SarahRoyalAss SarahRoyalAss komentáře u knih

Stříbrná maska Stříbrná maska Holly Black

Tak to bylo zase dílo!! Nejdříve jsem měla pocit, že je to takové... zvláštní? O dost jiné než předešlé knihy? Přesně nevím, jak to popsat, mám smíšené pocity a nějak nevím, jak se s tím srovnat. :D

4,5* hlavně za konec knihy. Nejdříve mě zklamalo, že je pokračování TAK tenké. Byly tam opravdu zajímavé části. Ale také i ty, které moc nedávali smysl. Například, co tam vůbec dělal Jasper, jsem nepochopila. Tak i na konci s Pohromou.
Nebudu kecat, brečela jsem. Nesuďte mě.

01.03.2018 4 z 5

Temné proroctví Temné proroctví Rick Riordan

Trochu slabší kousek. Pořádně jsem se začetla opravdu až ke konci, ten byl opravdu výborný!! Pořád tam byly absurdní části, které prostě miluji a vtipem to stále přetékalo. Občas jsem ale měla pocit, že čtu kousek, co Riordan psal ve špatné náladě. Nebo nuceně.
I přes menší zklamání se těším na pokračování. :)

16.02.2018 3 z 5

Láska & gelato Láska & gelato Jenna Evans Welch

Bylo to hezké čtení. Několikrát jsem knihu musela ale odložit a pak se k ní celý měsíc vracela. Víc mě asi zaujal život Hadley než samotné Liny a vždy čekala na krásné pasáže z deníku. Bylo i celkem předvídatelné, co se stalo a jak to celé dopadne. :)

04.12.2017 3 z 5

Rozvaliny Gorlanu Rozvaliny Gorlanu John Flanagan

Z knihy jsem nadšená. Je to hodně čtivé a autorův styl psaní hned zaujme.
Stačilo jen pár hodin sem tam letadlem a knihu jsem schroustla za chvilku. :)
Opravdu jsem si oblíbila postavy a také to, že i když je jasné, kdo jsou hlavní postavy, tak je děj popisován i z pohledu ostatních postav.
Prostě, bomba!! :)

16.11.2017 5 z 5

Thorovo kladivo Thorovo kladivo Rick Riordan

To je tak absurdní, až je to geniální. Já to prostě zbožňuju! :D
Sice bych si nejraději pleskla jak jsem se s tím crcala. Více mě bavil 1 díl, ale tenhle jsem si taky dost užila! :)
Na konci to bylo jedno velké ÁÁÁÁ když v další knize... to se dozvíte. :D

27.10.2017 5 z 5

Tisíc polibků Tisíc polibků Tillie Cole

Knihu jsem si užila a konec jsem emocionálně nezvládla :D
Bylo to opravdu krásné čtení. Na mě moc přeslazené a upovídané. Posledních 100 stran jsem si užila asi nejvíc. A konec byla pak velká opakovačka, kde se dělo dokola to samé. Opravdu jsem si oblíbila hlavní postavy. Co mě ale štvalo, bylo, jak se Rune choval ke své rodině.

28.09.2017 3 z 5

Poppy Borůvková, narozená v pondělí Poppy Borůvková, narozená v pondělí Jennifer K. Brown

Opravdu není na škodu sáhnout po dětské knize. :)
Moc se mi líbil autorky nápad, mít schopnosti podle dne, kdy jsme se narodili. To se mi opravdu moc líbilo! :)

17.09.2017 5 z 5

Utajené orákulum Utajené orákulum Rick Riordan

Jo, tyhle knížky já můžu. :)
Hrozně ráda jsem se vrátila do tábora polokrevných a zase trávila volný čas se známými postavami a novými.
A hlavně, moje nejoblíbenější postava se na konci vrátila s celou parádou!!! Nasmála jsem se fakt dobře. Líbí se mi, jak se Riordanovi knížky všechny prolínají a i v téhle knížce bylo pár narážek na Magnuse.
Už si jenom chvíli počkat na pokračování!! :)

13.09.2017 5 z 5

Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Jedna z mála knih, kvůli které jsem zůstala vzhůru do 3 do rána, když jsem musela za další 3 hodiny do práce a nelituji toho.
Po prvních 30 stránkách jsem musela knihu na pár dní odložit, ale když jsem se k ní vrátila, měla jsem ji přečtenou za chvilku. :)
Hrozně dobře se to četlo. Bylo to tvrdé, smutné a zvláštní kvůli nespravedlnosti světa, vtipné až jsem se culila, zpívala si texty které psaly... A ke konci to bylo doslova... mokré.
Vážně Sydney, měla by sis nechat seřídit slzné kanálky. Dost ti protékají.

