SaraSun komentáře u knih
Pokud někdo slzí smíchy z obsahu této knihy, je mi ho celkem líto.
Zoufalý překlad.
Čteno vydání: 2016, Noxi
Překlad: Jana Pecharová
Veledílo, ve kterém by na konci mělo stát: Až dousloužím, chci do sběru.
Psáno lehce opovrhujícím tónem. Ze začátku zábavné, poté přechází humor do jakési trpkosti a silné ironie.
Z osobní zkušenosti mé interakce s Němci nejsou tak těžkopádné, jak kniha popisuje.
Některá klišé jsou sotva aplikovatelná, aby seděla jak na původem západní, tak i východní lid.
"Němci jsou hrdí na svou výkonnost, organizaci, disciplínu, čistotu a preciznost. Ordnung (pořádek), se projevuje ve všech podobách - nejen jako čistota, ale i jako korektnost, řádnost, přiměřenost a spousta dalších aspektů. Nic tak nezahřeje německé srdce, jako výraz alles in Ordnung, tedy všechno je v pořádku a tak, jak má být."
Nemohu pozřít to grafické zpracování.
Celou dobu jsem se nemohla zbavit pocitu, že čtu špatný překlad zahraniční knihy.
100% shoda s hodnocením uživatele Zelený_Drak.
Holky! Až budete opět z nějakého chlapa "v prdeli" a budete doma brečet do polštáře, přečtěte si ji! Trochu vás nakopne, to všechno dělat jinak :).
Jako když s někým vedete rozhovor a nedostanete se dál než k počasí, protože vám protistrana nestačí.
Tak jsem se při čtení cítila.
"Víš, že bude konec světa?" "Fakt? Tak to bysme měly ještě zajít do klubu, než to přijde." :D :D
Přečteno v originále. Kdyby se Kafka narodil o sto let později, byl by můj kamarád.
Tuto knihu nám předčítala učitelka v dějepise na gymplu. Poprvé jsem zažila, že v hodině nikdo nepromluvil. A nemluvil ani poté, co hodina skončila.
Mrazivé.
Kniha vyšla a stála 400 Kč. Za týden jsem ji na Aukru našla za 100 Kč. Tak jsem si ji koupila. Už chápu tu cenu. Nuda. Skládá se ze stokrát omílaných klišé o francouzském šarmu a odkazů na adresy francouzských butiků. Řekněme takový product placement.
Vůbec první díl, který jsem z edice STOPY HRŮZY četla. Nostalgické a s milými vzpomínkami, jak jsme s děckama obráželi všechny antikvariáty široko daleko, abychom sehnali díly, které nám chyběly.
Nedočteno. Přiděluji svůj osobní štítek: Plácání o ničem.
Čtenáře zaujaté tímto tématem kniha neohromí. Je až moc jednoduchá.
S touto knihou jsem rostla. Nadělil mi ji Mikuláš a babička mi ji musela předčítat pořád dokola :-). Nostalgie.