RyonMathrin RyonMathrin komentáře u knih

Labyrint Labyrint Pavel Renčín

S Labyrintem jsem se setkal na stránkách časopisu Pevnost, kde byl postupně uveřejňován. Kombinace typů postav a spád děje si mne rychle získaly. Paralelní tajný svět pod povrchem je nabit nápaditými prvky (v kanálech je příliv ráno a večer, kdy se lidé ve městě hodně myjí a splachují; gilda mafiánsky ovládající podzemí a využívá otroky; atd. )
Pro mne to bylo první setkání s městskou fantasy a subžánr si mne získal.

18.02.2018 4 z 5

Kniha o pravěku Kniha o pravěku Zdeněk V. Špinar

Vše již v komentářích uvedli ostatní čtenáři, už bych jen kopíroval.
Knihu jsem dostal jako dítě a mnohokrát jsem se vracel zejména k překrásným ilustracím mistra Buriana. On snad v tom pravěku byl a vyfotil všechna ta zvířata, tak nádherné a přesvědčivé jsou jeho obrazy...

18.02.2018 5 z 5

Kolosální Conan Kolosální Conan Mike Mignola

Slovo bichle v případě tohoto mazlíka získává nový význam (kniha váží 5 kg).
Ještěže odebírám časopis Pevnost a všiml jsem si upoutávky na toto skvostné dílo, které bylo k dostání pouze na předobjednávku.
Jedná se o jedinečnou věc, o které věřím, že se stane legendou. Takovou knihu hned tak někdo doma nemá a doufám, že mé děti nebo časem vnoučata se budou ke mně vracet i kvůli tomuto pokladu (protože půjčovat tento skvost nehodlám).
Ale jen proto jsem ji neobjednával. Tušil jsem, že obsah bude dobrý, ale svazek předčil očekávání.
Kdo miluje komiksy, přijde si na své. Kdo miluje Conanovy příběhy, bude uchvácen.
Překrásné kresby či spíše umělecká díla přesahující okénka a někdy i stránky, k tomu perfektně vykreslená syrovost, drsnost a zároveň kouzlo Conanova světa...
Je to skutečně kolosální dílo!

18.02.2018 5 z 5

Dračí doupě: Pravidla pro začátečníky Dračí doupě: Pravidla pro začátečníky Michael Bronec

Dost nechápu, co to dělá mezi knihami, vždyť jde o hru... Ale samozřejmě zaslouží plný počet hvězdiček. Dal bych i šestou, protože je to pro mne srdeční záležitost, která je navíc stále aktuální. Svět, který jsem pro Dračák vytvořil, mne totiž inspiroval k tomu, abych začal sám psát.

17.02.2018 5 z 5

Pohádka lesa Pohádka lesa Josef Kožíšek

"Kmotr Ježek, stará vojna..."
Knihu jsem četl u babičky a dědy (vydání z r. 1958) a dodnes si ji pamatuji, stejně jako překrásné ilustrace. Všem doporučuji.

16.02.2018 5 z 5