rumova_kulicka rumova_kulicka komentáře u knih

Fakt šílená jako já Fakt šílená jako já Jo Watson

Tato kniha mi zatím z těch, co jsem od autorky přečetla, přišla nejslabší. Ale to neznamená, že by byla špatná. Zpočátku mě ten svět sociálních sítí opravdu štval, ale až hlavní hrdinka vypla mobil, tak jsem se dobře bavila. Bylo to romantické, bláznivé i dojemné. V létě k vodě ideální. A líbilo se mi letmé propojení s hrdinkou z knihy Já a ty navždy.

17.08.2023 4 z 5

Slyšet jeleny zpívat Slyšet jeleny zpívat František Šmehlík

Za mě poměrně slušná detektivka, jen kdyby se ta jména tolik nepletla. Taky mě trochu mě iritoval ten koutek, který vystřelí všem nahoru.

07.08.2023 3 z 5

Pouť k branám Orientu Pouť k branám Orientu Nicolette Havlová

Cestopisů jsem už přečetla hodně a tento rozhodně můžu zařadit mezi ty nejlepší. Nicolette je sympaťačka, její putování, proložené spoustou fotek, mě bavilo.

31.07.2023 5 z 5

Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Nechala jsem se nalákat krásnou obálkou a nekoukla se, že se jedná o knihu pro mládež. První povídka byla fajn, líbilo se mi i propojení jednotlivých příběhů. Ale co fakt nedávám je takové to věčné americké blábolení o čemkoliv. A vadilo by mi to, i kdyby mi bylo o 20 let méně...

24.07.2023 2 z 5

Kapky rosy Kapky rosy Lenka Lanczová

Před 20 lety jsem autorčiny knihy hltala, protože jsem prožívala stejné problémy jako hlavní hrdinky. Teď už jsem jinde, ale pořád mě knihy neuvěřitelně baví. A když si chci dát nějakou oddychovku a pobavit se, sáhnu po LL a zavzpomínám na telecí léta :-) Autorka umí navodit atmosféru, že má člověk pocit, jako by byl přímo u toho.

16.06.2023 5 z 5

Zahrada mého života Zahrada mého života Jitka Závodná

Nevím, jestli je tento příběh příběhem skutečné ženy nebo poskládaný z osudů více osob. Ale vyprávění působí tak autenticky, že jsem se nemohla od čtení odtrhnout. Klidně by ho mohla vyprávět jedna z mých babiček, obě byly podobný ročník, jedna dokonce Marie. Tím jak projdeme během pár hodin celým Mariiným životem, jejím nelehkým osudem a nelehkou historií minulého století, je to velmi intenzivní čtení. Mnohokrát mi tekly slzy, což se mi moc často nestává.

05.06.2023 5 z 5

Láska z Manhattanu aneb Jak vyrobit gentlemana Láska z Manhattanu aneb Jak vyrobit gentlemana Lauren Layne

Jasně, je to slaďárna, náměť není revoluční, už to tady párkrát bylo. Ale kdo si nepotřebuje občas odfrknout u nějaké romantiky, kde ví, že to dopadne dobře, žejo?
Četlo se to dobře, zabralo mi to pár hodin a naladilo pozitivně :-)

15.04.2023 4 z 5

Bretaňský odkaz Bretaňský odkaz Jean-Luc Bannalec (p)

Tak mně tento díl přišel docela fajn. Naposled se vyšetřovalo přímo v Concarneau v prvním dílu, proto jsem se sem ráda vrátila. Možná o nových posilách v týmu bychom se mohli dozvědět víc, ale to asi přijde v dalších dílech.

Všimli jste si někdo, že majitelka galerie Françoise Gloux je skutečná osoba? :-)

06.04.2023 4 z 5

Bretaňská pýcha Bretaňská pýcha Jean-Luc Bannalec (p)

V tomto díle jsme přičichli k chovu ústřic a druidům, což bylo opět zajímavé. Akorát jsem se tentokrát trochu ztrácela v postavách. No ale nemoct pít kafe? To jsem trpěla s komisařem...

