SáraR. SáraR. komentáře u knih

Formulista Formulista Michaela Schmiedlová

Na knížku jsem se chystala hrozně dlouho a když jsem teďka od autorky vyhrála podepsaný výtisk, nemohla jsem být načenější. Já sama Formuli 1 nefandím, ale moje kamarádka a spolubydlící ano, takže vím vesměs o všech výsledcích závodů. Sama jsem byla na knihu velmi zvědavá, protože o F1 se knihy moc nepíšou a už vůbec ne romanťárny. Ale měli by, protože tohle bylo úžasný! Příběh se mi moc líbil a prostředí jsem si vyloženě užívala. Rozhodně nejlepší kniha za poslední dobu! Rozhodně moc moc doporučuji! ;)

03.04.2024 5 z 5

Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Tak na to, že mě kniha na začátku moc nebavila, chyběla mi tam ta akce Hladových her, konec všechno vynahradil. Rozhodně jsem nečekala, že to dopadne takhle, až mrazivě reálně. Líbilo se mi, jak se tento díl hodně točil kolem Katnissiny psychiky, to tomu dodávalo uvěřitelnost.

10.03.2024 4 z 5

Hodní psi k jižnímu pólu nedojdou Hodní psi k jižnímu pólu nedojdou Hans-Olav Thyvold

Příběh se mi moc líbil. Úplně nevím jak hodnotit, nemám s čím srovnávat, ale za mě velmi povedené. Jak už tu pár lidí napsalo, příběh je spíše odpočinkový a smutný, ale také má v sobě humor a spousty dalších pocitů. Čtení jsem si užila, ikdyž mi zabralo podstatně déle, než je u mě zvykem. Konec mě tedy opravdu rozesmutněl, ale když se nad tím zamyslím, vlastně jsem to čekala.

24.02.2024 4 z 5

Za hranou Za hranou Meredith Wild

Tento tip romantiky, ze tří pohledů, jsem četla poprvé, ale hrozně mě to bavilo. První půlku knihy jsem si říkala, kdo z koho, ale pak mi začalo svítat. Rozhodně jsem nečekala takový závěr. Ke konci už jsem jim jen držela palečky. Tahle série mě vážně chytla a rozhodně doporučuji!!

16.02.2024 5 z 5

Do plamenů Do plamenů Meredith Wild

Tak tenhle díl mě bavil ještě víc, než ten první. Vanessa se mi zalíbila už v prvním díle a byla jsem nadšená, když jsem zjistila, že je tento díl o ní. Do Darrena jsem se zamilovala stejně jako Vanessa na dovolené, ale děj po návratu mi docela pil krev. Hodně často jsem Darrena chtěla praštit a dost jsem u toho nadávala. ;) Za mě je kniha povedenější a zatím moje oblíbená. :)

08.02.2024 5 z 5

Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

Patý díl ze série Strašidelné domy od jedné z mých oblíbených autorek. Tato kniha vyloženě zastupuje klasickou duchařinu. Zápletka byla jednoduchá, postavy mají svoje kouzlo a celý příběh dohromady pěkně funguje. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout a hned se vrhám na další strašidelný dům. ;)

01.01.2024 4 z 5

Pokoj Pokoj Emma Donoghue

No tak tohle bylo sakra silný kafe. Knihu jsem sice zhltla za dva dny, četla se naprosto skvěle, ale samotný příběh je opravdu mrazivý. Sice jsem si myslela, že to bude z pohledu jak matky, tak Jacka, ale i samotný Jackův příběh bohatě na všechno stačil. Je to napsáno tak, že jste schopni pochopit, jak se teď cítí dospělí okolo něj. Celý příběh mi přišel hrozně smutný a dojemný. Jak Jack všechno objevoval a poprvé ochutnal lízátko a Kindervajíčko a viděl stromy a auta a lidi. Každopádně mě neskutečně fascinovalo to, jak je kniha napsaná. Každý asi zná nějaký příběh o vězněném člověku, ale z pohledu dítěte, co nikdy nepoznalo svět, je to, ani nevím jak to popsat... To si prostě musíte přečíst.

07.12.2023 5 z 5

Převorství u pomerančovníku Převorství u pomerančovníku Samantha Shannon

Převorství u pomerančovníku je jedna z nejsložitějších knih, jaké jsem kdy četla. Autorka má neskutečnou představivost, vůbec nechápu, jak tohle všechno zvládla vymyslet. Kniha se mi moc líbila a nedám na ni dopustit. Sice mi čtení zabralo trochu více času, než jsem čekala, ale stálo to za to. Ze začátku jsem měla docela problém v orientování se v mapě, postavách a vlastně úplně ve všem, ale od cca 200 strany se to zlepšilo a pak už jsem si čtení jen užívala. Pár postav jsem si oblíbila, jako třeba Ead a Sabran, Tané a Naymathun. Tyhle čtyři jsou prostě kouzelné (doslova, teda kromě Sabran). Kniha se nečetla úplně snadno, rozhodně bych ji doporučila číst spíše v klidu doma, hlavně ten začátek. ;)

