shelma shelma komentáře u knih

Zátiší Zátiší Louise Penny

Taková příjemná detektivka se sympatickým vrchním inspektorem, kde si užíváte kanadský venkov a postupně s detektivy vyřešíte spáchaný zločin.

27.11.2022 4 z 5

Temné lesy Temné lesy Harlan Coben

Napínavé, překvapivé a strhující. Klobouček pane Cobene.

20.10.2022 5 z 5

Není úniku Není úniku Cara Hunter

Bravo! Zatím nejlepší díl této série.

11.10.2022 5 z 5

Přežila jsem Přežila jsem Immaculée Ilibagiza

Neuvěřitelně silný příběh rwandské dívky, ke kterému jsem se dostal díky Čtenářské výzvě. Je to příběh o dívce, která přežila genocidu, kdy byla vyvražděna téměř celá její rodina a ona přežila jen díky odvaze, velkému štěstí a víře v Boha. Doporučuji.

09.09.2022 5 z 5

Tíha nenávisti Tíha nenávisti John Hart

Parádní jízda, kdy hlavně ke konci se knížka nedala odložit. Celou dobu depresivní prostředí, ale úplný konec trošku pohádka, což mi nevadilo. Určitě si od Johna Harta něco přečtu a mohu tuto knihu všem doporučit, protože to za to stojí.

31.08.2022 5 z 5

Stín ve dveřích Stín ve dveřích Tim Weaver

David Raker trošku jinak...

16.08.2022 4 z 5

Muž bez minulosti Muž bez minulosti Tim Weaver

O muži, kterého vyplaví moře a přijde o paměť. Nikdo se k němu nezná, tak požádá Davida o pomoc, aby o sobě něco zjistil. Jenže někdy je pravda taková, že je možná lepší, jí nevědět. Depresívní příběh s ještě depresivnějším závěrem. Nic pro slabé povahy :)

10.07.2022 5 z 5

Žena mého života Žena mého života Tim Weaver

Velmi originální námět a i příběh mě celkově potěšil. Pro Davida určitě nejtěžší případ, protože byl hodně osobní. Napínavé až do konce.

08.07.2022 5 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Celkem zklamání. Nějak jsem se nemohl začíst a chvílemi jsem zjistil, že při čtení myslím na něco jiného. Dočteno jen abych zjistil kdo je vrah, jak a proč to udělal. To bylo asi jediný pozitivní.

29.06.2022 3 z 5

Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Arnošt Lustig

Silný příběh odvážné mladé židovské dívky s překvapujícím koncem.

29.05.2022 5 z 5

Mrtvé vzpomínky Mrtvé vzpomínky Angela Marsons

Tenhle díl je slabší než ty předchozí. Nějak jsem se nemohl začíst. Chybělo mi napětí předchozích dílů. Ale zase se dozvíme něco o velmi těžkém dětství Kim.

16.05.2022 4 z 5

Všude kolem černý les Všude kolem černý les Ruth Ware (p)

Zajímavě napsaná detektivka, s napínavým dějem, ale s předvídatelným závěrem. Ani jedna postava mi nebyla sympatická, ale nakonec to příběhu neškodilo. Přesto to na pět hvězdiček to nebylo.

26.04.2022 4 z 5

Chatrč Chatrč Wm. Paul Young (p)

Co k tomu dodat. Začalo to jako dobrá detektivka, ale pak to zabilo setkání s bohem. Dočetl jsem jenom proto, že jsem byl zvědavý, jak to dopadne. Možná věřící tento příběh nadchne, ale pro mně zklamání.

17.04.2022 2 z 5

Útěk z Falaise Útěk z Falaise John Flanagan

Příjemné počteníčko, ale úroveň série posledních dílů upadá. Škoda.

16.04.2022 4 z 5

Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Buďme rádi, že žijeme tady a ne v KLDR. My si ani nedokážeme představit, jak těžký život tam je. Díky za poznání.

08.04.2022 5 z 5

Triptych Triptych Karin Slaughter

Zajímavě propletený thriller. Určitě stojí za to ho přečíst.

29.03.2022 5 z 5

Dvojtáta Dvojtáta Vojtěch Bernatský

Příjemná kniha sympaťáka sporťáka Vojty, hlavně o svých dětech a lásce k nim. Pobavilo a to bylo hlavním cílem knížky.

31.01.2022 4 z 5

Vnitřní hlas Vnitřní hlas Brian Freeman

Detektiv Frost Easton vyšetřuje případ propuštěného sériového vraha, který byl obviněn i za vraždu jeho sestry, takže má na vyšetření i osobní zájem. S případem mu pomáhá novinářka, která píše o vrahovi knihu, Děj příběhu je napínavý a konec docela překvapivý.

27.01.2022 5 z 5

Andělé smrti Andělé smrti Patricia Gibney

Povedená prvotina, napínavé až do konce. Určitě si přečtu i další díly série.

24.01.2022 5 z 5

Marco Marco Jussi Adler-Olsen

Tento příběh oddělení Q byl asi nejslabší co jsem zatím četl. Ale byl jsem zvědavý jak vlastně Marco dopadne a se závěrem jsem byl vlastně spokojený. Proto hvězdička navíc.

14.01.2022 4 z 5