Šárka88 Šárka88 komentáře u knih

Snoubenky smrti Snoubenky smrti Jean Christophe Grangé

Audiokniha
Co k tomuto napsat, těšila jsem se, že to bude podobné, jako u Černé linie. Na mě to dělalo dojem dokumentární krimi. V nějakých částech nudné, potom napínavé, a pak když posloucháte dokument o druhé světové. Mohlo to být kratší a hodně udělal i předčítající, místy na uspaní super. Zvláštní nesmrtelní vyšetřující, kteří vás provázejí zvěrstvem. Na konci byly některé informace pro mě překvapující novinkou, které jsem nevěděla, zda to tak bylo.

06.09.2024 4 z 5

Číslo 20 Číslo 20 Sam Holland

Zde máme opravdu shodu dvou knížek, které se sešly. S porovnání s knihou Za zamčenými dveřmi je Číslo 20 více čtivější a víc napínavé. Dala bych pět hvězd, ale jak píše komentář Petra00, začátek je pomalejší. Trochu jsem se ztrácela v dějí, kde přeskakujete během současnosti s minulostí a nebylo mi jasné o kom je řec. Typ na pachatele jsem měla nejdřív jiný, proto mě to pak překvapilo. Ke konci jsem si knížku užívala a poslední dvě kapitoly za mě super.

18.08.2024 4 z 5

Nikdy, nikdy Nikdy, nikdy Colleen Hoover

3+1 hvězda
Co k tomuhle dílu napsat, upřímně nevím. Takové sci-fi spíše, pohádka k neuvěření. Za mě se to nepovedlo. Dva co neustale ztrácí paměť, děj se točí v kruhu a nebyla poradně vysvětlena příčina, celkem zmatek i vyprávění z minulosti. Coolen svědčí psát samotné. Tu jednu hvězdu navíc dávám z lítosti, sem tam to bylo čtivé a napínavé. Opravdu zatím nejhůř povedené dílo.

28.05.2024 4 z 5

Až ti budu nablízku Až ti budu nablízku Bianca Iosivoni

Tento díl se mi líbil mnohem víc, než díl první. Vůbec mi nevadilo hraní her nebo tematika herního prostředí, vzhledem k tomu, že mám hry také ráda. Co mě trochu mrzelo, byl konec , rychle useknutý formou sms. Čtení na odpočinek.

16.03.2024 4 z 5

Pod hladinou Pod hladinou Darcy Coates

Mám ráda od této autorky knížky, ale tohle mi moc nesedlo. Za mě 402 stránek je až moc, když se v podstatě nic neděje. Žádné napětí, akce, zápletka a v podstatě nic k udržení pozornosti, chvílemi jsem se nudila Konec zvláštní .

25.02.2024 3 z 5

Komisař Komisař Paulina Świst

3+1 hvězda za čtivost
Tak nevím, jak tohle vlastně hodnotit. Asi nemám buňky na chlápky, kteří pracují u policie a jsou drsní, hrubý a majetnicky namyšlení :-D . To dělají ty polské spisovatelky, nevím jestli to je jejich povaha nebo se vyžívají k hrubému zacházení. Radek nebo Lukasz oba stejní a Zuzana, cudná dívenka se najednou rozvášnila :-D . Nesedí mi tak ten slovník u holek. Akční pohádka, nad kterou jsem místy kroutila hlavou, jaká je to blbost, ale čtivost tomu dává trochu spád. No uvidíme ve trojce, co to bude za ptákovinu.

05.02.2024 4 z 5

Nové šance Nové šance Lilly Lucas

Uff, tak tohle bylo počteníčko, pátý díl a jeden z těch nej, co jsem četla. Příběh z Green Valley neskutečně plynul, jako voda. Sice mi trochu místy lezla Leonie na nerv, tak se Samem se to vše vylepšilo. Opravdu i mně na konci utekla slza z oka, i když jsem čekala něco úplně jiného. Doporučuji, určitě to stojí za přečtení.