15.11.2023 4 z 5

Dotek jako led Dotek jako led Jennifer L. Armentrout

(SPOILER) Další skvělá kniha od autorky. Nečekala jsem nic jiného než další dokonalý díl. Moje modlitby byly vyslyšeny. Pokračování příběhu bylo naprosto famózní a strašně jsem si ho užila. Bambi dostala spoustu prostoru a já jen koukala, jaká mrška vyčůraná to je. Možná se i odvážím říct, že je to moje oblíbená "postava". Nechybělo tam ani představení pekelných psů a doufám, že je ještě někdy uvidíme. Romantická linka je samozřejmě skvělá a nemám jí co vitknout. Sice tam nejsou popisy spicy scének tak podrobné, jak bych třeba chtěla, ale bavily mě. Klidně bych tuhle knížku doporučila už od 13-14 let. Zvratů tam bylo až až, což miluju! Ti lilinové ve škole, no, prostě klišé a popisy jak z Vetřelce byli trochu moc. Ale bylo potřeba, aby se někde ukázali, jinak by to celé nemohlo fungovat. Klišé není vždy na škodu, ale tady to chce malinko ubrat. Ale pořád to není takový průšvih, abych ubrala celou hvězdu. To bych Bambi neudělala. ;)

13.08.2023 5 z 5

Tvář vody Tvář vody Guillermo del Toro

To byla jedna z nejkrásnějších knih, jakou jsem kdy četla. Kniha, která vás chytne za srdce. Čekala jsem, že se mi zalíbí, ale tohle bylo opravdu neskutečné. Nedokážu ani slovy popsat, jak moc jsem si příběh zamilovala.

20.02.2023 5 z 5

Dcera zimy Dcera zimy Vladimíra Šebová

Za mě velmi povedená kniha. Bylo vidět, že si autorka dala tu práci a vše si nastudovala, aby se "realitě" co nejvíc přiblížila. Moranu jsem si oblíbila hned od začátku, je to taková moje spřízněná dušička. Ikdyž jsme hodně cestovali na časové ose, tak se kniha četla sama. A úplný závěr se mi moc líbil, protože jsem Zvíkov před nějakou dobou navštívila. A i přesto, že jsem knihu četla na mé poměry velmi, velmi dlouho, tak to s dílem samotným nemá nic společného a za mě skvělé čtení. Hned se vrhám na další díl. ;)

02.09.2024 4 z 5

Vzplanutí: První kolo Vzplanutí: První kolo P. S. Herytiera (p)

Tohle bylo... nezvyklé. Jelikož když už čtu nějakou romantiku nebo dark romance, tak jsou to takové ty klasiky, kdy se z bad boye stane před hlavní hrdinkou zlatej retrívr a zásadně se změní. Tady tomu tak není a je to víc realistické. Slow burn dark romace. Prvních 200-250 stránek mě fakt nijak nechytli, ale kniha se v druhé půlce celkem pěkně rozjela a zhltla jsem ji jak nic. Poslední dva týdny jsem se k ní vesměs nedostala, ale teď před dovčou jsem ji chtěla dočíst, abych tam vyrazila s čistým štítem a mohla začít novou knížku. Není to úplně ten tip knihy, který budu na potkání doporučovat, ale 3,5 hvězdy si kniha zaslouží určitě. Druhý díl budu vyhlížet a až bude ve slevě, tak určitě kupuju. ;)

02.08.2024 4 z 5

Poslední dům v Needless Street Poslední dům v Needless Street Catriona Ward

Tak tohle bylo hustý. Toto je určitě jedna z těch knih, která ve vás něco zanechá. Čekala jsem, jako asi všichni, nějaký "oddechový" horor o strašidelném domě, možná nějakou lehkou duchařinu nebo něco takového. Ale to co se z příběhu vyklubalo by mě nenapadlo nikdy. Už, když jsem začala číst, mi bylo jasné, že tento příběh bude jiný, ale tohle rozuzlení by mě nikdy nenapadlo. Každopádně jsem se od příběhu nemohla odtrhnout. Ze začátku, když poprvé na řadu přišla Olivie, jsem si říkala: " Jee, on je tam i kočičí pohled, to je chytré a vtipné zároveň. " Ale posledních cca. 100 stran mi mozek vážně nemozkuje a nemůžu z toho. :-O

09.07.2024 5 z 5

Světlo v plameni Světlo v plameni Jennifer L. Armentrout

No takže, rozhodně se mi první díl líbil víc, ale zase... Sera tu byla více vražedná a já ji za to miluju! Celá kniha byla opět chvílemi zdlouhavá, ale jak je zvykem, v poslední třetině se to parádně rozjelo. Nyktos mi občas přišel dost natvrdlej, jako by se v Seře čím dál víc ztrácel. Kdykoliv vyjadřovala pocity, tak na ni koukal jak na zjevení. No, ale ať mu nekřivdíme, ona má občas taky svoje blonďaté chvilky.;) Ale ten konec mě zase dostal, Seru jsem tam chtěla praštit, co to sakra právě udělala a chci pokračování!!

