Šánka komentáře u knih
Vůbec to nebylo špatné, jak jsem podle zdejšího hodnocení spíše očekávala, mně se kniha líbila. Vyvrhel je pokračováním autorčiny vynikající prvotiny Spálené oblohy.
Nějaké větší napětí tady ale nečekejte, je to příběh spíše k zamyšlení s aktuálním uprchlickým tématem a tématem vážné nemoci. Příběh o silném přátelství dvou chlapců s úplně odlišným původem. A i když napětí si opravdu moc neužijeme, toho překvapení pro nás Gilly nachystala celkem dost.
Tak tohle mě úplně rozložilo.... Den, kdy jsme se potkali je nádherným příběhem zakázané lásky dvou mladých lidí. Lásky, která se neměla zrodit, neměla rozvinout, protože Stephanie a Jamie jsou oba zadání. Přesto osud nebo snad náhoda rozhodli jinak.
Autorka rozehrála silný příběh, přitom tak strašně uvěřitelný v tom jednání a vývoji obou postav. A věřte, že i přes to morální dilema nevěry, které nelze přehlédnout, jim budete držet palce, fandit i brečet.
Doporučuji a vyhledejte a poslechněte si k tomu i ty jejich songy.....
Drby a fámy ráda nemám, ale knižní podoba této fámy mě bavila moc. Líbila se mi originalita námětu i styl psaní, vážně povedený debut !
To je totiž tak, když se celkem nevinně vypuštěná fáma vymkne kontrole, šíří se, žije si svým vlastním životem a může způsobit nenapravitelné škody. Autorka nám krásně až do konce předhazuje dostatečné množství postav na tip....kdo ? A právě pro ten závěr, který byl naprosto senzační, překvapil, tak za ten musím dát plný počet *.
Tak přesně takovou knihu jsem v tomto čase potřebovala. Zklidňující, (ne nudný)!, příběh, který se dobře čte, není nijak náročný, ale ani přehnaně romantický a vy víte, že ten konec se vám určitě bude líbit. Pěkně napsaný román pro ženy o hledání druhých šancí a pátrání po tajemství v minulosti.
Docela jsem překvapená, že knihu četlo tak málo čtenářek, pokud budete mít náladu, pusťte se do ní, je to hezký příběh.
A teď trošku odbočím, nevíte, proč má kniha stejnou obálku (až na malé detaily) jako kniha ,,Léto divokých květin" ?
Na knihu mě nalákaly komentáře, stejně jsem z počátku četla s nedůvěrou, duchařinu nemusím, ale nakonec to byl bezva zážitek.
Tajuplný příběh, odehrávající se ve dvou časových linkách, jehož děj se točí kolem dívčí internátní školy, mnoho let starých zločinů, a rozkrývání několika tajemství. A ta duchařina byla vlastně takovým strašidelným bonusem navíc a vlastně mě i bavila, takže příběh byl pro mě velmi milým překvapením.
Skoro bych řekla, že neromantičky by se z toho sladkého mohly osypat :-), radši se tedy této knize vyhněte, neotevírejte, nenakukujte ! Ale ty z vás, které máte rády, (aspoň jednou za čas), milostné příběhy v té nejromantičtější až pohádkově snové podobě, tak vy si takovou knížku nenechte ujít.
Braxton a Jemma, dvě spřízněné duše již od dětství, dvě srdce, která se narodila pro sebe, jenže osud jim připravil těžkou zkoušku....
Po této třetí knize putuje autorka do škatulky ,,Oblíbení", protože již potřetí mě úplně zmátla, a to dokonale, ale hlavně moc bavila. A tentokrát s každou další kapitolou jsem opravdu měnila svůj názor na toho zlého a oběť, jenže.....Co když je nakonec vše úplně jinak, nebo ne ?
Tohle bylo výborné, krásně čtivé, napínavé, prostě skvělá prolhaná jízda celým příběhem, a to M. Campbell zkrátka umí.