28.02.2023 3 z 5

Až mě uloží do země Až mě uloží do země Peter Robinson

(SPOILER) Zpočátku jsem to na moc hvězdiček neviděla, ale nakonec si mě příběh získal. První půlka se opravdu dost táhla a to myslím knize dost uškodilo, jak soudím i podle hodnocení a komentářů čtenářů.
Budu trochu spoilerovat, ale třeba to pomůže dalším čtenářům v tom, aby knihu hned zpočátku nevzdali. Přijde mi škoda, že se deníkové zápisky Grace z jejího působení jako válečná zdravotní sestra začnou objevovat až později. Ty rozhodně přidaly na čtivosti a celkovém prožitku. Byla to síla. A zaujímá to v příběhu důležité místo. No a závěr je opravdu překvapující.
Kdyby se kniha zkrátila v první části o pár desítek stran, určitě by jí to prospělo. Nepříliš šťastně zvolená mi přijde i obálka knihy. Představovala jsem si pod tím spíše nějaké psycho drámo ve stylu Shari Lapeny.

16.02.2023 4 z 5

Odpočítávač Odpočítávač Amy Suiter Clarke

Strhující to pro mě nebylo v žádném případě. Vlastně se mi kniha neuvěřitelně vlekla, podcasty mě nebavily a hlavní hrdinka mě dost iritovala. Přesto jsem dočetla, protože náměť byl zajímavý. Za mě průměr.

06.02.2023 3 z 5

Nové sny Nové sny Lilly Lucas

Jako oddychovka je to supr, ale taky mi přijde tento díl nejslabší. Prostředí Skalistých hor i znovusetkání s postavami minulých dílů je fajn, ale příběh hlavních hrdinů mě tentokrát za srdce moc nevzal. Navíc ta expřítelkyně v kómatu už je z mého pohledu docela síla.

02.02.2023 3 z 5

Co jsi to za matku? Co jsi to za matku? Paula Daly

A tak mně se to vcelku líbilo. Nečekala jsem vůbec nic a byla docela mile překvapena. Sice není úplně jasné, jestli jde o thriller, detektivku nebo ženský román, ale na tom nesejde.

30.01.2023 4 z 5

Cizí ložnice Cizí ložnice Katarína Gillerová

Další z knih, ke které jsem se dostala jen díky výzvě a jsem mile překvapena. Kniha mě bavila od začátku do konce. Líbilo se mi postupné odhalování pravdy v obou linkách i osudy jednotlivých rodin, které děj obohatily svými příběhy. Malinko jsem se občas ztrácela v časové ose, ale to byl detail. Pokud bude příležitost, určitě od této autorky ještě něco vyzkouším.

11.01.2023 5 z 5

Pod Annapurnou svítá modře Pod Annapurnou svítá modře Jiří Fišar

Moje chyba, že jsem si nepřečetla, že se nejedná čistě o cestopis, ale o beletrii. Z toho mi vyplývá, že všechny ty historky, které mi přišly neuvěřitelné jsou vymyšlené. Neříkám, že je to špatně, ale čekala jsem trochu něco jiného. Autorovy Americké prázdniny se mi líbily o poznání více.

27.09.2022 3 z 5

Nevděčná cizinka Nevděčná cizinka Irena Brežná

S ironií ano, ale nevím jestli s lehkostí. Do knihy jsem se pustila, protože ve Švýcarsku žiji spoustu let. Bohužel jak píše knihovniceVS, v té změti myšlenkových pochodů a květnatých přirovnání jsem se absolutně ztrácela. Líp se četly příběhy z tlumočení lidem. Ač útlá knížečka, prokousat se jí, mi trvalo několik dní.

14.09.2022 3 z 5

Hoď se do pogody Hoď se do pogody Sandra Pogodová

Paní Sandru mám ráda, je to neřízená střela. Povídky by ale mnohem líp vynikly, kdyby byly v audio verzi. Takto psané mě bohužel tolik nepobavily.

21.02.2022 3 z 5

Dělám si to sám Dělám si to sám Martin Váša

Na tohle je můj čas vzácný. Nedočteno...

03.02.2022 1 z 5

Dominika na cestě Japonskem Dominika na cestě Japonskem Dominika Gawliczková

Konec vzala Dominika fakt hopem, ale jinak oproti Jižní Americe vidím velký posun. Milá či komická setkání s Japonci jsou doplněná opět krásnými fotografiemi, kterých je opravdu hodně. Jen bych klidně zvládla dvojnásobnou porci textu. Čte se to moc dobře, Dominika má vypravěčský talent.

26.01.2022 4 z 5

Tajemství Tajemství Radka Třeštíková

Autorčiny knihy mají pro mě vzrůstající tendenci. Tato měla nápad, spád, propracované postavy, které mi nebyly ani tak protivné jako v jiných knihách, ale mám tam pořád nějaké "ale", které nedokážu specifikovat.

18.01.2022 3 z 5