Savelok Savelok komentáře u knih

Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

Kniha napsaná skvěle, příběh trochu slabší než 1. díl, ale opravdu jen o špetku. Přečteno jedním dechem a těším se na další počiny autorky.

27.06.2023 4 z 5

Korunní princezny Korunní princezny Catherine Doyle

Začátek knihy mě bavil naprosto neskutečně. Námět super, postavy trochu naivní, ale milé. Přebal knihy je nádherný. O to víc mě zklamal konec, kdy tam autorky na sílu vložily intimní scénu, která se tam podle mě vůbec nehodila. Kdyby tahle knížka byla založená jen na hlavním dobrodružném příběhu, byla bych asi z knihy nadšená, takhle to ve mě nechalo rozporuplné pocity.

27.06.2023 3 z 5

Odhalení Odhalení Lisa Jane Smith

Knihu bych doporučila spíš čtenářkám okolo 13 let. Pro mě byla kniha dost rozporuplná. Líbila se mi dobrodružná dějová linka a idea mimosmyslového vnímání. Romantická linka byla ale úplně mimo, postavy ploché, nemají čas se ani pořádně seznámit a už mezi nimi vznikají hluboká pouta, která jsem jim vůbec nevěřila. Čtení nelituji, ale znovu už po ní nesáhnu.

26.04.2023 2 z 5

Nikdynoc Nikdynoc Jay Kristoff

Prvních sto stran jsem z knihy byla dost rozpačitá. Poznámky pod čarou mě neustále rozptylovaly od čtení, skákala jsem od jednoho ke druhému a nemohla se začíst. Nakonec jsem se rozhodla poznámky pod čarou nečíst během příběhu a světe div se, klaplo to. Příběh byl napínavý a plný zvratů. Z knihy je cítit mužská ruka, která vede jasnou dobrodružnou linku. Pro mě trochu jiné čtení a ve výsledku (bez poznámek pod čarou) jedna z nejlepších knih, co jsem v poslední době četla.

20.10.2020 4 z 5

Hlava na stole Hlava na stole Ivan Wernisch

Knihu jsem se odhodlala přečíst, abych splnila bod ve čtenářské výzvě (méně jak 20x v přečtených). Rozhodla jsem se knihu nehodnotit hvězdičkami z toho důvodu, že nemohu být objektivní. Básnických sbírek jsem přečetla velmi málo a tahle není z těch, která by mě natolik zaujala, abych u ní vydržela déle, než je čas potřebný k přečtení, nebo nad ní nějak sáhodlouze uvažovala. Básně první poloviny knihy mi přišly jako popis vjemů, které autor zrovna viděl kolem sebe, naskládané bez ladu a skladu za sebe do řádků tak, aby to vypadalo jako báseň. Někdo tam možná objeví skrytou krásu, někomu možná tenhle styl bude vyhovovat. Ve druhé polovině knihy se sem tam objevila zajímavá myšlenka, ubíjelo mě ale střídaní jazyků (ovládám všechny, které byly v knize použity).

13.07.2020

Osm Osm Radka Třeštíková

Kniha Osm byla mojí druhou přečtenou knihou od Radky Třeštíkové. Narozdíl od To prší moře mě knížka Osm naprosto dostala. Miluju detektivní příběhy a i lidské osudy, které Radka v knize vykreslila, mě bavily a překvapovaly. Moc se mi líbil konec, který mi otevřený nepřipadal... Přišel mi prostě tak akorát. Určitě se pustím i do dalších jejích knih a jsem ráda, že jsem po To prší moře dala šanci i její další tvorbě.

29.05.2020 4 z 5

To prší moře To prší moře Radka Třeštíková

Ještě z žádné knihy jsem neměla tak rozporuplné pocity. Moc se mi líbí styl a forma jakou je kniha napsaná - kniha podává odlehčený pohled na tragické události v životě mladé ženy a moc hezky popisuje vývoj její osobnosti. V žádné pasáži se děj netáhne a plyne rychle, nad ničím se autorka nezastavila natolik dlouho, aby mě to mohlo začít nudit. Nadruhou stranu je tu ale jedno velké ALE - příběh je několik kilometrů vzdálený tomu, čemu jsem ochotná uvěřit. Přestože běžně čtu Young Adult literaturu, mám pocit, že s ničím tak přitaženým za vlasy jsem se doposud nesetkala. Ve výsledku dávám 4/5, protože si myslím, že mi kniha, i přes místy nereálný děj, něco přinesla - jsem plná emocí a pocitů, které ve mě kniha zanechala.

13.05.2020 4 z 5

Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Přečteno jedním dechem. Během čtení jsem několikrát změnila názor na to, kdo lže a ve výsledku jsem byla stejně překvapená. Občas mě zmátlo střídání postav, ale aspoň mě to nutilo být ve střehu a ne jen hltat stránky. Příjemné čtení na sychravá nedělní odpoledne.

18.10.2019 4 z 5