Šánka komentáře u knih
Musím zase jednou poděkovat za ty pěkné komentáře u této knihy, které mne nalákaly, a já si užila skutečně skvělý psychothriller.
Děj je zasazený do mrazivého prostředí malého italského městečka, jehož obyvatelé skrývají svá tajemství i za cenu, že pod povrchem doutná pekelné zlo. Je to nádherně napínavé, čtivé, i tu zpočátku protivnou vyšetřovatelku Teresu jsem si nakonec oblíbila :-).
Pokud máte rádi temné thrillery, navíc i s pochopením pro pachatelův motiv, neváhejte, myslím, že tento patří k těm velmi povedeným.
Na románech Ch. Martina se mi líbí ta pestrost témat, vůbec se neopakuje, děj je pokaždé originální, zasazený do jiného prostředí a je zapamatovatelný.
Ona je slavná, bohatá...a vyhořelá, on tajemný samotář. Katie a Sunday, dvě roztříštěné bytosti, které náhoda nebo snad osud svedl dohromady. Nechejte si vyprávět jejich příběh, není to žádná rychlojízda, ale má v sobě hloubku, dokáže vyvolat slzy dojetí, a je prostě krásný....
Doporučuji !!!
To je výborně napsaná kniha, opravdu skvělé psycho ! Od prvních stránek jsem neměla vůbec problém se začíst, a to nejen díky krátkým kapitolám, byla napnutá po celou dobu až do závěru s pořádným překvapením. Šílení záporáci ( to vážně !) a unesené děti...., nebylo vůbec potřeba krvavých popisů, aby čtenář ani nemukl a jen četl.
Tématem je to tedy čtení děsivé, ale já bych si moc ráda ještě přečetla další díly této série.
Jedna věc se Bryndzovým knihám upřít nedá, a to je neskutečná čtivost, to se ale již po několikáté opakuji. Čtenář se v ději neztrácí, vše je takové jednoduché, srozumitelné vyšetřování až do závěru. Zjištěná fakta se vysvětlují a opakují, případ ani tentokrát není nijak složitý, ano, čte se to samo.
Plný počet ale nedám za ten úplný závěr, neuvěřitelné :-) !!! Ale pobavil mě, to se ani jinak říct nedá.
Číst knihy Colleen H. je pokaždé zážitek, moc se na každou její novinku těším, zatím se jí vždy povedlo dohnat mě k slzám, tentokrát jsem se netradičně při čtení zasmála, trošku jiná Colleen :-). Její příběhy nejsou ale obyčejné, zamilované, tuctové slaďáky, ten přesah tam určitě je. I tentokrát to byl moc vyvedený příběh, do kterého autorka nenásilně vsunula i několik vážných témat.
Asi už zdaleka nejsem cílovka, ale já si čtení užila, bavilo mě a doporučuji.
Tak já vám nevím.....v začátku knihy jsem byla přilepená ke každé stránce a s nadšením a napětím četla. Je to akčňák, je to napínavé, střílí se, a to stále (anotace mě na to připravila:-)). A vůbec neřeším nevěrohodnost některých situací, ta se dá zpochybnit u spousty thrillerů, jenže mě to přestalo bavit, poslední třetinu mně bylo úplně jedno, jak to skončí.
Autor použil stejnou šablonu jako u předešlé knihy, (tam to na mě beze zbytku zabíralo a četla jsem jak o život), malé množství postav na malém prostoru, tady to nějak vyšumělo, nebo toho už bylo moc ??? Ne, vážně nebavilo.
Navzdory tématu ta kniha je pozitivní a příběh nás určitě nevydeptá, jak jsem se obávala. Ve mně zanechal hřejivý, optimistický pocit. Je o odhodlání, síle, o tom, že těžké rány osudu náš život změní, nic už nebude jako dřív, ale něco nového začíná, a pokud to uchopímme za správný konec a dokážeme se s tím poprat, můžeme z té bitvy vyjít lepší a silnější.
Moc krásný příběh a nádherný epilog, který vystihuje tu křehkost života, našich jistot.....
Doporučuji !!!
U této autorky čtete a celou dobu se těšíte, kdy už to přijde,.....ten velký zvrat v ději, který nás šokuje a přesvědčí, že nic není tak, jak by se nám v tom poklidném začátku mohlo jevit. Tentokrát bych ale řekla, že nebyl až tak překvapivý, jak v předešlých knihách. Jenže od toho okamžiku se začínají odvíjet další záhady, lži a nesrovnalosti a děj dostává tu správnou napínavou atmosféru až do úplného závěru.
Za mě další velmi povedená kniha C. Mackintosch a doporučuji !
Přišel čas na paní Jakoubkovou. Její knížky mám ráda, ale jsou si tak trošku podobné, proto si je dávkuji.
I tentokrát to byla taková pohádka s blonďatou princeznou, spoustou dobrého jídla a cestování, nechyběly ani spolehlivé kamarádky, které pomohou v těžké době. Na rozdíl od jiných autorčiných příběhů tady mi tentokrát scházel humor a konec byl netradičně dojemný.
Já jsem tedy spokojená a neromantičky ať se knize raději vyhnou :-).
Věřte tomu nebo ne, ale to je vážně výborná detektivka. Děj, který odsýpá od prvních stránek, žádná zbytečná omáčka kolem, mnoho pochybností i nečekaných zvratů. No a závěr.... překvapil, a nejen pachatelem.
Ještě pořád tomu nevěříte ? Tak čtěte, stojí to za to !!!