25.08.2017 4 z 5

Prastarý meč Prastarý meč Rick Riordan

Stejně jako Percy, je i Magnus "držkaté" hovado.
Sice mi chvíli trvalo se zorientovat mezi severskými bohy, ale jinak se kniha četla opravdu dobře. Hrozně se mi líbilo, jak sem tam ulítla zmínka o Percyho světě.
Magnuse jsem si opravdu oblíbila, stejně tak i jeho kumpány. :)

22.08.2017 5 z 5

Tíha vesmíru Tíha vesmíru Jennifer Niven

Sice bude pro mě navždy bude srdcovka Všechny malé zázraky, ale ani druhá kniha autorky mě nezklamala.
Sice je to v jiném duchu a pořád jsem čekala kdy přijde ta chvíle, kdy si budu moct očka vyplakat... Za přečtení to opravdu stojí. :)

31.07.2017 4 z 5

Políbená ledem Políbená ledem Amanda Hocking

První polovina knihy se táhla ve stejném duchu jako díl první. Zato ta druhá polovina, ta opravdu mile překvapila! Konečně nastává nějaká ta akce. Tak uvidíme, jaké ovoce přinese díl 3. :)

29.07.2017 3 z 5

Krev polobohů Krev polobohů Rick Riordan

To byla zase darda emocí... Celou dobu jsem čekala na konečnou válku s Gaiou. No, dočkala jsem se a zklamaná jsem nebyla. ♥♥♥ Knihu jsem dočítala ještě ve 3 ráno a chcechtala se jako pako, tak snad mi to sousedi nebudou mít za zlé.
Samotné čtení pro mě bylo i tak hrozně smutné, protože jsem věděla, že se blížím ke konci série. Ničeho ale na téhle sérii nelituji a vřele doporučuji!!

13.07.2017 5 z 5

Hádův chrám Hádův chrám Rick Riordan

To byla zase dávka emocí. Sama nepřežiji ani den bez rychlovarné konvice a kafe, natož, abych vydržela v Tartaru několik dní. Části, kde vyprávěla Annabeth a Percy, jsem málem uronila slzu. Silný kafe. Ale zato geniální kafe.

06.07.2017 5 z 5

Mrazivý oheň Mrazivý oheň Amanda Hocking

Kniha byla opravdu krásně napsaná. Ale chyběla tam nějaká ta akce. 80% knihy nás seznamovalo s Kaninem, politikou a samotnou Bryn. Byl to spíš takový "seznamovací" rozjezd. Jsem teď ale rozhodně nabuzená na další díl :)

26.06.2017 2 z 5

Všechny malé zázraky Všechny malé zázraky Jennifer Niven

Tahle kniha mě rozložila a pomalu zase dala dohromady. A na stránkách jsem zanechala i dost velké skvrny od slz... Každopádně, bylo úžasný vidět svět z pohledu Theodora Finche. Prostě WOW.
Velmi dobře se mi četla i Violet. Nevím, jak bych se v takové situaci zachovala sama. Violet se ukázala jako silná osoba v plném jasu.
Tuhle knihu rozhodně doporučuji. A to bez debat.
♥♥♥

17.06.2017 5 z 5

Znamení Athény Znamení Athény Rick Riordan

Sice jsem se s tímhle dílem dost crcala, ale za mě palec nahoru!
Opravdu hodně jsem si oblíbila Lea a jeho kapitoly jsem doslova hltala. :)
Částmi mi kniha připadala možná trošku zbytečně zdlouhavá. Ale opravdu jenom trošičku.
Na konci mi určitě uletěla nejedna slzička. Jsem opravdu zvědavá na pokračování!
Až ho někde splaším. :D

09.06.2017 5 z 5

Dědečkův velký útěk Dědečkův velký útěk David Walliams

I když je to dětská kniha, tak moc krásná. :)
Kdybych někdy měla malého špunta a předčítala mu, určitě bych volila Walliemse jako prvního 1#
Byla to jak veselá, tak pro mě i dost smutná kniha. Dědeček si plete minulost s realitou a dává přednost minulosti, době války, která se na něm dost podepsala. O dědečka na konci dokonce i přijdeme. (Teda, skoro :))
Opravdu se mi líbil styl psaní, ilustrace a písma znázorňující význam nebo charakter.
Sice mi trvalo velmi dlouho, než jsem knihu přečetla, páč jsem přečetla vždy jen pár stránek u regálu, vrátila ji na místo. Druhý den opět přečetla a vrátila a tak to šlo dál... Víš, víš a dál :)

03.06.2017 5 z 5

Neptunův syn Neptunův syn Rick Riordan

Upřímně, skákala jsem radostí a tancovala hula taneček, když jsem otevřela knihu, a tam velkými písmeny napsáno "Percy". Měla jsem radost jako malé dítě.
V první knize jsem měla problém "přijmout" míchání řeckých a římských bohů. Tady už se mi povedlo si najít k té motanici nějaký vztah.
Nevydržela jsem ani 5 minut u vaření, abych se na to nevykašlala a nešla číst knihu třetí.
Nico bude mít pravděpodobně v knihách velkou roli a na to se opravdu těším!! Tak uvidíme jak se to všechno ještě zamotá. :)

11.05.2017 5 z 5

Proroctví Proroctví Rick Riordan

Trochu jsem se bála jak se vžiji do nových postav a jak se to bude číst, bála jsem se zbytečně. Kniha se četla krásně a rychle. Nové postavy jsem si zamilovala, ale stále mi chybí Percy. Snad se ho brzy dočkám. :)
Místy mi vadilo, jak se začínají míchat Řečtí a Římští bohové, ale zajímavé to rozhodně je. Z nových hrdinů jsem si nejvíce oblíbila Lea a věřím, že se můžu těšit od něj novým překvapením. :)

02.05.2017 5 z 5