Šánka komentáře u knih
První moji autorčinu knihu Dvojí život jsem si koupila. Po této další knize nutně potřebuji vybrat v knihovně všechny starší od Diane Ch., kterou jsem objevila díky čtenářům DK, jsem za to vděčná a děkuji. Píše skvěle !
Jak žít dál zatíženi tragickou událostí, na které jsme se v naivním mládí podíleli, co když nás minulost dostihne, je možné odpustit nebo za ni zaplatíme krutou daň? Napínavý, dějově velmi pestrý román s dojemnými momenty. A jestli se dá řici o nějaké knize, že je čtivá.....,tahle to splňuje na 100% !!!
A autorku si přidávám do oblíbených.
Kouzelný náramek v sobě ukrývá i kouzelný příběh.
Mám moc ráda taková rodinná vyprávění a téma babička, dcera, vnučka bylo již zpracováno mnohokrát, ale tohle je opravdu jedinečné. Prostřednictvím přívěsků, ke kterým se váže nějaký příběh, se po generace předávají a zachovávají vzpomínky.
Hřejivá, krásná knížka plná lásky, sentimentu a emocí o věcech obyčejných, ale těch nejdůležitějších, rodině, štěstí, lásce.
Velmi mile mne překvapil doslov, kde se autor, muž !, tak nádherně vyznává ze svých citů ke své babičce a starým lidem.
Další dokonale odvyprávěný příběh od S. J. Bolton.
Měla jsem jen obavy z případných drastických popisů, jednalo se tentokrát o děti, ale autorka vytvořila atmosféru napětí, aniž by sklouzla do nějakých nechutností. Vynikající thriller plný zvratů až do samotného finále.
A řeknu vám, vůbec to není kniha na předvánoční čtení, kdy toho času je tak málo, protože odpoutat se od ní je téměř nemožné :-).
První díl se mně líbil moc, pokračování není vůbec špatné, přímo navazuje na předešlý děj. Je to takový pohádkový příběh pro dospělé.
Dobře napsané postavy včetně záporáka, sexu opravdu požehnaně a přeslazené, romantické......ano !!!. Jenže těch životních dramat je tam také dost. Mělo to vše, co by taková žánrová oddechovka měla mít, mně se jen dějově o trošku více líbil 1. díl.
Michel Bussi použil již podruhé téma záhadné a sporné identity malého dítěte, a ač je to kniha poměrně obsáhlá ( 450 stran ), čte se velmi lehce a autorovi se povedlo stejně dokonale udržet mě v nekončícím napětí po celou dobu.
Samotný příběh se mi moc líbil, kniha je napsaná v podobném duchu jako autorova předešlá Vážka a i bez bez krvavého násilí a brutality je to chytlavé čtení plné otázek a příjemného napětí kdo a čí je tříletý chlapeček. A závěrečné rozpletení příběhu.... skvělé.
Za sebe mohu jen doporučit, povedený thriller !
První díl se mi tedy líbil více, i když pokračování není zase až tak špatné.
Opět se řeší vztahy, lásky, rozchody a Juliana v tom znovu lítá, a protože je to příběh ze života, je to ženská nepoučitelná :-). Kniha mě pobavila, i jsem se u ní zasmála, mělo to vtip. Jenže místy jsem se trošku i nudila, nějak to ztrácelo jiskru. Ale jako taková rychlá oddechovka na pár hodin, dalo se.
Nejdříve mě v knihovně zaujala ta nádherná obálka, poté nadchla anotace knihy, a teď po dočtení její úchvatný příběh.
Dostáváme se v něm do romantické Paříže na konci 19. století, do míst svobodomyslných nekonvenčních umělců, do bohémského světa na Montmartre. Je to barvitý příběh plný vášnivých emocí, přátelství, zrady, ale i odpuštění. Autorka se nechala inspirovat skutečnými postavami a mnohé jsem si po dočtení ještě dohledala, protože příběh jsem potřebovala nechat doznít.
Je t'aime, Paris !
Docela příjemné překvapení. Autora jsem neznala, ale určitě to napravím a přečtu si od něj ještě něco novějšího, jeho styl psaní mně sedí a baví. Bylo to vtipné, mockrát jsem se smála nahlas. Psané s nadsázkou, ale i hodně realistické. Na druhé straně je zde krásně nastavené zrcadlo dnešní porevoluční společnosti, a není to jen veselé koukání, ty postavy jsou někdy až příliš opravdové. Dobré čtení.
Na knihu jsem se velmi těšila, neboť již autorova prvotina Dřív než půjdu spát mě nadchla. Druhý život mne nejen nezklamal...., byl bravurní !
Jak snadno můžeme ztratit kontrolu nad svým životem a dát tím do pohybu události, jež ohrožují nejen nás, ale hlavně životy blízkých lidí. Psychothriller plný lží, polopravd a strachu s perfektně nadávkovaným a vygradovaným napětím až do poslední stránky, kde do sebe děsivě zapadnou poslední střípky příběhu.
