shelma shelma komentáře u knih

Noční pták Noční pták Brian Freeman

Zajímavé téma, napínavý příběh, sympatický detektiv a nečekaný konec. Přesně všechno to, co by měl správný thriller mít. Doporučuji.

04.01.2022 5 z 5

Rozbití andělé Rozbití andělé Graham Masterton

Spisovatel se opravdu vyžívá v popisování brutálního mučení obětí. Jinak děj docela zajímavý. Škoda "zvláštního" konce příběhu, mohlo být hvězdiček pět.

26.12.2021 4 z 5

Kruh Kruh Bernard Minier

Konečně spisovatel, který se svým dílem přiblížil nedostižnému Stiegu Larssonovi. Dokonce je tu policistka, která připomíná Lisbeth. Sice mi těch 640 stránek dalo zabrat, ale už se těším na další díl.

24.12.2021 5 z 5

Zlodějka příběhů Zlodějka příběhů Michaela Klevisová

Zajímavý příběh s takovou zápletkou, že každý kdo se tu objeví, může být vrah, protože k tomu mohl mít motiv. Musím přiznat, že můj typ nevyšel.

06.12.2021 5 z 5

Mráz Mráz Bernard Minier

Perfektní příběh, sympatický detektiv a překvapivý konec. Tak a teď už se jenom pustit do dalšího dílu...

26.11.2021 5 z 5

X způsobů smrti X způsobů smrti Stefan Ahnhem

Knihu považuji za nedotaženou a z konce příběhu jsem zklamaný. Za přečtení to stálo, ale přesto...

30.10.2021 3 z 5

Jmenuji se Reacher Jmenuji se Reacher Lee Child

Povídky, které ocení asi jenom fanoušci Jacka Reachera.

23.09.2021 3 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Kniha super, až na ten zbytečně překombinovaný závěr. Za ten jsem v hodnocení strhl hvězdičku.

28.04.2021 4 z 5

Mosad: Nejslavnější operace izraelské tajné služby Mosad: Nejslavnější operace izraelské tajné služby Michael Bar Zohar

Mosad chrání svými akcemi bezpečnost Izraele, ale i mír nejen v Asii. Díky za něj. Skvělá kniha.

04.03.2021 5 z 5

Poslední nadechnutí Poslední nadechnutí Václav Křivanec

Jako prvotina moc povedené, trefené do mého žánru a ani mi nevadilo, že se příběh odehrával v USA. Určitě autorovi doporučuji pokračovat v tvorbě :)

21.02.2021 4 z 5

Dívka v pavoučí síti Dívka v pavoučí síti David Lagercrantz

Larsson to sice není, ale nebylo to vůbec špatný.

10.12.2020 4 z 5

Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Starej dobrej Brynza. Příběh napínavý od začátku do konce, bez hluchých míst. Doporučuji.

25.11.2020 5 z 5

Iluze Iluze Jeffery Deaver

Konec příběhu zbytečně moc překombinovaný, jinak zase skvělý Deaver.

17.08.2020 4 z 5

Lars láme kosti Lars láme kosti Daniel Gris

Na naše poměry docela povedená krimi... těším se na další díl.

20.07.2020 4 z 5

Lidské srdce Lidské srdce Jón Kalman Stefánsson

Nádherné završení úžasné trilogie. Dojemný příběh chlapce a jeho přátel na Islandském venkově. Byl jsem zvědavý, jak to vlastně dopadne, ale ten závěr mě opravdu dostal...

20.11.2019 5 z 5

Tichá modlitba Tichá modlitba Angela Marsons

Skvělé, nečekané, napínavé až do konce. Doporučuji!

28.10.2019 5 z 5

Okamžik pravdy Okamžik pravdy Steve Berry

Za mně nejslabší kniha od Berryho. Nečetla se dobře, zklamání.

25.10.2019 3 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Neuvěřitelně silný příběh. Nejsmutnější na tom je, že je to podle skutečných událostí. Doporučuji!

04.09.2019 5 z 5

Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Moje první knížka od tohoto autora a můžu jen doporučit všem fandům dobré detektivky. I když jsou vraždy trošku drsnější, tak příběh je napínavý až do konce. Už si jdu shánět další díl.

02.05.2019 5 z 5

Smutek andělů Smutek andělů Jón Kalman Stefánsson

Tolik nádherných myšlenek a tak silný příběh. Po první části jsem věděl, že bych nemohl být na Islandu rybářem a po druhé části vím, že ani pošťákem. Tak těžký život tam mají. Važme si toho, že se u nás máme tak dobře.

28.03.2019 5 z 5