Šánka komentáře u knih
Tak od L. Moriarty jsem ještě takovou ptákovinu nečetla. Přitom ten příběh je skvěle napsaný, mile bláznivý, trošku napínavý, v závěru i dojemný, ale hlavně pozitivní.
Pokud chcete vědět, co se může odehrát během ozdravného pobytu úplně cizích lidí v Domě pohody, kde vládne vznešené ticho, návštěvníci uvědoměle dýchají, aby dosáhli osobního rozvoje, tak si budete muset přečíst tuto knihu. Protože to je opravdu psychedelický zážitek :-).
Pokud můj komentář nedává smysl (ani se nedivím), pusťte se do čtení, a třeba se pak budete také usmívat....
Pěkná sága, líbilo se mně znovu se setkat se členy rodiny Morvanů s Clařinými vnuky i pravnuky a znovu s nimi prožívat jejich osudy, lásky i životní dramata.
Trošku jsem jen z počátku plavala ve jménech, těch postav je tam hodně, první díl jsem četla již před nějakou dobou, ale nedejte se odradit, dá se v tom zorientovat. A také bych si dovedla představit pokračování, jenže bychom se v něm asi museli už rozloučit s některými postavami, takže tohle zakončení se mi líbí....
Vynikající thriller, první půlka napínavá, druhá adrenalinová, závěr infarktový :-).
První díl byl senzační, nevěřila bych, že ho pokračování překoná, ale podle mě pokračování posunulo laťku ještě výš. Je to drsná kniha, výborně napsaná a velmi těžko odložitelná.
Za mě naprostá spokojenost a doporučení !!!
Moc jsem se na knihu těšila, lákavá obálka, příběh, který by se mi měl líbit, prostředí malého knihkupectví, tajemství.....
To vše mě ale nedokázalo vtáhnout a ke knize připoutat. Strašně mi vadil autorčin styl psaní, přeskakování v ději během jednoho odstavce z přítomnosti do minulosti, vše takové chaotické, scházela nějaká plynulost, návaznost. Mnohdy jsem si musela i malý odstavec přečíst znovu, abych se zorientovala.
Po dlouhé době dávám tak nízké hodnocení, ale tohle se opravdu nepovedlo. Jedna hvězda za obálku, druhá za snahu a třetí bych měla dát sobě za výdrž, že jsem to dala :-(.
K této knize jsem se dostala úplnou náhodou, zaujala mne anotace a komentáře ke knize zde na DK. S tématem asistované sebevraždy či eutanazie jsem se již v pár knihách setkala.
Tohle je velmi silný příběh jednoho manželství, do kterého zasáhne nevyléčitelná a smrtelná nemoc. Deborah svého manžela milovala, přesto nebo právě proto mu pomohla odejít. Tím příběh začíná a rozbíhá se soudní proces......
Není to vůbec lehké čtení, těch otázek, které si položíte, je mnoho, a stejně tak i odpovědí. Je to příběh, nad kterým jsem ještě dlouho přemýšlela, jak bych se zachovala já......a vlastně nevím.
U krimirománů M. Robothama nemůžete šlápnout vedle.
Série s psychologem Joem je vážně výborná, se skvělými dialogy, někdy i docela vtipnými, dobře a rychle se čte, i když to nejsou žádné jednohubky. Je tam napětí, ale není to nechutný krvák (ač podle názvu to tak nevypadá :-)). A hlavní hrdina Joe je vážně sympaťák bez kostlivců ve skříni ,,jen" s Parkinsonem. O to víc si ho musíte oblíbit, protože on není žádný superman, ale chlap, jehož největší zbraní je mozek. Setkáváme se zde opět i s jeho parťákem detektivem Ruizem, drsňákem se srdcem na pravém místě.
Pro mne je to i tentokrát jasné pětihvězdové čtení a jediným mínusem této série je, že díly nevychází ve správném pořadí, takže jsme trošku ochuzeni o tu návaznost osobních linek.
Tak jo no, Colleen se to zase jednou povedlo dohnat mě k slzám.....
Tohle není jen nějaká love story, tady ten přesah je, nějaké poselství si určitě najdete a je o čem přemýšlet. Ne vždy si závěr čtu znovu, tady jsem to i přes slzy udělala. Ten příběh je tak nádherný, tak smutný, tak reálný, plný lásky, ale i té nenaplněné touhy a zoufalství, ale vlastně i naděje. Téma je v současné době hodně aktuální a bohužel se se s tímto problémem potýká hodně párů.
Doporučuji a nebojte se, pokud zrovna nejste cílovka, ten příběh vás stejně dostane.....
Tato detektivní série je prostě skvělá ! A je to i tou jednoduchostí a lehkostí s jakou je napsaná. Není překombinovaná a autorka nás nevodí do spousty slepých uliček, jak tomu bývá v jiných detektivkách. I díky tomu je velmi čtivá.
Moc mě baví ta osobní linka Kate a Tomasettiho, která se tentokrát ještě více prolíná s tou detektivní. Závěr byl hodně napínavý, pro mne nečekaný a..... docela šokující.
Další ze sester, tichá Star, se vydává pátrat po svých kořenech, po svých předcích, a bylo to úchvatné rozplétání jejího příběhu.
Dějově bohatý a obsáhlý román je i tentokrát vyprávěný ve dvou časových linkách jako předešlé díly. Obě jsou nesmírně chytlavé, ale ta historická je nádherná až skoro pohádková, ač vše nemusí dopadnout tak, jak bychom si přáli.
L. Riley je paní Vypravěčka a tohle byl prostě zážitek, který doporučím všem, kteří mají rádi dobře napsané romantickě příběhy.