Válka zanechává v troskách nejen stezky, domy a města, ale hlavně lidské životy....
Příběh, který je vyprávěný pohledem tří hlavních postav, je strhujícím obrazem charakterů, chování, statečnosti i zbabělosti, ale také lidskosti i zrůdnosti, která s válkou vyplouvá na povrch.
Stezka v troskách je další výborný román této australské autorky, na který jsem se velmi těšila. Plný počet ale tentokrát nedám za to skákání v čase, které (aspoň podle mne) způsobilo takovou roztříštěnost v ději, a zejména v tom dramatickém konci.
Moc příjemná detektivní série, žádný drasťák, jen lehké napětí. A pro mě, ( ač teplomila :-)), je na ní asi největším tahákem místo, kde se příběh odehrává, ty krásné popisy drsné Aljašky, zvyky toho semknutého společenství místních obyvatel, a na rozdíl od jiných detektivek plno sympatických postav.
Kate se pouští do dalšího vyšetřování i se svou psí parťačkou, podezřelých je jistě hodně, ale toho skutečného pachatele si asi tipnete správně.
Budu se těšit na další návštěvu aljašské divočiny z tepla domova :-).
Jestli některá autorka umí krásně zpracovat dvě časové linky a jejich prolínání, poutavě vylíčit příběh na docela obsáhlém počtu stránek, tak je to právě L. Riley. Dokáže nás vtáhnout do svých příběhů, prožívat je s jejími hrdiny. A ukázkou je právě tato rozsáhlá a dějově bohatá sága.
Již čtvrtá ze sester CeCe se vydává najít svůj příběh, své kořeny, tajemství a možná i lásku. Tentokrát nás autorka zavede do Austrálie a je to opravdu úchvatné hledání......
I pokračování této nové detektivní série je velmi vydařené a od prvních stránek odsýpá ve svižném tempu. Řekla bych, že autorka přitvrdila v popisech brutalit oproti předešlému dílu a také se pustila do současných aktuálních témat.
Do příběhu je i tentokrát vtažena a samozřejmě i ohrožena celá rodina inspektorky, ale má to aspoň ty správné grády a napětí. Závěr je sice hodně překombinovaný až složitý, chce to číst pozorně a vše nakonec do sebe perfektně zapadne.
Za mě opravdu skvělá série a autorku si přidávám do oblíbených.
Neuvěřitelné, jak dokáže Petra Dvořáková vystihnout ty pestré charaktery lidí, atmosféru malé dědiny, kde si všichni vidí do talíře, tu směs lidských vlastností. A úplně nej bych vyzdvihla, (a to bylo již i u Chirurga), tak trefně popsané chlapské myšlení :-)!
Tohle je dokonale nastavené tragikomické zrcadlo jedné vesnice, ,,vyšperkované" místním nářečím. Perfektní, klidně bych četla dál....
Byly doby, kdy jsem každou autorčinu novinku musela mít a jejími knížkami si plnila knihovnu, škoda, že M. H. Clark již nic nenapíše....
Přede mnou se neschováš je klasická detektivka, doporučila bych ji spíše ženám. Žádný drastický krvák, nemusíte být ani detektiv a asi vám brzy dojde, kdo je pachatel i jaký je jeho motiv. Vůbec mi to ale nevadilo, tohle je odpočinková detektivka na pohodu.
Tak posílám své oblíbené autorce aspoň 4* velké a zářivé do toho spisovatelského nebíčka za hezký příběh......
Konečně ! Konečně jeden thriller, ve kterém jsou i normální a příjemné postavy. Kniha nemá moc dobré hodnocení, mně se ale líbila a hlavně od prvních stránek chytla.
