ritz ritz komentáře u knih

Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. Vlastimil Vondruška

Výborné, výborné. V první moment jsem se lekla rozsahu stránek, ale četlo se lehce, příjemně a velmi zajímavě. Doporučuji...

07.04.2015 5 z 5

Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Velmi příjemné čtení, zajímavá, dobře čtivá kniha, výborný příběh dvou sousedních rodin, jejich radosti a starosti. Za mě pět hvězdiček.

27.01.2015 5 z 5

A odpusť nám naše viny A odpusť nám naše viny Romain Sardou

Zajímavé téma, ale nečetlo se mi to úplně lehce.

26.01.2015 4 z 5

Mastičkár Mastičkár Tadeusz Dołęga-Mostowicz

Jedna z nejoblíbenějších knih. Ve slovenštině, jak ji mám já, má své kouzlo. Velmi se mi líbil i dvoudílný polský film se slovenským dabingem, mám na něj štěstí a alespoň jednou do roka to na slovenském programu dávají.

08.12.2014 5 z 5

Na věky věků Na věky věků Ken Follett

Nádherná knížka, fantastický příběh o chytré ženě v autentickém historickém prostředí. Doporučuji všem, kteří se neleknou velkého počtu stránek, čte se sama...

26.11.2014 5 z 5

Parazit Parazit Ruth Newman

Překvapivé rozuzlení, to jsem nečekala.....

14.10.2014 5 z 5

Katova dcera a čaroděj Katova dcera a čaroděj Oliver Pötzsch

Výborné, zajímavé téma, trochu moc rozvláčně zpracované. Ale o historii té doby jsem se dozvěděla spoustu zajímavostí.

29.09.2014 4 z 5

Kletba markomanské královny Kletba markomanské královny Naďa Horáková

Znala jsem historické knihy autorky, ale i detektivky jsem nakonec přečetla s chutí, četly se dobře, mají zajímavý námět a byly napínavé.

12.09.2014 4 z 5

Praktická kuchařka Praktická kuchařka Libuše Vlachová

Pro mě byla tato kniha moje první pomoc poté, co jsem se vdala a odstěhovala se s manželem do našeho prvního bytu.

Cesta sněžných ptáků Cesta sněžných ptáků Robert Lyndon

Výborná kniha, moc se mi líbil popis dobrodružné cesty různými kulturami Evropy v 11.století. Rozhodně stojí za přečtení.

23.07.2014 5 z 5

Žízeň po životě Žízeň po životě Irving Stone (p)

Můj první přečtený životopis, od tého knihy životopisy cíleně sháním a ráda čtu.

23.07.2014 5 z 5

My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Všichni mladí by si tuto knihu měli povinně přečíst, aby věděli, kam až je mohou nechat drogy spadnout, na jaké dno a jak těžce se dá z něho vyhrabat zpět.

Mikulášovy patálie Mikulášovy patálie René Goscinny

Oblíbená knížka mého syna. Jelikož jsme ji museli číst pořád dokola, oblíbila jsem si ji i já. Čím častěji jsem četla, tím mi přišla vtipnější.

22.07.2014 5 z 5

To by se zvěrolékaři stát nemělo To by se zvěrolékaři stát nemělo James Herriot (p)

Mám ráda knihy o zvířatech a o lidech, kteří zvířata milují. Pan Herriot je dokáže popsat do všech detailů a všechno mu věřím.

Memento Memento Radek John

Velmi poučná kniha, četla jsem ve správném věku a od té doby mám zažité, že s drogama není dobré si nic začít. Měli by číst všichni "dospělí" puberťáci, kteří jsou frajeři a netuší, co čeho mohou spadnout.

Tajemství proutěného košíku Tajemství proutěného košíku Markéta Zinnerová

Milovaná knížka mého dětství.

Dracula Dracula Bram Stoker

Super knížka, ještě dnes si vybavuju, jak jsem se bála v noci spát u utevřeného okna.

Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Milovaná kniha mého dětství i dětství mého syna, četli jsme ji pořád dokola a pořád jsme se příběhů dětí z Bullerbynu nemohli nabažit.

Anna ze Zeleného domu Anna ze Zeleného domu Lucy Maud Montgomery

Moje oblíbená knížka v dětství

22.07.2014 4 z 5

Černá sága Černá sága Ludmila Vaňková

Překvapující téma u této autorky, ale krásné....