01.02.2024 5 z 5

Hříšně bohatý Hříšně bohatý Meghan March

Další oddechová knížka od Meghan, tato série nebude špatná , ale
Na začátku jsem se nemohla zorientovat v prolínání s minulostí a současnosti. Konec už byl napínavější a uvidíme, co nabídne druhý díl.

18.12.2023 4 z 5

Ever: Když se mě dotkneš Ever: Když se mě dotkneš Nikola Hotel

Čtivý příběh od samého začátku, až po úplný konec. David jako fyzioterapeut je sympaťák hned od první stránky společně s Abbi. U toho čtení jsem si odpočinula a je to rychlá oddechovka na tři večery. Jen trochu musím vytknout a ubrat hvězdičku za slova. Čtete jemný příběh a najednou bum sprosté slovo :-D , ty milostné scény bych upravila něžněji :-D. Občas jsem se zamotala v Davidových kamarádech. Jsem zvědavá jaký bude příběh o Janě, která vypadá na správnou holku.

22.11.2023 4 z 5

Nejkrásnější dárek Nejkrásnější dárek Julie Caplin

Těch pár stránek zabere něco málo času, je to taková předvánoční jednohubka, která se odehrává v Londýně, malé příjemné čtení.

21.10.2023 4 z 5

Ticho ve tmě Ticho ve tmě Darcy Coates

Konec Černé zimy :)
Tento díl byl dobrým zakončením Clare a Dorrana, vše dobře dopadlo i přes veškeré těžké momenty, které museli zvládnout na cestě zpět domu. Za mě třetí díl byl nejlepší, tohle nebylo špatné, ale chvílemi prázdné čtení. Také mě mrzí, že jsem se nedozvěděla, jak dopadli lidé z West Hope, ale jsem ráda za Owena. Pobavil mě název Matka Žvýkačka a její další jména, opravdu jak z pohádky :D .
Jsem zvědavá co si Darcy vymyslí dalšího.

06.04.2023 4 z 5

Malorie Malorie Josh Malerman

(SPOILER) Tohle bylo takové nudnější, než předchozí díl Bird Box. Dávám tři hvězdy , protože mi Malorie lezla krkem a asi to měl byt záměr čtení. Tom, její syn,mladý a na situaci velmi chytrý ma u mě + 1*. Olympie, která je naočkovaná od Malorie na vás působí dojmem strašpytle a najednou zjistí svou imunitu . Malorie se bráni zuby nehty nápadům a vynálezům proti tvorům, které napadnou Toma a proto je začátek zajímavý, uprostřed nic a konec taky celkem zajímavý. A jak už zde někdo psal tohle bylo zakončení příběhu, kde se Wow efekt nekonal.

28.03.2023 4 z 5

Zůstat s Lucy Zůstat s Lucy Tammy Greenwood

Opět knížka plná emocí, velmi čtivá s dobrým koncem. Vzhledem k tomu, že se děj odehrává dle skutečné události, co se tyče ústavu, mi to připomíná ústav z filmu Requiem pro panenku. Muselo to být pro ty děti něco neskutečného a bolestivého. Úplně mi je z toho zle, když bych měla být v kůži Ginny. Vzdát se dítěte, protože je jiné. Nevím, jak bych se zachovala já a jsem moc šťastná za naši roční dceru. Občas jsem si říkala, že Ginny je nezodpovědná, ale bůh ví, co bych dělala na jejím místě.

25.01.2023 5 z 5

Rez & záře hvězd Rez & záře hvězd Tammy Greenwood

Budu kopírovat komentář od sophie45.
Tahle knížka ve vás zanechá spousty rozpaků. Od první stránky se nedá odložit a však jsem četla po malých dávkách, jinak se to nedá. Nechápu proč jsem tak otálela s jejím přečtením. Když čtete o Sally, tak si říkáte, kdy už konečně se podaří a nebude nic horšího, co dalšího hrozného potká. Bohužel potkalo a celou dobu se sní vláčel hořký osud. Jedna věc a změnilo ji to život, až do samého konce. Doporučuji, knížka stojí za přečtení. Je mi z toho smutno, první knížka ve mne nechala takovéhle rozpaky.