Příběh má od začátku správné tempo, je vyprávěný pohledem několika osob, krátké kapitoly, žádné zbytečné vycpávky, opravdu to fičí. Postavy kolem zmizelé Anny mají svá tajemství, takže si vše nějak stále skládáte a měníte, ale tady si myslím, že nám autorka dovolila až v úplném závěru zjistit pravdu.....
Za mě spokojenost, třeba se i vám bude líbit.
Válce navzdory, jak je na obálce této knihy, se zrodil milostný příběh Martina a Nancy. Válka je ale velmi brzy rozdělí a jim zůstanou jen vzpomínky na společné chvíle a naděje.....
Jenže lásce navzdory válka bere sny, přináší utrpení, samotu i beznaděj.
Příběh, který vznikl podle skutečných událostí a skutečných postav, rozhodně není žádný slaďák, ač ty dopisy jsou krásné, plné lásky a touhy, části popisované Martinem z jeho výcviku ve Francii a pozdější válečné události jsou (aspoň podle mne) psány spíš jako dokument, než román.
Celý příběh ale velmi dobře zakončil autorův docela obsáhlý doslov.
Tato kniha je pro mne velkým překvapením, a to v tom nejlepším. Obálka je tedy (podle mne) příšerná a nelákající, docela bych si tento psychothriller dovedla představit s tou zlatou plackou, ale hlavně v pevné vazbě. To je ale jediné mínus této knihy.
Chcete vědět, co může způsobit jedna odeslaná zpráva na sociální síti nesprávnému příjemci, jak nebezpečné může být zveřejňování svého soukromí ? Ano, jistě víte, ale tohle si přečtěte :-). Je to velmi napínavé, temné, prolhané a v závěru až hororové. Musím říct, že tento typ závěru ráda nemám, ale tady je dokonalý.
Opravdu parádní psycho a já děkuji za tip mým oblíbeným uživatelům za lákavé komentáře.
Když napíšu, že je to nejlepší autorčin kousek, budu si vymýšlet, četla jsem, (myslím si), od S.B. vše. Ne, tohle je Sandra Brown ve své stále skvělé formě :-).
Příběh má dobrou a tentokrát docela spletitou detektivní zápletku, ke které nechybí tradiční přidané ostatní ingredience k jejímu oživení. Nebojácná hrdinka, její sexy protějšek, vtipné dialogy, hezká, vkusně napsaná a očekávaná porce erotiky a i lehoučké napětí.
Povedené čtení, ale pro skalní fanoušky Sandry očekávané :-) !
Moc povedená prvotina ! Ono se to vlastně ze začátku tváří tak nějak nemastně neslaně, ale ta hutná severská ponurost, to skryté zlo, tam začnete po pár stránkách vnímat. A s ním i krásně gradované napětí a strach.
Málo aktérů příběhu, výborně vykreslené postavy, čtivost a až deprimující, skvěle vystižená atmosféra, to jsou předností tohoto příběhu. Závěr asi až tolik nepřekvapí, ale je výborně napsaný.
Nádherný a dechberoucí příběh, zasazený do tvrdé a nezkrotné aljašské divočiny.
Tato až magická, velkolepá a divoká krása Aljašky dostává z jejích obyvatel ty nejlepší povahové stránky, houževnatost, nezdolnost, lidskou soudržnost, ale také jejich temnotu a slabosti....
Stejně jako autorčin Slavík je i Velká samota nezapomenutelný román a doporučuji !!!
Autorčin debut Dokonalý cizinec byl (aspoň podle mne) dokonalý, byť skončil v modrých číslech. Osobní asistentka mě také bavila a rozhodně nenudila.
Je to temný příběh o bezbřehé loajalitě, která je hluchá a slepá, ale může být velmi nebezpečná, když je zneužitá. Přála jsem si fandit aspoň jedné z hlavních postav, bohužel, tohle je typický moderní psychothriller, tady své sympatie nemáte komu věnovat.....
Ale číst se vám kniha bude jistě dobře, pokud vás baví dobře promyšlená ženská pomsta :-).