sarahmoon sarahmoon komentáře u knih

Krev pro rusalku Krev pro rusalku Kristýna Sněgoňová

Audiokniha - tentokrát jsem měla velký problém se soustředit na děj. Ač je mi pan Jagelka sympatický i jeho hlas. Teď mi jeho přednes zněl velmi tvrdě. (Několikrát jsem se přistihla, že jsem přivírala oči, jak mi to bylo nepříjemné.)

Zaujala mě obálka. I to, že se příběh odehrává v Brně. To cením hodně. Nápad a zpracování vílího světa, který je jiný, taky.
Hlavní postava mi snad za celou knihu nebyla ani minutu sympatická. Přesto jsem si přála, aby to pro ně dopadlo dobře. A abych věděla, jak to dopadne, tak jsem to celé doposlouchala... :o) mimochodem ve 3 ráno...

Vlastně ze všeho nejvíc obdivuji, jak autorka dokázala... že tak nepříjemné postavě stejně držíte pěsti. :o)

08.05.2022 3 z 5

Svatba Svatba Julie Garwood

Jak jednou objevíte kouzelnou a tvrdou vysočinu v podání Julie Garwoodové bude chyceni v pasti ... a knihu z ruky nepustíte :o)

24.02.2018 5 z 5

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

První kniha z této série, mě naprosto dostala... autorce patří obrovský vděk a obdiv za takto dokonale napsanou knihu. Do detailu popsané prostředí, postavy, emoce a povahy. DOKONALOST ... naprosto se mi dostala pod kůži.
PS: Chaol ♥

18.09.2016 4 z 5

Selekce Selekce Kiera Cass

Tato kniha Vám nedovolí, aby jste ji odložily. Přesto, že je děj tak jednoduchý a bez zvratů a pořádné akce, četla jsem ji "jedním dechem".
Jelikož jsem o knize již něco slyšela a četla, měla jsem strach, že celou sérii bude kazit to, že se má děj odehrávat v prostředí plným kamer, taková "reality show". Naštěstí tato okolnost ději ani knize samotné nijak neuškodila.
Jednoduchá romantická pohádka :) ...líbí se mi milostné trojúhelníky ... v knihách samozřejmě :D

27.08.2016 4 z 5

Vyhnání Gerty Schnirch Vyhnání Gerty Schnirch Kateřina Tučková

Hodně dlouho jsem měla knihu vypůjčenou a nemohla jsem se dokopat k přečtení. Neměla jsem ráda tematiku druhé světové a poválečné. Jakmile jsem začala číst tak jsem názor změnila. Kniha je úžasná ... nejvíc jsem se bála zachycení detailu o utrpení a hromadném umírání lidí. Když jsem četla chytlo mě to za srdce, ale nerozesmutnělo na dlouho. Gerta je zvláštní žena. Souhlasím s Barborou, že její život byl nenaplněný. Ale zbytečný určitě nebyl!

26.02.2016 5 z 5

Úkol přežít Úkol přežít V. Mahaněnko (p)

Audiokniha - načteno naprosto dokonale... Asi nejlepší přednes za poslední dobu.

To, že mě bude bavit poslouchat, jak nějaký vězeň v kapsli v PC hře bude kutat v dole měděnou žílu a zabíjet krysy, by mě ani náhodou nenapadlo. Nikdy jsem, žádnou podobnou hru nehrála a k úplné spokojenosti potřebuji pořádnou zápletku a velkolepý konec.

Ale tahle kniha dokonale předčila mé očekávání. Měla prostě všechno co měla mít.

06.08.2024 5 z 5

Deník kastelána Deník kastelána Jan Bittner (p)

Audiokniha - můj oblíbenec nezklamal. Jaroslav Plesl pana kastelána načetl dokonale.

Tajemno - ano. Humor - ano. Drama - ano. Překvapilo - ano. A to v mnoha směrech.

Kastelán a sprostá slova... jde to dohromady? Jde, a jak :o)

13.10.2023 3 z 5

Dům v blankytně modrém moři Dům v blankytně modrém moři TJ Klune (p)

(SPOILER) Audiokniha - Saša Rašilov je prostě machr.

Teď, když si ji zpětně přehrávám v hlavě... Nenapadá mě žádný výrazný zvrat, akční scéna nebo nějaké obrovské překvapení. A kupodivu to knize vůbec neublížilo. Právě naopak.

Tohle jde jen s blaženým úsměvem poslouchat a poslouchat... Jak psali čtenáři přede mnou, je prostě neskutečně milá.

07.07.2023 4 z 5

Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Audiokniha - skvělé napsáno i načteno.
Hlavní téma knihy vůbec není černobílé. A autorce se to velmi dobře podařilo zachytit.

20.03.2023 4 z 5

Píseň oceli Píseň oceli Michaela Merglová

Mladá česká spisovatelka - splněno
Oblíbený žánr - splněno

Musím říct, že ze začátku jsem si podoby se Zaklínačem uvědomovala hodně. Ale na konci jsem na to úplně zapomněla :o) nebýt komentářů tady, tak si na to nejspíš nevzpomenu :o)

Nečekejte nic nového. Nic jedinečného. Žádné velkolepé dílo.

Ale dobré to rozhodně je.

Audiokniha - Jsem nadšená!
Úžasný přednes pana Meduny!

