Šárka88 komentáře u knih
Audiokniha v podání Zuzany Slavíkové
Nějak jsem se nemohla ze začátku zaposlouchat, přišlo mi vše zmatené a nechápala jsem proč je tam hodně omáčky okolo Josie. Od poloviny do sebe vše zapadá jako puzzle a dává vše smysl. Postava Josie je zvláštní, po jejím povýšení mi připadlo, že ji narostl hřebínek, ale jestli to bylo hlasem Z. Slavíkové , netuším.
Konec se pomalu rozjížděl a je mi jasné co ke konci babička provedla, to bylo takové hezké ukončení :-D .
Naprosto přesně to popsala Klarinka9974, jedná se o takový průměr thrillerů a určitě se pustím do poslechu dalších dílů.
Audiokniha - Klára Cibulková
Nebylo to špatné, ale opravdu málo akce a moc slov. Freyju jsem si celkem oblíbila, kdyby to asi vyprávěl M. Stránský bylo by to lepší. Tohle mě sem tam dostávalo z nepozornosti, proto jsem tuto knihu poslouchala i celkem dlouho, ale i tak hodnotím 4*.
Severské krimi nejsou zrovna můj oblíbený žánr a určitě si přečtu nebo poslechnu časem další díla od této spisovatelky.
Nechápu, jak někdo může dát nízké hodnocení a srovnávat s Dokonalou sérií. Tohle je úplně rozdílná knížka s novými postavami. Helen opět potvrdila svůj talent, za mě opět super, napjatý a čtivý děj. Místy hodně drsné a nechutné scény a představy. Connie jsem si oblíbila pro svoji chytrost a vnímání černobílého života a její částečně prořízlou pusu. Baarda je také sympaťák od samého začátku, jen tu svou zeď kolem sebe musí více rozbít a s Connie si myslím mu to půjde samo. Doufám, že bude pokračování.
Jak zde někteří píší, kniha se čte sama a dějrychle utíká. Nejdřív jsem si myslela, ten chlap je opravdu neandrtálec a chová se k ženě opravdu, jak k hovnu. Jenže vše se ukáže v ději. Lehká zápletka s happyendem, která potěší každou, co od těchto knížek očekává. Ubírám hvězdu za nadměrné vulgarity, které už mě konci moc nebavily. Jenže to patřilo k povaze Andrewa, aby vynikla jeho postava. Aubrey byla na mě trošičku naivní holka, ale moc se mi líbila v tom, že šla za snem v baletní kariéře a uměla poslat Andrewa do hajzlu :-D , když to bylo potřeba a pěkné ho podusit.
Dávám pět hvězd za to, ze se knížka četla úplně sama. Pohodový romanticky příběh s krimi zápletkou, která se úplně vytratila a nevím, jak to vlastně dopadlo, Draven a vrah? Kam to uteklo?. To je u mě mínus bod. Hodně m to připomíná knížku Říše neřesti, ale lepší příběh. Jen nechápu proč se musí všude střílet :-D. Určitě přečtu druhý díl, jinak doporučuji všem na odpočinek. Jen ten epilog to zazdil s Bryce.
Změnila jsem názor a po přečtení Rytíře mi bylo vše jasné.
Audiokniha- začátek byl děsný. Nudný a zdlouhavé pro poslech. Myslela jsem, že to poslouchat nebudu, ale vydržela jsem. Pak mě vše překvapilo, takový závěr jsem nečekala. Doporučuji.
Tato knížka za mě super, lepší než první díl do kterého jsem se nemohla absolutně dostat. V této druhé části jsem čekala něco podobného, ale Poe nezklamal a Tilly také ne. Dokonce mi i začala být sympatická i Flynnová. Neskutečně me bavilo a snažila se přijít též na to, jak to vše ve skutečnosti bylo, ale konec mě opět překvapil, kdo vše byl zamotán do případu.
Knížku jsem přečetla jedním dechem a bylo to napínavé od začátku do konce. Překvapivý konec mě dostal, tenhle příběh se mi líbil ze všeho nejvíce od této spisovatelky. Mohu doporučit.