Pro fandy tohoto žánru rozhodně doporučuji a za sebe můžu říct, že je to jeden z nejlepších psychologických thrillerů, které jsem letos četla.
Nádherně pohodové čtení o knihách..... a nejen o nich.
Nebudete nedočkavě otáčet stránky plné napětí, nedočkáte se ani velkých zvratů, budete si jen potichoučku užívat milé čtení a tu krásnou soudržnost svéráznych lidiček malého ospalého městečka, kde se čas jakoby zastavil. A u toho se budete chvílemi usmívat....., protože tohle je knížka plná pohody a klidu..... , a možná v tom začínajícím předvánočním shonu právě ta pravá.
Další pěkná knížka od této autorky plná tajemství a překvapení, ve které se střídá minulost s přítomností a s každou další kapitolou rozkrývá složitý propletenec rodinných vztahů a tragédie, která se udála před více než čtyřiceti lety.
A i když jsem si vraha celkem brzy tipla ( detektivka to nebyla :-)), příběh se mi moc líbil a krásně četl.
Zajímavé, originální a velmi čtivé !
Je to mé druhé setkání s autorem a ráda zkusím i jeho starší kousky. Jedna malá lež, jedno prozrazené tajemství a roztáčí se spirála dalších událostí, jež mohou změnit i velmi poklidný a spokojený život.
Až na menší výhrady k závěru je to kvalitní a napínavý psychothriller.
Výborně napsaná kniha o vztazích sourozeneckých i partnerských.
Příběh tří sester trojčat je krásným a silným propletencem jejich životů, a i když žádná z nich není dokonalá, přesto se celým příběhem prolíná ta všeobjímající sourozenecká láska, soudržnost a pochopení pro chyby těch druhých. L. Moriarty se povedlo napsat o vážných situacích v životě sester s příjemným humorem i nadsázkou a těžké chvíle odlehčit tak, že působí mnohdy komicky i dojemně.
Moc povedená a velmi optimistická kniha !
Odpočinkový příběh o lásce, zklamání a přátelství, o láskách prvních i těch životních. Je o vztazích, je romantický i smutný, takový, který se pěkně čte, i když za nějakou dobu už nebudete vědět, o čem byl.
Další z autorových návratů na ostrovy Vnějších Hebrid se mně moc líbil. A já jsem znovu naplno propadla té nehostinné ostrovní atmosféře.
Peter May svým typickým jedinečným vypravěčským stylem rozvíjí dvě hlavní dějové linky plné tajemna a závěrem i dodá tu potřebnou dávku pořádného napětí a překvapení.
Komu se jako mně stýskalo po ostrovní trilogii, neváhejte a nechejte se znovu pozvat na známá místa....., nebudete litovat, já tedy ne !
Knihy s válečnou tematikou většinou nevyhledávám, ale je moc dobře, že se stále objevují nové. A vůbec si nemyslím, že je to čtení jen pro mladší čtenáře, neboť skutečných pamětníků této poslední války ubývá. Ne, je to čtení pro nás všechny, kteří válku nezažili a měla by být připomínkou, odkazem a varováním před její nesmyslností a nelidskostí.
A i když se mně o malinko více líbilo V šedých tónech, i tento příběh byl další silný zážitek, který ve mně zanechal rozjitřené emoce. Velmi doporučuji !
Super oddechovka u které jsem se prosmála až do závěru. Stejné jako předešlé dva díly, ale jednou za čas, třeba po napínavém thrilleru...., parádní relax. Ani tento díl bych si, vzhledem k záchvatům smíchu, netroufla číst na veřejnosti :-).
Chris Carter tentokrát úplně jinak a neméně dokonale!
Poprvé za celou sérii nám dává možnost nahlédnout do soukromí téměř geniálního detektiva Roberta Huntera, poodkrývá jeho stará tajemství i třináctou komnatu. Na straně druhé je kniha také vynikající psychologickou sondou do duše a myšlení psychopatické osobnosti sériového vraha.
Děsivý, napínavý, dynamický, to je opět další díl této série, po kterém se špatně usíná :-).
Dočetla jsem, ale vůbec mně z toho není dobře, vlastně ..... ani být nemůže. Smutný, tíživý příběh je horší o to, že je napsaný podle skutečnosti. Za chyby se platí, někdy i za lásku k nesprávnému člověku, a ta cena může být hodně vysoká.
Knihu jsem přečetla na jeden zátah, je napsaná velmi uvěřitelně, líbí se mně, jak autorka píše.
Pěkné pokračování Dianena příběhu o nových začátcích, hledání štěstí a o smíření. A stejně jako předešlá kniha mě její příběh dojímal i pobavil.
Doporučuji pouze těm, jimž se líbil 1. díl, neboť hlavní hrdinka se nikterak nezměnila, stále kouří jednu za druhou :-), její nejlepší kamarád je gay....a je zábavný, a Edward nebo Olivier ?...., to zjistíte pokud se začtete do této milé knížky s opět krásnym přebalem.