16.01.2023 5 z 5

Co když uvěříme Co když uvěříme Sarah Sprinz

Nejvíce obsáhlý díl ze všech tří příběhů a nejpočetnější na stránky, které se četly sami. Děj byl předvídatelný, ale neubírá to na hodnotě ohodnocení. Oblíbila jsem si všech šest postav a připadalo mi, kdyby spisovatelka v jednu chvíli psala sama o sobě, když začínala se psaním, ale to je spíše přibarvená moje domněnka :-D. Za mě super a jak se zde zmiňuje komentář níže, třeba se dočkáme lásky i u Colea.

05.01.2023 5 z 5

Stříbrná labuť Stříbrná labuť Amo Jones

Pane bože :-D, do jaké ptákoviny jsem se to nechala ukecat k přečtení. Myslela jsem, že už neexistuje stejná blbost jako Cizí dluh a ono ano! Jak už zde někdo psal, Madison je fakt naivní, nehledě ve srovnání s její drsností vůči ostatním. Ze začátku se to opravdu rozjelo zajímavě a konec už jsem tlačila očima, aby to skončilo. Chyběla mi tam větší akce, neustále se točil kolotoč dokola o jednom a tom samém a fakt chaos. Banda snobských lidí, co si myslí, že jim patří svět, hlavně ti kluci králové . Časem dám šanci dalšímu dílu, ať vím jak to dopadne.

03.12.2022 3 z 5

Imitátor Imitátor Daniel Cole

Audiokniha
3* + 1*
Dávám tři hvězdičky a jednu navíc za hlas pana Vondráčka, moc se mi líbilo technické zpracování audioknihy. Co se tyče samotného děje, byl jak anglické typické počasí. Táhlý a nudný, takové cele zatažené. Nemastné a neslané. Fajn byla postava detektiva Chamberse, ale jinak všemu chyběla šťáva.

06.09.2022 4 z 5

Jak být šťastný Jak být šťastný Eva Woods (p)

Hodně mi to připomíná nějaký film, ale jaký? Polly byla fajn holka, která ukázala Annie nový směr života. Oblíbila jsem si ji, i když bylo hned jasné, jak to s Polly dopadne. Konec byl smutný, poprvé u knížky jsem byla empatická a soucítila s Annie, jak se cítí a co se odehrává v člověku, při ztrátě blízkého. Ze začátku ji Polly lezla na nervy, ale pak zjistila, že 100 dní ke štěstí je tou pravou kamarádkou. Obě si prožily rakovinové ESO.

06.07.2022 4 z 5

Tři drsné lekce Tři drsné lekce Nikki Sloane

Jak tuto knížku ohodnotit, když jen se tu šu…..á a nic jiného. Nejsem žádná jeptiška, ale v jistých věcech to bylo moc přehnaně překombinované. Opět pornopohádka pro dospělé. Payton, která záviděla Evelin vztah s Loganem, najednou se objevil princ Dominik a Payton nevěděla, co vlastně chce, vztah nebo jen postel. Tak spolu pořád šu……i, aby si to rozmyslela , zjistila, že je bi se sadomasochismem, zamilovala se, princ Dominik ji nasadil s pe…m v puse prstýnek. Zazvonil zvonec a šu…..ím je konec. Něco mi tam chybělo, jestli větší zápletka nebo co, netuším. Dávám 3* a 1* za čtivost, čte se to neskutečné rychle. Většinou největší blbinky jsou rychle přečtené, pro mě je to oddechovka. Po náročnějším thrilleru určitě v budoucnu vezmu do ruky i třetí díl. Podle anotace bude na seznamu příběh o Taře.

27.05.2022

Liliana Liliana Anna Szafrańska

Další knížka od polské spisovatelky mě neskutečné nadchla. Mělo to hlavu a patu. Příběh dejme tomu reálného života. Jsem ráda, že hlavní postava nepotkala miliardáře, který by ji snídani dovezl helikoptérou, až do postele. Potkala obyčejného kluka s též smutnou minulostí. Mám ráda tetování a tohle bylo dělané pro mě. Přečteno jedním dechem. Těším se na další díl.

06.04.2022 5 z 5