RSR komentáře u knih
Výborná detektivka, stejně jako předchozí ze série. Těším se na další knihu, i když na druhou stranu jsem možná ráda, za tu pauzu před dalším dílem.
Zvažovala jsem mezi 4 a 5 hvězdičkami, protože místy byla kniha náročná a četal se obtížně. Nakonec jsem zvolila plný počet, protože ukazuje Jeremiáše jako obyčejného člověka, který má své pochybnosti a slabosti.
Nevím, jak tuto knihu ohodnotit, protože nebyla špatná, četla se dobře, zápletka zajímavá, ale romantické knížky prostě nejsou můj šálek kávy.
Dva příběhy ve kterých dokázala autorka skvěle vystihnout různé charaktery lidí.
První příběh je o ilegálních potratech. Hlavní hrdinové - necitelný a bezohledný Albert, Jan, kterému zachutnaly peníze, lékárník, který je sice kategoricky proti potratům, ale dokud se to netýká jeho konkrétně, a nešťastná Stanka.
Druhý příběh je dopis, který píše Viktor své ženě Kláře. Viktor je introvert, ovlivněný matkou, s nízkým sebevědomím, který bude až do konce života žít s pocitem viny.
Četla jsem svým dětem, moc se jim líbila a musím říct, že i já jsem se skvěle bavila.
McBain mě ani tentokrát nezklamal. Tomu, kdo má rád příběhy 87. revíru, doporučuju. Tentokrát jsou hlavními hrdiny náctiletí.
Skvělá knížka, krásné i když někdy dost otřesné fotky. Je dobré, aby se vědělo, co se tam vlastně děje a proč. Byť poměrně útlá knížka, stručně popisuje dění v Sýrii i osudy jednotlivých lidí. Opravdu všem doporučuju přečíst.
Podobně jako první díl, jednoduše popsané dějiny. Různé hypotézy, dohady jednoduché ilustrace. Velmi dobrá kniha.
Mně osobně Přízraky nezklamaly. Je to taková odpočinková četba před spaním.
Krátký příběh s jednoduchým dějem o platonické lásce stárnoucího spisovatele, hraničící až s posedlostí, k mladému chlapci. Ze začátku se mi zdála kniha nudná a ztrácela jsem se v autorových myšlenkách, nakonec mě ale zaujala a jsem ráda, že jsem ji přečetla.
Bohužel jsem nejprve viděla film a až poté četla knížku. Kdyby to bylo naopak, dala bych asi 5*.
Kniha je napsaná formou rozhovorů s blízkými osabami hlavní hrdinky. Na jednu stranu je to zajímavé pojetí, ale na druhou stranu mě to trošku mátlo, protože ty rozhovory jsou krátké a chvílemi jsem nevěděla kdo to vlastně vypráví. Líbilo se mi pár myšlenek, ale celkové mě kniha nijak neoslnila. Pro mne je to jedna ze slabších autorových knih.
Samotné téma rituálních vražd je dobré, styl psaní taky, délky kapitol akorát, ale po přečtení knihy mě nenapadá jiné slovo než "přehnané".
Nic moc jsem od této knihy neočekávala, ale mile mě překvapila. Četla se docela dobře. Jinak souhlasím s pajaroh.
Detektivka to vůbec není špatná. Jsou tam znaky, které připomínají zápletky Agathy Christie, omezený prostor, jen určitý počet osob, ale Hercule Poirot to prostě nebyl. Jeho chování mi nepřipomínalo Poirota, jak ho znám z originálů. Celkově ale hodnotím pozitivně.
Za čtivost bych dala 5*, četla se opravdu lehce. Délky kapitol tak akorát, vzpomínkové části mi vůbec nevadily, dokázala jsem si představit místa a osoby. Ale že by mi běhal mráz po zádech, to zrovna ne. Závěr mě taky trochu zklamal. Takže za děj a atmosféru 3*. Dohromady tedy 4*.
Rozhodně to vůbec nebyla špatná kniha. Četla se dobře, délka kapitol tak akorát, střídání jednotlivých linek děje. Podle anotace jsem asi čekala něco trochu jiného, ale i tak 4*.
Kniha nebyla napsaná špatně. O tom kdo je vrah jsem několikrát zapochybovala, místy opravdu napínavé. Ale to co mi vadilo a důvod proč jen 3* je, že je to detektivka a červená knihovna v jednom.
Tři různé příběhy, tři různé doby. Adelheid je z doby poválečného osídlování a o lásce českého vojáka k dceři nacisty. Druhý příběh, Údolí včel, je zasazen do 13. století a je o touze opustit křižáky a žít po svém. Děj posledního příběhu se odehrává ve vojenském lazaretu na konci roku 1916. Vdova po majoru c.k. armády se snaží odčinit krutosti, které její muž napáchal.
Krásná knížka, krásný jazyk.