Ten začátek byl trošku slabší v té první třetině, kdy se v ději hodně vrací do minulosti nové dvojice a chyběla tomu ta seznamovací :-) jiskra. Nicméně po té úvodní části jsem se už s Jackem a Emmaline velmi bavila. A když se do děje vrátí i postavy z minulých dílů a celá ta ztřeštěná, ale milující Hollandovic rodinka, tak to vlastně bylo opět příjemné, odpočinkové a místy vtipné čtení.
Jen bych doporučila, kdo s touto sérií začíná, číst od 1. dílu, těch postav a vztahových propletenců je tam opravdu hodně.
Ne, to nebyla náhoda, že první díl této série bylo skvělé čtení, i pokračování je neméně povedené. Líbí se mně styl psaní této autorky, nepřekombinovaný, napínavý děj, bez dalších odboček a přiměřené množství možných pachatelů. K tomu i detektiv Kate pronásledují démoni minulosti, ale to už tak nějak k současným hrdinům patří. A jsem ráda, že ani ta vztahová linka nevyšuměla :-).
Autorku si přidávám do oblíbených a ráda se opět k amišům podívám.
Přidávám se k těm nadšeným čtenářům, S. J. Bolton totiž píše pouze výborné knihy a pak ještě lepší :-)!
Je to krásně napínavé, návykově čtivé, plné zvratů, a to přeskakování v čase jen napětí zvyšuje, jak se skládají k sobě střípky celého příběhu. Něco se dá odhalit, ale největší překvapení si opět autorka schovala na finále, a že ty konce umí naprosto skvěle!
Takže za mě nadšení, doporučení a i tentokrát za 5.
Dala jsem si den odstup, než jsem knihu rozdýchala, abych mohla napsat komentář.
Ta kniha je krásná, pokud se to dá říct o tak silném příběhu a tématu, a dostala mě úplně do kolen. Je v ní moře smutku, takového, který vás úplně rozloží. Ale je tam i mnoho hezkého, vtipné pasáže a plno lásky rodinné a hlavně té mateřské, jež jediná dokáže udělat to nejtěžší rozhodnutí, které je největším darem z lásky....
Knihu bych určitě doporučila, ale asi pokud jste v pohodě....., no popravdě mně nepomohlo ani to, že jsem v pohodě byla.....
Senzační thriller, který předčil mé očekávání a v tom množství jiných je námětem originální a zapamatovatelný ! Je zde výborně vykreslená atmosféra neustálého strachu bývalé manželky sériového vraha o život svých dětí i ten svůj. Tento pohled se v knihách moc nezpracovává.
Celý příběh má spád, napětí i mrazivé okamžiky. Přečtěte si, je to skutečně dost dobré !!!
I tentokrát bezva čtení ! Knihy B. A. Paris jsou takové jednohubky na pár hodin. Začnete číst jednu kapitolu, přidáte další a už neodložíte, dokud nezjistíte, co za vším vězí. Měla jsem plno kombinací, ale ani vzdáleně jsem se pravdě nepřiblížila.
Čtivé, napínavé, promyšlené !!! Maličko uberu, předchozí dvě knížky pro mě byly přeci jen o fous lepší, tak pěkné 4* a u mě spokojenost.
Mně se kniha líbila a trošku mi připomněla autorčinu Stříbrnou zátoku, asi tím prostředím a poklidně plynoucím dějem.
Pokud se dostanete přes tu první, historickou část knihy, ospalou jako malé přímořské městečko Merham, děj se krásně začne rozvíjet v druhé části v současnosti a graduje až do dojemného závěru. Příběh o lásce zakázané, lásce osudové, ale i láskách ve všech jejích možných podobách i těch dříve netolerovaných. Také o nevyřčených slovech, která nevratně ovlivní budoucnost.....Moc se mně líbil závěr, přesně tak jsem si ho přála.
Kniha je ukázkový psychologický thriller, akčnost tady nehledejte, až tak snad v závěru. Je to o pocitech, vzpomínkách a myšlenkách hlavní hrdinky, která se z komatu probudí do tragické reality svého života. Vše je zahaleno tajemnou, depresivní atmosférou. Snažila jsem se najít nějaké souvislosti, ale tentokrát jsem se vůbec nechytala, takže závěr byl pro mě moc povedeným překvapením.
Výborně napsaná kniha a pokud máte rádi tento žánr, nenechejte si ji ujít!
To byla taková pohodovka, mě tahle série strašně baví. Čekala jsem pokračování dalších lásek členů rodiny Hollandovic, jenže všechny tři holky už jsou zadané a na Jacka si musíme počkat do příštího dílu. Ale i tentokrát to bylo vtipné, jiskřící, trošku smutné a táaaaak (akorát!) romantické:-). A nová hrdinka senzační.
Myslím si, že Kristan Higgins laťku tohoto žánru postavila výš, než je běžné.
Ty skutečné příběhy jsou horší než nějaký smyšlený thriller. Není to má první kniha na téma domácího násilí, ale je velmi dobře napsaná. Ten přerod čtyřicetileté soběstačné a sebevědomé ženy v úplnou trosku je popsán dokonale a vývoj je velmi rychlý.
Rozhodně nebudu soudit, ale vážně nechápu....Od prvního ,,rande" musela vědět, že je něco špatně, to jeho povýšené chování, sex, příkazy, zatajování, signály tam byly. A to, kam se vztah během krátkého času dostal..... Rozumím ale, že ji strach o sebe i své blízké později naprosto paralyzoval.
Asi nemusím chápat všechno, ale knihu doporučuji.