rnusccnm rnusccnm komentáře u knih

Vrány Vrány Petra Dvořáková

Krátká, za to ale pěkně čtivá kniha. Občas jsem měla slzy na krajíčku. Barunky mi bylo líto. Sama jsem se do knihy vciťovala, díky vlastím zkušenostem a zážitkům, můžeme-li to tak nazvat, které mi připomněly občasné chvíle a momenty v mém životě. Tatínek byl vůči matce arogantní, ale stála jsem s ním za stejným názorem, že maminka má neustále nějaký problém, který přehazuje na Barču. Ano, ne každé dítě je vzorné, ale stále je to dítě, které roste a zlobí, přirozeně. A přirovnávat Barču s Katuškou mi přišlo absurdní z matčiny strany, nemůže je srovnávat. Je to stejné, jako kdyby porovnávala hrušku s jablkem. Doufala jsem, že pro Barušku bude lepší konec a nějak se to zlepší, bohužel z konce jsem měla smíšené pocity.
Líbila se mi postava Frola, mladý klučina, který se snaží děvčeti pomoct, protože ví, že to co se děje u nich doma, není správné, včetně jeho matky.
Závěrem, bohužel takový vztah dcera x matka (otec), má (nejen) dnes, spousty dětí, a to se pak ztěžka roztahují křídla do světa...

18.07.2020 4 z 5

Turbulence Turbulence Whitney G. (p)

Kniha je skvělá. Jedna věc jsou erotické pasáže, druhá je příběh...opravdu bezva! Jen co mě nebralo, byl Gillianin blog, ale to už je taková drobnost

18.04.2020 5 z 5

Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Kniha byla naprosto fantastická, z nedostatku času mi trvalo, než jsem ji přečetla, ale vtáhla mě rychle do děje! Napětí ve mně stoupalo každou větou. Pocity, které ve mně kvetly, jsou nepopsatelný. Nikdy jsem nebyla na dívčí romány, no tahle kniha to vzala za pravý opak. Nebudu lhát, na konci knihy mi ukápla slza, skončilo to dle mých představ.

11.03.2020 5 z 5

Ráj mrtvých dětí Ráj mrtvých dětí Roxann Hill

Kniha byla pro mě velmi čtivá. Jen ten konec mě zarazil, na můj vkus nedokončené a trochu vlastně jsem ani závěr případu nepobrala, jak to tedy bylo.

11.03.2019 4 z 5

Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Zajímavá změna v tom, že jsem po delší době četla knihu s retrospektivním dějem. A líbilo se mi, jak to pokaždé postupně navazovalo. V jednu chvíli to začínalo být i napínavé, ale závěr jsem čekala mnohem lepší. Dle mého názoru bych to úplně za zlatý bestseller nepovažovala.

02.03.2019 3 z 5

Údolí mrtvých Údolí mrtvých Tim Weaver

Moje první kniha od Weavera a pecka. Hned od začátku mě kniha bavila a velmi mě zaujala. Ještě se mi nestalo, aby mě kniha tak vtáhla a tento typ knih přečetla za 3 dny, pokud si dobře vzpomínám. Kniha byla velmi napínavá a moc se mi líbila. Určitě vyzkouším i jiné kniha od Weavera.

01.01.2019 5 z 5

Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Na tuhle knihu jsem se poměrně těšila, už jenom název Hadrový panák a případ jednoho těla poskládaného ze šesti obětí mě zaujal. Bohužel nakonec kniha mě zklamala, těžce a dlouze se mi četla. Ztrácela napětí, pokud už k nějakému na konci kapitoly došlo, hned na další se vytratilo. V knize jsem se celkem ztrácela a moc nevěděla o co se jedná. Ani konci knihy jsem moc nerozuměla. Plánovala jsem pořídil druhý díl Loutkař, ale po přečtení recenzí jsem nad tím zauvažovala, že raději si koupím jinou knihu, protože se obávám, že by to v mém případě dopadlo stejně jako Hadrový panák. Téma určitě zajímavé, ale bohužel dle mého názoru se kniha úplně nepovedla. V rolích postav jsem se též ztrácela, odstavce přeskakovali z jednoho na druhou postavu a moc mi to nedávalo smysl, vč. kapitol avšak nepochybuji, že by Daniel Cole byl špatným spisovatelem. Kniha mě vůbec nezatáhla do děje. Možná ve filmovém zpracování by to bylo zajímavější, pokud by to nebylo na způsob knihy Dívka ve vlaku, tam pokud člověk nečetl knihu, nemohl dle mého názoru pochopit ani film.

01.01.2019 3 z 5