volání do zbraně Robert Kirkman

(SPOILER) Seriál jsem viděl jen do války s Neganem, takže pro mě od té doby příběh zcela novej, nicměně jsem nepochyboval, že Negan se opět přidá k záporákům. Takže jsem byl příjemně potěšen, že se to na konci dílu potvrdilo. Jinak tento díl byl oddechovější, oproti tomu předchozímu skvostu. Ale rozhodně bavil po celou dobu.

05.04.2024 5 z 5

Co přijde pak Co přijde pak Robert Kirkman

Tak tohle za mě byla nejlepší pecka. Opět si říkám, že nejlepší díl. Negan je.... extrémně zábavný padouch. něco jako Joker v Batmanovi. U Guvernéra chtěl člověk jen, aby už zmizel ze scény. Tady se čtenář prostě baví, když sleduje Negana. Jen mi přijde jako trapnej nápad to Království, nevím, proč hrát debilní divadýlko? Jedna věc je nechat se titulovat, "guvernér", vůdce, "král".... ale druhá hrát okázalosti okolo toho....

02.04.2024 5 z 5

Důvod se bát Důvod se bát Robert Kirkman

Vzhledem k tomu, že jsem viděl seriál, tak jsem nebyl zaskočen ztrátou tak, jako komentující níže. Přesto to byl prostě masakr, příchod Negana na scénu byl fajn. Jen doufám, že teď nebude následovat to, co bylo v cca. 8. řadě seriálu, tedy nekonečné nic, kdy se přebíhá z jednoho tábora do druhého a nemůžou zabít jedinou kulkou toho zm***, které mě donutilo se na seriál přestat koukat...

02.04.2024 5 z 5

Ten velký svět Ten velký svět Robert Kirkman

No, to co jsem psal před dvěma díly se jen potvrzuje. Zombíci měli zákonitě ubýt, když jsou systematicky po desítkách vybíjeni stovkama lidí. Netvrdím že všude na světě, nicméně pokud je v okolí desítek kilometrů tolik skupin, neměl zůstat jediný zombík.

01.04.2024 5 z 5

Kým chceme být? Kým chceme být? Robert Kirkman

Převzetí moci se původním obyvatelům Alexandrie nemusí zamlouvat a tak tu máme další příběh, ve kterém představují větší hrozbu živí, než mrtví.

31.03.2024 5 z 5

A žili šťastně až do smrti A žili šťastně až do smrti Bill Willingham

Absolutní paráda, absolutní nářez. Nemůžu se dočkat zakončení v dalším díle. Mýty byly můj "první komiks" (nepočítaje dětství - Čtyřlístek, Kačer Donald a Rychlé šípy, Garfield...). Započal jsem to číst někdy na gymplu před více jak deseti lety. Konečně se dozvím, jak to celé dopadne.

V každém případě po přečtení tohoto dílu mám prostě důkaz, že tato série (snad až na Velký mýtický crossover) je to nejlepší z komiksového světa. Mám rád dospělejší a náročnější komiksy typu Sandman, Lucifer, Mezi řádky... ale i oddychovky typu Hellboy. Toto je něco mezi, inteligentní příběh naplněný humorem o pohádkách, které tak trochu dospěli a jsou určeny pro dospělé. Topovka.

Na jednu stranu mi bude líto, že to skončí. Nesouhlasím s tím, že je to natahované. Pokud si něco drží svoji úroveň (která je vysoká), tak jak člověk nemůže chtít nekonečné množství pokračování?

12.03.2024 5 z 5

Záchrana Záchrana Dmitry Glukhovsky

Nemohu než napsat druhý komentář. “Politikaření v knížkách moc nemusím. Dceři čtu Krtečka, doporučuji i Vám. Jen to podtrhuje to, co jsem napsal předtím.

04.03.2024 5 z 5

Mýty mezi řádky Mýty mezi řádky Mike Carey

Tyhlety kompromisy miluju Mezi řádky a miluju Mýty. Ale tohle nebylo moc dobré. Z pohledu Mýtů hrůza, děj co nikdy nenastal, ovšem, zatroubilo se na trumpetu a Mýty jedou od znova, tentokrát tak, jak mají. Jinými slovy čtení o ničem (zajímavá paralela (dokonce i s rohem!!!!!!!!!!!) na Temnou věž od Kinga (říkám díky sai), kdy se jede na konci rovněž od začátku, nyní třeba jinak, nicméně tamnější “cesta je pohlcující, bravůrní. Tento příběh prakticky nudný až otravný).

A na druhou stranu stran Mezi řádky, no nevím jak to hodnotit. Tom se měl z Hádu propadnout, ok, paralela se smrtí z Tommyho Taylera 13, kde zemře, ale je zatroubeno na roh a Tommy obživne v 14. díle. Chápu tedy. Nevím zatím nak to bude pokračovat dál, ale zkrátka mám pocit, že to šlo udělat líp. Po bravurním předchozím díle s Orfeem v podsvětí to prostě opadlo.

Za mě tedy crossovery ne! Nevím co na nich tvůrce tak láká, ale zatím jsem nenarazil na žádný dobrý.

23.01.2024 3 z 5

Triumvirát Triumvirát Matt Wagner

Absolutně nechápu, jak jsem tomuto před lety mohl dát 4/5. Nyní díky výzvě přečteno znovu a dle mě je to přesně důvod, proč jsou komiksy mnohými zesměšňovány. Lítající nadpozemský bůh v trenkách namísto spálení Ras al ghula žvaní žvaní, jinak by to celé skončilo v okamžiku (představte si takovej ten meme jak jdou ihned závěrečné titulky). Diana feministka co flákne Batmana za to, že jí políbí (“toto si ty odpornej muži nebudeš dovolovat, ty ty ty). Ras, kterému vše krachne, rozhodne se dobýt Rajský ostrov, aby ho tam nikdo nenašel a mohl znovu plánovat ovládnutí celého světa, řekne poté, co na něho Batman, Superman a Feministka útočí “konečně, moje největší bitva kde se vše naplní (ehm, nebyl cíl se někde schovat?).

Pf. Jdu se vrátit ke komiksům pro dospělé (aktuálně Klece). Ale ne hergot. I superhrdinské komiksy mohou být dospělé, propracované, smysluplné. Toto byla trapnost nad trapností.

10.01.2024 1 z 5

Domy ticha Domy ticha Mike Carey

Musím se přiznat, že tento díl byl zatím nejslabší (i tak je to bezpochyby 5/5, jen i když se jedná o klenot, některý díl musí být nejslabší). Budete sledovat plavbu na lodi Naglfar (ano, máme tu i severskou mytologii :) ), která však není tak záživná a nesledujete ji s takovým očekáváním, jako souboj Lucifera s Amenadielem v předchozím díle. Na druhou stranu cynismus Lucifera je zde úchvatný, a absurdita ve strážkyní ježků je zkrátka obrovská.

10.11.2023 5 z 5

Peklo Peklo Mike Carey

Vítejte v Pekle. Zatím nejlepší díl, kdy Lucifera, oslabeného z předchozího dílu, čeká souboj s Amenadielem. Vítejte v pekelných intrikách zdejší smetánky, kdy věřím, že tento díl přečtete jedním dechem. Tak dokáže upoutat.

10.11.2023 5 z 5