sarahmoon komentáře u knih
Myslím, že nám nezbývá nic jiného, než se sklonit před obrovským uměním PANÍ autorky a být neskutečně vděční, že se nám do rukou dostala tato úžasná kniha.
... Kdykoliv jsem procházela kolem knihovničky a zahlédla DVŮR TRNŮ A RŮŽÍ, přejel mi po zádech mráz a na tváři se mi usadil radostný úsměv... ten pocit, že jsem přečetla tuto skvělou knihu a "brzy" přečtu další. Jsem ráda, že už je to tu. :o)
Sarah vážně nepíše nic jen tak, dává mi pocit, že každá věta ač čtenáři zpočátku nedává smysl, nebo mu připadne zbytečná, má vždy své opodstatnění.
SPOILER!!!
No musím přiznat, že mé pocity jsou smíšené (šťastné, ale rozpačité), nikoliv však z knihy, ale ze vztahu, který se tam vyvíjí. Líbil se mi vztah mezi Tamlinem a Feyre.
Konec prvního dílu ... a já byla neskutečně spokojená...
Malá část mě vycítila, nebo si spíše tajně přála, aby prostor, který byl Rhysandovi slíben v druhem díle, stál za to... Opět mě Sarah nezklamala! To pouto mezi Rhysandem a Feyre je velmi silné a neobyčejné.
Budou muka, čekat až vyjde třetí díl .... a mi konečně zjistíme, jak to Feyre zvládá být znovu blízko Tamlina.
Prosím nenechte nás čekat dlouho. :o) Trpím už teď.
Touto knihou začala moje velká láska ke knihám Julie Garwood.
Dámy....Ať se Vám do ruk dostane jakákoliv kniha od této autorky rozhodně nebudete zklamaní. Já sice dávám přednost jejím historickým románům, obzvláště těm ze Skotska ♥ ... škoda, že jich je tak málo :o), ale i ostatní knihy jsou vážně dost dobré. ;o)
Autorka má obrovské vypravěčské nadání, naprosto Vás vtáhne do děje, vykouzlí úsměv a dobrou náladu.
Čtu ji snad již po 10-té a rozhodně ne naposled. Kniha bude navždy moje srdcovka!
Kniha se mi líbila, čte se velmi dobře a ani si nevšimnete a jste na konci ... no a že tato kniha pár stránek má :o)
Nejsem, žádný skalní fanoušek One Direction ... takže jsem nepochopila spojitost mezi touto skupinou a knihou ... díky tomu jsem si mohla postavy představovat tak jak jsem to cítila. :o)
Vůbec mi nevadilo, že se v knize dokola opakují hádky a usmíření. (S tím jaký Hardin byl to ani jinak nejde) Pokaždé Vás na tom konfliktu něco zaujme nebo překvapí ... a prostě nejde nedočíst ... stránku, kapitolu ... knihu. Vážně pokud se Vám tento druh knih líbí, dejte si pozor aby jste měli po ruce druhý díl. ... Nebo pro jistotu celou sérii. ;o)
Co mi to děláš Sarah? ... Jak mám vydržet do příštího roku než vyjde další díl :o( ....
Kniha mě naprosto pohltila, začala jsem ji číst s obavami (kvůli jedné recenzi) a o to víc mě dostala ... četla jsem ... hltala jsem stany .... a nadšením jsem nemohla dýchat ♥
Miluji příběh krásky a zvířete a v podání Sarah J. Mass - v jejím dokonalém světě a s těmi jejími "vílami" ho naprosto zbožňuji.
Touto knihou jsem si potvrdila, že mi nemůže uniknout žádná kniha z její tvorby :o)
Smutně zajímavá kniha, plná velké lásky a neopětovaných citů. Velmi hluboký pohled do duše a srdce Werthera.
Audiokniha - načteno to nebylo špatně. Hudební režie - palec nahoru.
Ale kniha sama o sobě spíše zklamání. Taky jsem se těšila na humorné historky a dostala spíše hrůzně detailní popisy střev, vytékajících oči a jiných krví zalitých částí zvířat. Je pravda, že povolání veterináře "není jen mazlení koťátek."... Tenhle pohled na profesi jsem opravdu nečekala. Aspoň mě to zbavilo hned několika iluzí. Každopádně další knihu od autorky asi poslouchat nebudu.
Audiokniha - na přednes jsem si musela chvilku zvykat. Ale pak se mi dostal pod kůži a šlo to. :o)
Příběh znám, viděla jsem... Takže nic nového... Jako vždy mě mrzí, že jsem prvně koukala a pak až četla. Ale i tak se mi to líbilo. Nebylo to zbytečně dlouhé a mělo to spád :o)
Audiokniha - neskutečná dokonalost! Barbora Hrzánová je neskutečná :o) Miluji to!
Knihu, film i přednes Barbory.
Audiokniha - Budu se opakovat, ale je to potřeba zmínit. Kombinace dam Ivanky a Vandy je naprosto dokonalá.
Už poslouchám Kdoule :o)
(SPOILER) Problém mám s tím, že jsem knihu četla, jako náctiletá do povinné četby na střední a bohužel si jsem si ji v paměti uchovala, jako něco naprosto dokonalého (5*).