21.09.2022 4 z 5

Pach krve Pach krve František Niedl

Audiokniha - jsem na této sérii opravdu závislá :o)

19.07.2022 5 z 5

Rozervané království Rozervané království František Niedl

Audiokniha - pořád skvělá záležitost :o)

19.07.2022 5 z 5

Její třešničky Její třešničky Penelope Bloom

V knihkupectví jsem vybírala dle obalu :o) nikoliv podle toho kolikátý je to díl. A asi jsem udělala dobře.

Vtipné, někdy až velmi jednoduchý humor, ale přesto mě bavila. Dobrá chvilková oddechovka.

24.11.2021 4 z 5

Muž, který sázel stromy Muž, který sázel stromy Jean Giono

Prostě jednoduchá dokonalost!

10.07.2017 5 z 5

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Myslím, že nám nezbývá nic jiného, než se sklonit před obrovským uměním PANÍ autorky a být neskutečně vděční, že se nám do rukou dostala tato úžasná kniha.
... Kdykoliv jsem procházela kolem knihovničky a zahlédla DVŮR TRNŮ A RŮŽÍ, přejel mi po zádech mráz a na tváři se mi usadil radostný úsměv... ten pocit, že jsem přečetla tuto skvělou knihu a "brzy" přečtu další. Jsem ráda, že už je to tu. :o)

Sarah vážně nepíše nic jen tak, dává mi pocit, že každá věta ač čtenáři zpočátku nedává smysl, nebo mu připadne zbytečná, má vždy své opodstatnění.

SPOILER!!!
No musím přiznat, že mé pocity jsou smíšené (šťastné, ale rozpačité), nikoliv však z knihy, ale ze vztahu, který se tam vyvíjí. Líbil se mi vztah mezi Tamlinem a Feyre.
Konec prvního dílu ... a já byla neskutečně spokojená...
Malá část mě vycítila, nebo si spíše tajně přála, aby prostor, který byl Rhysandovi slíben v druhem díle, stál za to... Opět mě Sarah nezklamala! To pouto mezi Rhysandem a Feyre je velmi silné a neobyčejné.
Budou muka, čekat až vyjde třetí díl .... a mi konečně zjistíme, jak to Feyre zvládá být znovu blízko Tamlina.
Prosím nenechte nás čekat dlouho. :o) Trpím už teď.

22.04.2017 5 z 5

Nevěsta Nevěsta Julie Garwood

Touto knihou začala moje velká láska ke knihám Julie Garwood.
Dámy....Ať se Vám do ruk dostane jakákoliv kniha od této autorky rozhodně nebudete zklamaní. Já sice dávám přednost jejím historickým románům, obzvláště těm ze Skotska ♥ ... škoda, že jich je tak málo :o), ale i ostatní knihy jsou vážně dost dobré. ;o)
Autorka má obrovské vypravěčské nadání, naprosto Vás vtáhne do děje, vykouzlí úsměv a dobrou náladu.
Čtu ji snad již po 10-té a rozhodně ne naposled. Kniha bude navždy moje srdcovka!

18.03.2017 5 z 5

Polibek Polibek Anna Todd

Kniha se mi líbila, čte se velmi dobře a ani si nevšimnete a jste na konci ... no a že tato kniha pár stránek má :o)
Nejsem, žádný skalní fanoušek One Direction ... takže jsem nepochopila spojitost mezi touto skupinou a knihou ... díky tomu jsem si mohla postavy představovat tak jak jsem to cítila. :o)
Vůbec mi nevadilo, že se v knize dokola opakují hádky a usmíření. (S tím jaký Hardin byl to ani jinak nejde) Pokaždé Vás na tom konfliktu něco zaujme nebo překvapí ... a prostě nejde nedočíst ... stránku, kapitolu ... knihu. Vážně pokud se Vám tento druh knih líbí, dejte si pozor aby jste měli po ruce druhý díl. ... Nebo pro jistotu celou sérii. ;o)

13.11.2016 4 z 5

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Co mi to děláš Sarah? ... Jak mám vydržet do příštího roku než vyjde další díl :o( ....
Kniha mě naprosto pohltila, začala jsem ji číst s obavami (kvůli jedné recenzi) a o to víc mě dostala ... četla jsem ... hltala jsem stany .... a nadšením jsem nemohla dýchat ♥
Miluji příběh krásky a zvířete a v podání Sarah J. Mass - v jejím dokonalém světě a s těmi jejími "vílami" ho naprosto zbožňuji.
Touto knihou jsem si potvrdila, že mi nemůže uniknout žádná kniha z její tvorby :o)

28.10.2016 5 z 5

Utrpení mladého Werthera Utrpení mladého Werthera Johann Wolfgang Goethe

Smutně zajímavá kniha, plná velké lásky a neopětovaných citů. Velmi hluboký pohled do duše a srdce Werthera.

22.01.2016 3 z 5

Veterinářka Veterinářka Gillian Hick

Audiokniha - načteno to nebylo špatně. Hudební režie - palec nahoru.

Ale kniha sama o sobě spíše zklamání. Taky jsem se těšila na humorné historky a dostala spíše hrůzně detailní popisy střev, vytékajících oči a jiných krví zalitých částí zvířat. Je pravda, že povolání veterináře "není jen mazlení koťátek."... Tenhle pohled na profesi jsem opravdu nečekala. Aspoň mě to zbavilo hned několika iluzí. Každopádně další knihu od autorky asi poslouchat nebudu.

26.09.2024 2 z 5