rumund komentáře u knih
Tak od Michaela Connellyho jsem už přečetl dost knih, ale můžu říct, že tato byla z nich asi nejslabší. Buď jsem nebyl v dobrém rozpoložení nebo mě Harry Bosch v pátrání ve dvou zločinech najednou trošku zamotal.
Ano uznávám pěkná kniha. Sice mi tam chybí "podle pravdivé události" a musím uznat, že spisovatelka knihu hezky napsala a krásně se četla. Pravda, mohla ještě závěr trošičku rozvinout, ale to byl asi účel, aby si každý domyslel to své.
Mě prostě tyto oddechovky Penelope Bloom baví. Někdo by řekl, že je to laciná romantika, je, ale i tak takovou knihu za dva dny lousku, odpočinu a jedu zase dál v něčem náročnějším.
Pro mě asi tak průměrná detektivka. A jak bych tak řekl, taková severská klasika. Nemůžu si pomoct, ale všechny takové detektivky z těchto severských zemí, jsou nějaké chladné. Úplně mě prostě nedostávají do vary, tak, jak by správná kniha měla.
Musím uznat, že vážně dobrá kniha. Na 5 hvězd by musela být excelentní, ale na 4 hvězdy to hraje vyjde. Zase docela jiný příběh válečných knih z druhé strany zákopu a taky hrůzostrašného. A i poválečné období nebyla procházka růžovou zahradou ...
Sice to nebyl můj šálek kávy, poněvadž moc nemám v oblibě sci-fi jak knižní tak filmové, ale smekám před spisovatelem Clarkem. Napsat takovou knihu a to ještě celých 8let před prvním přistáním na Měsíci, je doslova magie.
Ať jsem myslím docela znalý, toto jsem vůbec netušil, že by v Osvětimi mohly přežít a dokonce porodit nějaké vězeňkyně. Měl jsem za to, že při příjezdové korekci, šly těhotné ženy rovnou "doleva". Skvělý námět knihy, ale to jeho zpracování mi teda vůbec nesedělo a hodně jsem byl zmaten. Až mi to mnohdy vadilo a tudíž musím poškrtat dvě hvězdičky.
Náhodou se mi tato kniha dostala do ruky k zapůjčení. Vím, že něco takového existuje jako televizní dokument, ale nikdy jsem ani kousíček neviděl, ale byla to velká chyba. Určitě to je stejná nádhera jako tato kniha, jen tam toho není tolik, kolik tito tři borci zažili. Obdivuju takové lidi a hned bych si nějaký ten trip na motorce nebo autem dal. Je potřeba na to mít ty koule to provést. Zajímavá kniha o zajímavém kusu světa, psána třemi bezva týpky.
Tak tohle bylo vážně dobrá detektivka. Velice mě bavila, jen trošičku mě zklamal závěr knihy a rozuzlení příběhu. Ale čtyři hvězdičky za pěkné počtení si kniha určitě zaslouží.
Nebyla to má první kniha od Steinbecka, takže jsem se i vcelku těšil. rozjezd knihy mě docela nadchnul a velice bavil, ale postupem času mě kniha ztrácela, ale ve finále musím uznat kvalitu spisovatele.
Tak tahle kniha byla moc fajn. Více méně příběh dvou úplně odlišných lidí, které k sobě spojil kněz, aby si navzájem pomohli zase najít cestu jak dále žít. Krásné to bylo.
Román od židovce Haně, která se po válce, vrátila z koncentračního tábora domů na Oravu. Pěkná kniha a krásně plynule se četla. Doba byla zlá i po válce ...
Počteníčko na necelou půlhodinku, ale zajímavě psáno a "smutné, smutné" ...
Taková jiná kniha než znáváme z autentických příběhů z přežití koncentračních táborů. Spíš taková dokument, ale velice zajímavý.
Za mě skvělá kniha. Napínavá, zajímavá a do konce knihy jsem byl napjatý, jak to dopadne a jaké bude rozuzlení. Určitě ne poslední kniha od Harlana Cobena. Už teď se těším na další.
Tahle kniha určitě nemohla zklamat. Holt Tolkien to vše uměl báječně vymyslet. Filmy mám jsem několikrát viděl, takže jsem věděl do čeho jdu a že to bude fajn počtení. I když, i tak jsem se někdy ztratil při všech těch názvech míst a jmen. Dobré bylo i to, že po rozdělení společenstva, kniha v první půlce popisuje jednu skupinku (Aragorn a spol.) a v druhé půlce knihy, druhou skupinku (Frodo se Samem). Kdyby kniha skákala po kapitolách, ztrácel bych se ještě mnohem víc.
Tak tahle kniha mě vážně moc bavila. Když se zamyslím, tak by to bylo asi fakt dost zvláštní a zajímavé, si z ničeho nic, vůbec nic nepamatovat. Možná bych i docela rád viděl tuto knihu zfilmovanou. Jestli by mě bavila stejně jako kniha.
Moc jsem od této knihy nečekal, to se musím přiznat a jsem velice mile překvapen, že se mi vážně líbila. Četla se moc dobře a i příběh měl hlavu a patu.
Uff to byla teda nálož. Sice velice zajímavá a dopodrobna psaná kniha, ale zdála se mi nekonečná. Pro mě až moc vše detailně a někdy i zmateně vypsáno. Často jsem se ztrácel, poněvadž jsem ji nečetl najednou. Teď už vím o gulazích dost a nějaký čas si dám na toto téma oraz.