Možná je to věkem a hořkost života na samotě, na mě působí daleko tíživější, ale padla na mě docela depka.... Celé ty roky, jsem knihu vnímala, jako českou Větrnou Hůrku, a nechápala jsem proč! Tak teď už vím...
Každopádně pan Klostermann je mistr, jako byste Šumavou sami procházeli. Život na samotách prostě nebyl jednoduchý.
Audiokniha - Hlas pana Alfreda Strejčka, ke knize sedí naprosto dokonale. To se Vážně povedlo :o).
Jsem ráda, že jsou i takovéto knihy... Naivní, jednoduše sladké, kouzelné s obrovským HAPPY ENDem. Upřímně nechápu, že jakákoliv kniha, kde jsou erotické scény se ihned porovnává s 50 odstínu šedi. Ano chápu, že dokonalý milionář s temným tajemstvím a jemná a naivní slečna jsou často hlavními postavami v tomto žánru. Ale asi by se mi nelíbilo, kdyby měli mít hlavní postavy v těchto knihách jiné rysy. (Těžko bych si dokázala představit romanticko-erotickou povídku s "Honzou" od vedle, který klopí pivo z lahve rozvalen v trenkách na gauči u televize.) :o) Tím nemíním nic špatného na našeho Honzíka :o) jen... no však víte ... snít není zakázáno ;o)
Sarah J. Maas stvořila naprosto úžasný svět. Tak propracovaný a přitom se v něm cítíte tak přirozeně... Píše vážně skvěle! ... Postavy v knize se brzy stanou Vaší součástí. :o)
Nějak se mi dostala pod kůži i Manon... i když jsem z ní byla zpočátku nesvá.
S.J.M prostě umí překvapit ;o)
Neskutečně návykové ... i když se mi líbí hádky mezi Tessou a Hardinem a díky tomu i vývoj postav... někdy se Vám prostě zdá, je je to pořád dokola!!! ... ale stejně čtete dál :o) prostě musíte! ;o)
z tohoto důvodu jsem na sebe tak trochu naštvaná... na poslední díl si ještě pár dní počkám :o)
Po druhém dílu jsem se vrhla na knihu v elektronické podobě (a to tak nesnáším elektronické verze)... nadšení mi, ale po +/- 100 stranách nevydrželo a musela jsem odložit čtení až po vydání knižní podoby.
I přes to však mohu říct, že je kniha skvělá, autorka píše vážně úžasné příběhy! Jelikož je tato série první kterou od Cassandry čtu ... tak určitě nebude poslední. ;o) Uvidím co další série :o) možná to zkusím spojit ... jak to tu již někdo uvedl... za to děkuji ;o)
SPOILER!!!
No nevím, nevím jestli konec byl geniální ... :o( mě tedy nepotěšil a to ani trochu :o(
Nějak se moje srdce nedokáže smířit s představou, že Tessa dokázala oba milovat stejně :o( to prostě nejde ... i když oni tři, vytvořili celek... prostě mi vadila představa, že po tom co prožila s Willem se dokáže spokojit s čímkoliv jiným :o( a to mám Jema víc než ráda :o(
... no možná si příběh beru až moc osobně, ale i tak ...
ve mě epilog zanechal hořkou stopu ... :o( škoda
DOKONALOST... jedním slovem DOKONALOST. Kniha je vážně úchvatná. Velká chvála autorce, perfektně propracovaná kniha. S každou další stránkou ve mě rostlo nadšení a obdiv. Absolutně jsem se nemohla od knihy odtrhnout. V dnešní době je velice těžké zaujmout něčím novým, jedinečným a jsem plně přesvědčená, že touto knihou to autorka dokázala.
Je nespravedlivé, že kniha nemá takovou pozornost jakou si zasluhuje.
Trochu zklamání ... čekala jsem od toho víc. Doufala jsem, že Dcera bude dokonalou třešničkou, ale je to znovu jen část série. Tohle mi už přijde komerční. (Šťastně až navěky, Dcera a její x dalších částí, které si asi stejně přečtu :( )
Dávno tomu co jsem jako malá četla v povinné četbě Lovci mamutů. A byla jsem nadšená. Teď se mi do rukou dostala Osada havranů a nadšená jsem stejně... Ráda si čtu příběhy z této doby a pan Štorch je umí napsat vážně skvěle... Teď ještě ten film ;)
Audiokniha - díky za to, že je načtena, jak mužem, tak ženou. Asi jediné co můžu pochválit. :o)
Kniha sama o sobě špatná není. Zápletka i děj - zajímavé. Ale ty postavy. K Briell jsem první známky sympatií pocítila snad v polovině knihy a to ještě velmi zlehka. (Tak ... zajímala se o ty děti... nebo spíš myslela na hotelový pokoj. Přišlo mi to strašně rozporuplné.) a On ... Pane bože, co to bylo za blba...
Za mě nebyl nejlepší nápad spojit v jedné knize erotiku s vážnými tématy, které se týkají děti...
Audiokniha - načteno samotnou autorkou, jejím tatou a Janem Kanyzou. Ač mám autorku moc ráda, tak tady se mi nejvíce líbily příhody načtené Janem.
Vtipně podané útržky života Pogodových. Některé pobavily víc, jiné míň. Hold všichni nemáme rádi stejný typ humoru.