Krásné a poučné čtení ... ale nebylo už možné rozlišit, která tvar patří člověku a která praseti ... svatá pravda
Kniha se četla sama, nenechá vás na pochybách a pořad hádáte a přemýšlíte. Nacházejí se zde zajímavé myšlenky s mixem se skutečným případem vše má dobrý spád s vlivem na celou knihu. Sice si v začátku říkáte proč, ale pak vše do sebe zapadne, ty dílky puzzle vám dají jasný obraz. Spisovatelka píše hodně čtivě a její knížky mám ráda.
4+1*
Konečně Colleen napsala knížku, která je od první stránky, až do poslední velmi čtivá. Tím si hodně vyžehlila ten menší kiks, který napsala s jinou spisovatelkou.
Děj jak z pohadky o zlém černokněžníkovi, mně se to moc líbilo, i když téma není zrovna líbivé a pro některé ženy noční můrou.
Jediné co bych vytkla je opravdu nesmrtelnost postavy a opravdu debilní právní systém týraných v USA. Pokud se zřejmě nestane něco opravdu hrozného, tak dávají od toho ruce pryč. Proto i ten trefný název knihy ,, Příliš pozdě
Audiokniha - Veronika Khek Kubařová
Náhodou já se u této knihy celkem bavila, odpočinkový poslech při vaření nebo procházce. Když si představím herce, kteří hrají ve filmu , tak je přece jen poslech o něco lepší. To ovšem platí i pravidlo, že kniha je lepší, než film.
Začátek této knihy vypadal slibně, ale pak ta motanice v kruhu mi už celkem lezlo na nervy a četla jsem méně a méně. Nevadilo mi, že v knize lhal v podstatě každý, ale z vyšetřovatelů se stali ,, pitomci,, a nejvíce mě teda překvapilo, až abnormální chování k věku Avery, kterou bych pleskla už hned :-D. To tu knihu zkazilo.
V podstatě v USA jsem se setkala s několika dětmi, které na svůj věk byly takové jako Avery, že můžou vše a chytré jako opice, ale tohle bylo přehnané.
Kniha se četla jedním dechem a vzhledem k tomu, že Nora mi nebyla nijak sympatická, můj obdiv si nakonec a na konci našla. Sice část s číčou byla malinko přitažená za vlasy, tak i onak hodnotím pěti hvězdami. Super detektivní oddechovka. Těším se na další knížky, ale proč ve slovenštině???? :(
Řekla bych, že tohle bylo lepší, než první knížka s příběhem. Za mě čtivé od začátku do konce a sympatického Adlera jsem si ihned oblíbila. Jsem ráda, že knihy na sebe nenavazují, bála jsem se, že mě čtení nebude bavit. No co dodat, bílé tulipány a tulipány všeobecně, také miluji :).
Audiokniha-Martin Stránský
Skvělé, jedním slovem opravdu skvělé. Druhý příběh byl velmi napínavý od začátku a vše jasné a srozumitelné. Předčítání Martina S. bylo naprosto super, miluji, když mění hlasy u ženských postav a dává tomu říz. Těším se na další díly. Doporučuji
Musím říct, že po dlouhé době se tato kniha Brianovi povedla. Čtivý příběh se smutným a překvapivým koncem, ale dost napínavé od prvních stránek. Doporučuji
Krásný pohádkový příběh na klidný večer, příjemné čtení s nádechem erotiky. Romantický příběh, který je plný náhod, jednoduše pohádka pro dospělé mi utekla hrozně rychle. Krátké kapitoly a postavy si rychle oblíbíte, sem tam se i zasmějete. Jak knížka dopadne vám bude hned jasné od samého začátku, proto jsem neměla velké očekávání a milý epilog zpříjemní její závěr.
Klidný a láskyplný román s filmovým prostředím. Kniha se četla sama, i když je děj kapku průhledný, stejnak jsem ráda, že jsem si ji přečetla. Nora a Leo, jejich románek opravdu jak z filmového scénáře je pohodový s kapkou zamotanosti. Nečekala jsem takovou zápletku, proč mezi sebou najednou měli prázdno, čekala jsem něco jiného, že opravdu se vrátí Ben a bla, bla. Nakonec vše dobře dopadlo a Noře jsem fandila od samého začátku a jsem ráda za splnění jejího životního cíle, každá by chtěla takového trochu Lea.