13.06.2024 4 z 5

Sleduj mě Sleduj mě A. V. Geiger

Tak takhle knížka pro mě byla velmi milým překvapením. Sehnala jsem oba díly po 19,- na Reknihách a jsem z toho hrozně nadšená. Příběh mě moc bavil, celou dobu jste napnutí jak kšandy, ale vlastně ani nevíte, co se stalo. Do toho ty výslechy tam atd. No a ten konec? A ten zavěrečnej výslech?!! :0

22.03.2024 5 z 5

Lapeni Lapeni Emily McIntire

Hej, to bylo tak úžasný. Samotný nápad, udělat sérii inspirovanou pohádkami, je naprosto skvělý a sdílím tuhle obsesi. Na druhý díl se tedy těším ještě víc, protože Lví král je asi moje nejoblíbenější pohádka. Knihu jsem zhltla za den, o víkendu jsem se na ni nedostala. Už dlouho jsem se do knížky takhle nezamilovala... Příběh sice není zrovna uvěřitelný, ale velmi snadno vás vtáhne a donutí vás ho prožívat do nejmenších detailů. Rozhodně doporučuju!! Disney padouši do toho!! ;)

18.03.2024

Odsuď mě Odsuď mě J. L. Beck

(SPOILER) Takže, kniha se mi líbila, ale chvílemi mi přišla trochu prázdná. Spicy scénka byly úžasné, ale děj jako takový... Chyběla mi nějaká pořádná zápletka. Vzhledem k tloušťce knihy jsem nečekala nic závratného, ale stejně. Ten únos byl pěkné zpestření, ale mrzí mě, že jsem se sotva nadechla a byl konec. Nedokázala jsem si k hrdinům vytvořit silnější vztah, než třeba u knihy, co má 400 stránek a popřípadě i více dílů o tom samém páru. Hned se vrhám i na další díl a moc se těším, jak se bude Damon divit všemu, co se týká zamilovanosti stejně, jak Hrdina, protože počítám, že to tak bude... ;)

15.01.2024 4 z 5

Mé sladké šestnácté století Mé sladké šestnácté století Rachel Harris

Mé sladké šestnácté století. Kniha se ke mě dostala jen díky čtenářské výzvě, jinak bych si ji rozhodně nepřečetla. Samotný nápad je dost absurdní, ale provedení mě velmi bavilo a s chutí se vrhám na další díl. Postavy jsem si oblíbila a po návratu do budoucnosti jsem nevěřila vlastním očím. ;) Závěr byl dosti překvapivý a jsem zvědavá, co se bude dít dál a co to má znamenat.

28.11.2023 4 z 5

Straky Straky Zoe Sugg

(SPOILER) Tenhle příběh mě neskutečně bavil. Sice mi trval déle, ale to bylo proto, že jsem neměla náladu na čtení. Kniha za to nemohla. Posledních 100 stran jsem doslova hltala každé slovo. Otevřené konce mi u takovýchto knížek moc nevyhovují, ale kniha by měla být součástí série, takže snad dostaneme i pokračování. Příběh a prostředí zatím opouštět nechci. Dozvěděli jsme se o Ilumenské střední spousty věcí, ale máme tam nevyřízené účty, včetně totožnosti vraha. A postavy taky ještě nechci pustit ze srdíčka. Audrey se tam začala zabydlovat vlastně od začátku. Zato Ivy jsem tam moc neplánovala pustit, jenže ta mrška se tam stejně dostala. S Audrey se staly skvělými kamarádkami a prostě jim nešlo nedržet palečky! Konec nutně potřebuju znát. I kdyby byli vrahy nakonec zahradník a uklízečka, chci to vědět!

13.08.2023 5 z 5

Říše upíra Říše upíra Jay Kristoff

No, tak tohle teda bylo! Hrozně mě to bavilo, ale zároveň jsem měla vždycky trochu problém se začíst do další části, která se vždy posunula v čase zpět a nebo dopředu. První díl příběhu je pěkně ukončen a je tam skvělé navnadění na další pokračování, do kterého se určitě vrhnu, až vyjde. Fantasy svět je skvěle zpracovaný, postavy jsou opravdu originální, žádné klišé, k tomu všechno to náboženství, postavení, atd. Celé to perfektně funguje. Ilustrace to krásně doplňují a celé to vytváří dokonalý celek.

28.07.2023 4 z 5