sadlo sadlo komentáře u knih

Dračí polévka Dračí polévka Alena Ježková

Moc hezky se tato kniha čte. Je svižně, srozumitelně napsaná, ostatně jako všechny knihy paní spisovatelky. Doporučuji pedagogům prvního i druhého stupně.
Dovoluji si upozornit na poslední odstavec na str. 33.

17.05.2022

Čechov & Čechov & Renáta Fučíková

Skvělá pomůcka pro výuku dějepisu. Stručné, přehledné, výstižné a ČTIVÉ!
Ostatně všechny knihy paní spisovatelky.

06.02.2022

Sliz Sliz David Walliams

Pane Walliamsi, kam na ty skvělé příběhy chodíte? Zase bezva čtení.

29.01.2022

Povídky a jedna báseň Povídky a jedna báseň Zdeněk Svěrák

Dávám 100 %.

29.01.2022

Kluk na větvi Kluk na větvi Danny Wattin

Kdo má rád knihy Roalda Dahla a už všechny knihy od tohoto autora přečetl, sáhněte po tomto titulu. Stojí za přečtení.

20.01.2022

Dánský rytíř Dánský rytíř Sophia de Mello Breyner Andresen

Pohlazení po duši. Na pouhých 59 stránkách vyjádřen smysl života.

24.10.2021

Gloria Gloria Timothée de Fombelle

Prostě nádherné čtení. Můj oblíbený autor opět nezklamal.

19.09.2021

Klárka a 11 babiček Klárka a 11 babiček Olga Černá

Znáte knížečku Táta Sekáč od Jean Websterové? Tak Klárka a 11 babiček je psaná v tomto stylu. A je bezvadná.

12.09.2021

Babičky na tahu Babičky na tahu Judy Leigh

SKVĚLÉ čtení. Podobně jako prvni kniha paní Leigh. Doporučila bych tuto knihu i jako knižní dárek. Čtenářka se jistě k ní bude vracet.

29.08.2021

Záhada zamčeného kupé Záhada zamčeného kupé Robin Stevens

Podobně jako u prvního a druhého dílu. Výborně se čte. Doporučuji čtenářům knih od Alana Bradleyeho.

12.08.2021

Bílá past Bílá past Maureen Johnson

Všechny tři díly byly čtivé, škoda, že na třetí knihu jsem musela čekat déle. Ti, kdo teprve sahají po prvním dílu jsou ve výhodě v tom, že si mohou bez " přerušení" přečíst druhý i třetí díl. Dobrý knižní dárek.

13.05.2021

Retrojídlo - Jak jsme jedli za socialismu Retrojídlo - Jak jsme jedli za socialismu Martin Franc

100% si tato publikace zaslouží. Výstižně, stručně a hlavně čtivě popsáno jak jsme jedli za socialismu.

30.03.2021

Toník a jeskyně snů Toník a jeskyně snů Magdaléna Platzová

Milé čtení. Pro děti pro jejich rodiče.

15.03.2021

Nedokončená vražda Nedokončená vražda Ann Granger

Četla jsem snad všechny knihy od této autorky. Opět nezklamala. Dobrá detektivka.

15.03.2021

Dobrodružství na moři i na souši Dobrodružství na moři i na souši Arthur Conan Doyle

Skvělé čtení, co povídka, to originální počteníčko. Nezklamala jsem se,předešlá povídková kniha ta mne zklamala.

15.02.2021

Tvar noci Tvar noci Tess Gerritsen

Asi v první třetině jsem chtěla knihu odložit. Avu v domě, který si pronajala, svádí duch zemřelého majitele. Udivilo mne, že spisovatelka výborných detektivek se "snížila" k tomuto námětu. Tak jsem zkusila číst dál, přeskočila jsem určitá místa. A fakt je, že jsem knihu s napětím dočetla do konce.

01.02.2021

Bezdomovci opět doma Bezdomovci opět doma Hilary McKay

Moc milé , zábavné, " nenudící" čtení. Určeno pro každý věk.

30.01.2021

Bezdomovci Bezdomovci Hilary McKay

Nebojte se nabídnout vašim potomkům. Příběh má říz a humor. Sestry Conroyovy nemají mobily, počítače, přesto ale prožijí skvělé prázdniny. Trošíčku mně připadají jako sourozenci Walkerovi z knih A. Ransome.

14.01.2021

Neskutečná dobrodružství Florentina Flowerse, poctivého piráta ve službách madam L. Neskutečná dobrodružství Florentina Flowerse, poctivého piráta ve službách madam L. Marek Toman

Moc fajn počteníčko. Jsem již dávno dospělá, ale toto dobrodružství jsem si s chutí přečetla. Nebojte se tuto krásně napsanou a krásně ilustrovanou knihu dát svým dětem, vnoučatům.
Humor zde nechybí.

10.12.2020

Láska a válka Láska a válka Liz Trenow

Nebylo to špatné čtení. Obávala jsem se, že to bude " červená knihovna", ale zmílila jsem se. Kdo se chce dozvědět něco bližšího o společenské situaci těsně po 1. světové válce, sáhněte po této knize. Rodiny hledají své pohřešované syny, manžely. Zajímavá kniha, doporučila bych ji i studentům, maturantům. Mohou si udělat představu o " Ztracené generaci".

02.12.2020