Ronin Roujin Ronin Roujin komentáře u knih

Se smrtí v zádech Se smrtí v zádech Miroslav Žamboch

další kousek ze série JFK, který je jen průměrný a s dosti slabým příběhem, doufejme, že se to časem zlepš

24.06.2013 2 z 5

Hořící andělé Hořící andělé Miroslav Žamboch

Opět jen mírný nadprůměr (v rámci série JFK). Při finálovém líčení bojů ve vzducholodi jsem se i trošku ztrácel.

Kalibr .45 Kalibr .45 Petr Schink

povedenější kousek z knih o JFK, zejména svatební scéna je výtečná xD

Zatmění Zatmění Jan Hlávka

opět lepší z děl ze série JFK, která začíná v blázinci

24.06.2013 3 z 5

Jeruzalémský masakr motorovou pilou Jeruzalémský masakr motorovou pilou Ondřej Neff

Tak takhle to tedy bylo? Další příběh ze série Agent JFK přináší vlastní verzi slavných závodů do vrchu (Jeruzalem 33) a zejména scéna porcování současného papeže motorovkou pobavila. Tohle by měl zfilmovat Troška!

Podhoubí smrti Podhoubí smrti Jiří W. Procházka

Zatím určitě nejujetější díl série o Agentovi JFK. Chvilkami jsem si opravdu říkal, zda si pan Procházka nedal nějaké houbičky na "žízeň". Teď je otázkou, zda je to pro vás správné doporučení. . )

Sedmikostelí Sedmikostelí Miloš Urban

klasický Urban ale Stín katedrály se mi líbil víc, zde se mi už zdál příběh zbytečně byzardní

Na prahu neznámých světů Na prahu neznámých světů Milan Bauman

aneb jak si za bolševika představovali budoucnost

23.06.2013 3 z 5

Alchymista - román o životě Edwarda Kelleyho Alchymista - román o životě Edwarda Kelleyho František Marek

celkem povedený historický román

Antarktida - Zmrtvýchvstání Antarktida - Zmrtvýchvstání Jeremy Robinson

Nečetlo se to špatně ale zejména na začátku (líčení islámských "závodníků") a na konci se mi knížka zdálo moc propagandistická. Pokud bych bral knihu jako "moderní rodokaps" jako je např. Agent JFK, tak spokojenost. Pokud bych chtěl posuzovat dílo podle přísnějších měřítek "vážného" románu, tak bude moje hodnocení maximálně na průměru. Záleží tedy, co od této knihy očekáváte...

Věk katedrál Věk katedrál Georges Duby

Podrobný a zajímavě podaný pohled na středověký svět.

Barva kouzel Barva kouzel Terry Pratchett

Od knížek z této série mně dlouhou dobu odrazovali jak trošku infantilní obaly, tak i názvy těch knížek. Ale jelikož je četlo nemálo lidí, které považuji za velmi inteligentní, nakonec jsem je vzal na milost.
Z první knihy mám dojem, že Pratchett píše tak nějak, jako by možná psal Tolkien, kdyby hulil nebo přesněji, kdyby hodně hulil.
Čte se to lehce a slušným tempem. V hodně místech je autor i vtipný, i když při četbě Terryho se člověk spíše jen každou chvíli usmívá než, že by se téměř válel po zemi jako u mého oblíbeného Chucka.
OK, takže se asi sice nestanu nějakým fanouškem Zeměplochy ale zcela jistě si z této obsáhlé série něco přečtu. Možná bych si měl přečíst i něco ze série o H. Potterovi ale zde mohu ušetřit čas a podívat se na ty filmy, které jsem neviděl, což u Zeměplochy zatím nemohu.

Svět v rovnováze Svět v rovnováze Harry Turtledove

Cca v 6% děje jsem ji odložil. Moc mně nebavila, Spousta postav, spousta klišé, nuda

18.06.2013 2 z 5

Záhady Pittsburghu Záhady Pittsburghu Michael Chabon

Krátký příběh o hledání svého místa v životě a svého místa v posteli. Hlavní hrdina si stále nemůže vybrat, zda bude na holky nebo na kluky a tak je většinu děje AC/DC. Špatně se srovnává i se svým otcem, kápem místní mafie. Až trošku drsné finále jej zčista jasna katapultuje do reálného světa. Čte se celkem dobře a potěší zejména neotřelé popisy míst a nálad.

18.06.2013 4 z 5

Volání Cthulhu Volání Cthulhu Howard Phillips Lovecraft

Prostě HPL. Pokud vám vyhovuje jeho trošku oldskoolový styl psaní tak není co řešit. HPL je jedním z pilířů hororového žánru a kult Cthulhu se stal fenoménem v alternativní kultuře. Pro lepší setting jsem si tuto knihu dal na mobilu (část v nočním pokoji bez světla).

18.06.2013 3 z 5

Okolo Irska s lednicí Okolo Irska s lednicí Tony Hawks

Předem musím všechny upozornit, že autorem knihy není nejslavnější sportovec planety ale jeho jmenovec, anglický herec, který měl pár šteků v Červeném trpalíkovi, jinak není u nás téměř známý. Ale když zkousnete tento fakt, je knížka fajn oddychovka a nápad stopovat s lednicí je celkem originální. Docela by mne zajímalo, jak by dopadla podobná akce u nás.

17.06.2013 3 z 5

K moři K moři Petra Soukupová

Kupodivu ač je jedná o čtení pro "holky", tak mně to moc bavilo. Díky rozsekání knihy na spoustu krátkých kapitol podle pohledu každé z postav, procenta přečtených "stránek" pěkně přibývala.

17.06.2013 4 z 5

Arabská noční můra Arabská noční můra Robert Irwin

Takové slabší Jméno růže odehrávající se v modernějším orientu .)

17.06.2013 4 z 5

Elfové I Elfové I Bernhard Hennen

Mírně nadprůměrná (ale jde opravdu jen o homeopatické rozdíly) fantasy. Dávám plus, za malinko modernější pojetí tohoto žánru ale trochu vadí, že u některých důležitých postav nevidím motiv jejich jednání. No ale kniha má pokračování, tak se snad některé chybějící motivy vysvětlí v některém z dalších dílů.

16.06.2013 3 z 5

Hannibal - Zrození Hannibal - Zrození Thomas Harris

Velice slušný rozjezd série o sympatickém kanibalovi., který si musel již v ranném mládí vybojovat své místo na slunci mezi hnusnými nacisty a ještě hnusnějšími komouši. Potěšily odkazy na japonskou kulturu prostřednictvím krásné Hanibalovy macechy Marasaki. Pokud by vyšel nějaký nový díl, asi do něho též půjdu.

16.06.2013 4 z 5