Seeker Seeker komentáře u knih

Ti druzí Ti druzí C. J. Tudor

(SPOILER) Kniha Ti druzí o těch druhých téměř není. V první části jsem se těšil na rozvinutí tématu dark netu a skryté komunity, která může být všude a nikde, ale to se nekonalo. Závěrečná polopatická vysvětlovačka mě téměř rozesmála. Na druhou stranu bylo potřeba vysvětlit, jak se to sakra mohlo na tak malém prostoru všechno stát, to by asi málokdo pochopil... Ale takhle se to asi úplně nedělá. Dílo Tudorové má pro mě spíše sestupnou tendnci. Kříďák byl originální, Jáma vykrádačka Kinga a Ti druzí bohužel dost banální.

04.05.2021 3 z 5

Anděl západního okna Anděl západního okna Gustav Meyrink (p)

Meyrinka mám hrozně rád, téma J. Deeho, E. Kelleyho a jejich práce mě fascinuje, přesto jsem se ale pral s tím, abych knihu vůbec dočetl. Možná některé historické nepřesnosti, možná některé překombinované myšlenky odkazující k různým filosofiím nebo možná zdlouhavost některých pasáží zapříčinily, že knize dávám jen 3 hvězdy.

11.06.2018 3 z 5

Hasafah haivrit Hasafah haivrit Richard Feder

Práce s hebrejským slovníkem (třeba on-line) je nevyhnutelná. Jinak je to docela slušná učebnice, která člověka do hebrejštiny přímo vhodí. Doporučuji komentář k učebnici od pana Achaba Haidlera (dostupný zdarma na internetu).

07.05.2015 4 z 5

Zlaté listí Zlaté listí Dagmar Dvořáková

Opravdu povedená sbírka pověstí. Pro někoho, kdo zná Děčínsko, je tohle poklad. Magické a tajuplné postavy a události, které se váží k reálným místům, dodávají příběhům na opravdovosti a snad i uvěřitelnosti. Kdo oblast kolem Děčína nezná, může se i tak pobavit nad pohádkovým vyprávěním. A k tomu ty Komárkovy nenapodobitelné grafiky!

14.05.2014 5 z 5

Učebnice klasické hebrejštiny Učebnice klasické hebrejštiny Mark Joseph

Podle mě nejlepší učebnice hebrejštiny v Čechách. Bohužel téměř nesehnatelná.

30.06.2020 5 z 5

Snoubení nebe a pekla Snoubení nebe a pekla William Blake

Zatím jsem neobjevil výstižný překlad hodný pozornosti. Originál je ale naprosto jedinečný.

21.05.2014 5 z 5

Vikingské legendy a příběhy Vikingské legendy a příběhy Edorta Gonzáles

Je to dílo spíše pro děti anebo pro nadšené obdivovatele severských zemí. Příběhy jsou krátké, tradiční a pravděpodobně kvůli tomu, že se jedná o sbírku lidové slovesnosti, často postrádají nějakou závažnější pointu. Přesto jsou to ale příběhy krásné a poetické.

14.05.2014 5 z 5