Rosana Rosana komentáře u knih

Šachové figurky Šachové figurky Peter May

Skvělá kniha, stejně jako byla skvělá Skála a Muž z Ostrova Lewis. To je neuvěřitelné, jak skvěle tento pán píše. Od jeho knih se nejde odtrhnout. Dát šest hvězd je málo, ale víc jich tu není:)

04.08.2017 5 z 5

Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

Opet skvela Michaela Klevisova. Pise proste skvele. Rikam si, co budu cist, az od ni prectu vsechno (coz bude za chvili).

29.05.2024 5 z 5

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Velice čtivá kniha, kterou mohu jen doporučit. Líbí se mi čeština a styl, kterým autorka píše. Už se těším na další knihu, a to Neděle odpoledne.

15.10.2023 5 z 5

Jizva Jizva Danuta Chlupová

Krasna kniha, krasna obalka i uvody do kapitol. Pekny, ac velice smutny pribeh. Vubec jsem do teto chvile nevedela o zivoticke tragedii. Tesim se i na dilo o teto tragedii od Karin Lednicke.

17.03.2022 5 z 5

My proti vám My proti vám Fredrik Backman

Prvni dil se mi libil o chlup vic, jelikoz v tomto dilu bylo az moc politiky, ale i tak davam plny pocet hvezd a tesim se na dalsi autorovy knihy.

26.02.2022 5 z 5

Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Knížka, která mě pohladila po duši a už se těším na další autorčinu knihu. Krásný příběh v ještě hezčí lokalitě, líbily se mi popisy přírody a krajiny, připravovaných jídel a samozřejmě i jiskření mezi Lukem a Minou. Autorka píše skvěle. Někdy je prostě potřeba si takovýto žánr přečíst.

20.01.2022 5 z 5

Tmavé stěny Willardu Tmavé stěny Willardu Ellen Marie Wiseman

Velice ctiva a zaroven prevelice smutna kniha. Cekala jsem pri te vsi hruze, kterou hrdinove knihy zazivali, happyend v podobe stastneho a spokojeneho zivota Clary s Brunem a jejich dcerou, ale ten se tentokrat nekonal.

14.11.2021 5 z 5

Sběratelka sirotků Sběratelka sirotků Ellen Marie Wiseman

Nádherná, a jak už to u této autorky bývá, velice smutná kniha a také neskutečně čtivá kniha. Byla jsem ráda za happyend v podobě shledání Pii se sourozenci a s Finnem. Už se moc těším na další autorčiny knihy.

02.05.2022 5 z 5

Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Opět skvělá knížka, taková příjemná romantika.

19.06.2020 5 z 5

Dopis Dopis Kathryn Hughes

Nádherná a neodložitelná knížka, jejíž příběh byl přesně můj šálek kávy. Těším se na další autorčiny knihy.

06.03.2019 5 z 5

Nebe nad Perninkem Nebe nad Perninkem Štěpán Javůrek

Vynikající a neskutečně čtivá a chytlavá knížka. V kapitolách z minulosti jsem hlavního hrdinu velmi zatracovala, ale v kapitolách z jeho "nového života" jsem mu velmi fandila a byla jsem moc ráda za happyend. Už se moc těším na další autorovy knihy.

31.03.2023 5 z 5

Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Opet pekny romanticky pribeh z pera Julie C. Moc se mi libily popisy prirody a krajiny na Islandu.

02.05.2021 5 z 5

Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Příběh z období války neměl chybu a líbil se mnohem, mnohem víc než ten ze současnosti týkající se vlastnictví obrazu.

21.09.2019 5 z 5

Jeden plus jedna Jeden plus jedna Jojo Moyes

Krásný příběh, jako vždy, od Jojo Moyes. Jsem moc ráda, že to dobře dopadlo se psem Normanem.

29.08.2019 5 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Krásná knížka se smutným příběhem. Knížka se dobře četla.

18.05.2019 5 z 5

Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Prečteno cca na jeden zátah. Bylo mi líto mj. Ingrid a ševce. Líbila se mi linie lásky mezi Joanou a Florianem. Těším se na další knihy od této skvěle píšící autorky.

09.03.2019 5 z 5

Muž z ostrova Lewis Muž z ostrova Lewis Peter May

Skvělá kniha, stejně jako byla skvělá Skála.

03.06.2017 5 z 5

Zmizela v mlze Zmizela v mlze Michaela Klevisová

Další výborná kniha od M. Klevisové. Těším se na další knihy této autorky. Píše skvěle. Doporučuji.

07.05.2024 5 z 5

Zlodějka příběhů Zlodějka příběhů Michaela Klevisová

Skvělá knížka, autorka píše výborně. Nedivím se, že na její knihy se v knihovně čeká x měsíců. Za mě je M. Klevisová nejlepší autorka dnešních dnů.

26.11.2023 5 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Moje první kniha od R. Bryndzy. Myslím, že tato kniha by mohla mít poloviční počet stran. Prostě britští autoři píší rozvláčně. Nicméně byla čtivá. A jak píše jedna komentující níže, stejně jako jí, i mně vadilo neustálé opakování pojmů detektiv šéfinspektor, superintendant aj. pořád dokola. V určitých situacích mi ta Erika lezla svým chováním na nervy. Místy jsem se pozastavila nad ne zrovna ideálně postavenou českou větou (zřejmě vina překládajícího či korektury). I tak si ale časem přečtu další knihu z této série.

07.10.2023 4 z 5