Temný a zpočátku trošku rozvláčný psychothriller, napsaný takovým ospalým stylem.
Kniha se nečte špatně, postavy jsou dobře vykreslené (jeden větší magor než druhý), ale sympatie ve vás asi nevzbudí žádná. Atmosféra příběhu je dostatečně tajemná, tíživá, řekla bych až depresivní a závěr....no, pro mě očekávaný,....nastal Den zabíjení.
Tak tentokrát, pane Backmane, je mi líto, ale slabé. Tuto útlou knížečku jsem si po dvou dnech přečetla ještě jednou, jestli jsem tam přece jen mezi řádky něco nepřehlédla, nějaké moudro, bohužel ani podruhé jsem nic moc nenašla.
Mám vás ráda, tedy každou vaši knihu :-), i ty kraťoučké, ale s touto, podle mne, žádné životní terno u čtenářů neuděláte :-(((.
Docela těžká kniha jak obsahem tak zvolenou formou, jak je napsaná.
Jodi Picoult se pouští do dalšího velmi citlivého a kontroverzního tématu, tématu potratů a dokáže výborně kličkovat mezi názory, klást otázky. Jednu chvíli vás dostane na jednu stranu, aby v dalším okamžiku váš názor, když ne změnila, tak donutila o něčem pochybovat, ale hlavně přemýšlet, že nic není jen černé nebo bílé. Celý příběh výborně zakončil doslov.
Pro mne to byl silný čtenářský zážitek, jen si nemyslím, že zvolený styl psaní ( vracení děje po hodinách zpět) je šťastný a každému bude vyhovovat.
Moc dobře se mně kniha četla, není to žádný adrenalinový trhák, ale příjemně napínavý a určitě chytlavý příběh od skvělého vypravěče.
Zápletku má pan Musso, ostatně jako vždy, dobře promyšlenou a nápaditou. O co v příběhu zmizelé Anny šlo, na to jsem přišla až mi to autor sám dovolil, tedy na konci....A překvapil.
Pokud jste od autora ještě nic nečetli, Dívka z Brooklynu je dobrá volba na seznámení.
Senzační kniha, bavila jsem se od prvních stránek do fantastického závěru! Já jsem tušení měla, vyšlo, ale R. Abbott mě tolikrát tak znejistila, že jsem nevěřila nikomu a ničemu.
Velké doporučení, tady se určitě nudit nebudete, napětí a pochybnosti vám to totiž nedovolí.
Trošku zklamání, čekala jsem určitě více. Tohle bylo takové studené, ploché a hodně nenáročné čtení, které navzdory tématu ve mně nevyvolalo vůbec žádné emoce.
Začátek se zdál slibný, ztroskotání Titanicu a při něm náhodné setkání tří naprosto odlišných dívek, jejichž osudy se lehce propojí. Záměrně píšu lehce, protože to dějové propojení mezi nimi mi tam chybělo, vlastně jsou to tři příběhy odvyprávěné téměř nezávisle na sobě a velmi mi tam chyběla nějaká gradace děje, napětí o romantice nemůže být ani řeč.
Dle mého oddechovka, jakých jsou mraky, ale zkuste ji, třeba vás příběh chytne.
Vážně dobrá kniha, přitom se to zpočátku jeví jako takový jasný neoriginální příběh, to už tady přece bylo ! Měla jsem i představu, jak bude příběh vyústěný. Jenže autorka ji nejen úplně vyvrátila, ale po zásadním zvratu byla její představa naprosto odlišná od té mé, a to bylo jen dobře :-).
A líbil se mně dokonale zvládnutý, neošizený závěr v podobě epilogu, nad kterým se dá i přemýšlet....., jak byste se zachovali vy ?
I má další návštěva na ostrově kamélií byla příjemná, romantická, lehounce napínavá a splnila to, co jsem od této knihy očekávala. Setkala jsem se s postavami z předešlého dílu a přibylo i pár dalších, které příběh oživily.
Taková pohádka pro velké holky ( dle anotace strhující, pro mne asi ne :-)), s koncem, který nepřekvapí, ale jistě potěší. A i takové jsou jednou za čas potřeba.
Nádherný román schovaný do nepříliš lákavé obálky s takovým zvláštním názvem....Kniha o Baltimorských...... ,ale vlastně naprosto dokonalým.
Příběh jedné rodiny zachycuje její vzestup i pád, štěstí i tragédii, má v sobě humor i velký smutek, lásku i odpuštění. A je to především příběh o velkém přátelství tří chlapců a dívky, které osud od jejich dětství po dospělost navždy spojí a stane se tak spouštěčem rodinného ,,Dramatu".
Baltimorští, bylo mně s vámi dobře, váš příběh si budu pamatovat, dostal mě.....
Doporučuji !!!
Po delší době jeden kousek, který něčím vyčnívá z té dlouhé řady psychothrillerů.
Senzačně a neotřele zpracované obehrané téma, a to je podle mne na knize ten největší tahák. Výborně poskládaný napínavý příběh, dobře vykreslené postavy, moc mně to bavilo.
A neřešte věrohodnost, jen si to užívejte !
Krásná obálka, lákavá anotace a pěkný příběh.
Na ostrov Montauk přijíždí prázdninoví hosté, bohatá smetánka, aby zde předváděli svá dokonalá manželství, dokonalé životy....a žili v dokonalé přetvářce, lžích a intrikách. Z toho se snaží vymanit hlavní hrdinka Beatrice.
Kniha je určitě čtivá, krátké kapitoly posouvají poklidný děj rychle dopředu, závěr je dramatický a popravdě asi nejpovedenější část knihy. Nebylo to špatné, možná kdyby měla kniha o sto stránek méně, bylo by všeho více.....