Shinstria Shinstria komentáře u knih

Amy a Roger: Na cestě Amy a Roger: Na cestě Morgan Matson

Kniha byla dobrá. Zjistila jsem, že mě knihy na styl road trip začaly bavit :D Možná mi ze začátku nepřišla až tak poutavá, ale to bylo možná mojí náladou. Pak mě bavit začala. No musím říct, že už jsem četla i lépe napsané knihy, ale tahle byla taky velice dobrá. Příběh se ani moc netáhl, ani příliš nesprintoval. Prostě taková příjemná oddechovka. Líbilo se mi jak tam byl vyvedený ten cestovní deník a kresby - knížku to příjemně doplnilo a myslím, že se to k tématu hodilo. Jenom bych byla ráda, kdyby se tam možná o trošku víc rozvinul vztah Amy a Rogera. Nebo byl aspoň prolog o tom jak to zvládli. Ale pravda - na druhou stranu to zase nebylo přeslazené. Nicméně doporučuji! ;)

09.08.2017 4 z 5

Cizinec Cizinec Nora Roberts

Příjemné odpočinkové čtení se špetkou napětí. I když předvídatelné, přesto velice čtivé a líbivé. Od autorky si určitě ještě něco přečtu.

26.06.2017 4 z 5

Vidořád Vidořád Samantha Shannon

Knížka byla opravdu dobrá. Nicméně mi nepřišla až tak dobrá jako první díl. Nevím proč.. ale přišla mi taková mdlejší, nebo jak to říct. Přišlo mi, že se děj ve většině knihy moc natahoval. Až ke konci se to nějak pořádně rozjelo. Ale kniha mě i přes to všechno bavila. I když jsem možná čekala o trošku víc. Rozhodně se těším na další díl.

04.06.2017 4 z 5

Pátá cesta k pádu Pátá cesta k pádu Kathleen A. Tucker

Opravdu příjemné, odpočinkové čtení a obě hlavní postavy neuvěřitelně sympatické. Mělo to celkově šmrnc. Dost jsem se u toho nasmála. Knížka mě rozhodně bavila. Doporučuji jako knížku pro odpočinek a zasmání se.

28.05.2017 4 z 5

Kostičas Kostičas Samantha Shannon

Chvíli mi trvalo než jsem stihla pobrat tu hatmatilku, dost jsem se v ní topila. Ale jakmile jsem se v tom začala vyznávat, tak mě kniha zcela pohltila a doslova jsem přestala vnímat čas. Svět i příběh si myslím jsou neuvěřitelně originální, zatím jsem žádnou takovou podobnou knížku nečetla. Byla to prostě bomba! Všem milovníkům fantasy, rozhodně doporučuji. A s dovolením bych vám poradila, aby jste se ze začátku nenechali odradit pojmy. Protože to za to rozhodně stojí.

25.05.2017 5 z 5

Jsem rozohněná Jsem rozohněná Tahereh Mafi

Sérii jsem četla již dříve, ale teď jsem si jí přečetla znovu. A jsem za to nesmírně ráda.
Naprosto mě uchvacuje jak autorka splétá věty, kouzlí přirovnání a vykresluje úvahy. Příběh je opravdu dobře propracovaný a strhující. Nicméně co mě na této knize odrovnalo, je způsob kterým je kniha napsaná. Tuto sérii řadím k mým nejoblíbenějším. Doporučuji. ;)

23.05.2017 5 z 5

Duhová ulice Duhová ulice Lisa Kleypas

Odpočinková četba. Příběh čtivý ale předvídatelný. Ale kniha se mi líbila. Oba příběhy rozhodně nebyly špatné, ale byly si celkem podobné. Nicméně jsem si knížku užila, jelikož jsem zrovna měla chuť na nějakou oddechovou četbu. Pokud si chcete oddechnout, nad romantickou knihou, jen do toho! :D

05.02.2017 4 z 5

První První Kiera Cass

Osobně si myslím, že jsem četla už mnohem lepší knížky. Tenhle díl byl rozhodně lepší než ten předchozí, ale k dokonalosti má rozhodně daleko. Tady mě aspoň konečně nerozčiloval konflikt Aspen vs. Maxon. A upřímně celou dobu měl moje sympatie spíš Aspen a taky jsem mu fandila. Podle mě je to pro dívky nad 15 let příliš přeslazené. Celé mi to přišlo až moc předvídatelné a tomu moc nepomohly ani názvy knih. Stačí si přečíst první díl, pak se podívat na název druhé a třetí knihy.. a je jasné jak to dopadne. Ovšem pokud máte chuť osladit si život, chvilkama se rozčilovat nad blbostí některých postav (obzvlášť hl. postavy), číst o princeznách, šťastných koncích a především si odpočinout - tak o tom tahle série je.

20.11.2016 3 z 5

Letuška Letuška Cassandra O'Leary

Pokud máte chuť na nějakou přeslazenou pohádku, vydávající se za reálný život, je tohle ideální kniha. Příběh, na který jsem měla momentálně chuť a skvěle se hodí k bazénu v horkém letním dnu. Ovšem není to nic světoborného. Odpočinková četla pro relax s happy endem. Hodnotila bych jí něco mezi 2 až 3 hvězdami.

05.06.2018 2 z 5

Neslyšno Neslyšno Richelle Mead

Není to nic extra, ale ani to neurazí. Čte se to snadno a rychle. Není to dlouhé, takže člověk nad tím ani neztratí mnoho času a k tomu si u toho ještě odpočine. Příjemná a odpočinková četba pro chladný zimní večer.

27.02.2018 4 z 5

Tažení do Tearlingu Tažení do Tearlingu Erika Johansen

Uh... pardon, ale myslela jsem, že příběh má být o Kelsey a ne o nějaké Lily. Uznávám, že to byl zajímavý nápad, prolínat minulost s přítomností, jenže mi to vždycky vadilo. Kdyby pasáže v minulosti nebyly tak dlouhé, tak bych to asi vzala lépe. Celý ten příběh mě bavil o dost míň než první díl. Přeskakovala jsem i nějaké části a celkově to dost upadlo. Ale i tak mě celkem zajímá následující díl. No uvidím jestli si ho přečtu.

16.02.2018 3 z 5

Nejchladnější dívka ve Městě chladu Nejchladnější dívka ve Městě chladu Holly Black

Teď jsem zjistila, že není další díl. :c To mě dost mrzí, protože bych si ho přečetla hned. Knížka se mi velice líbila. Jediné co bych vytknula je, že hlavní hrdinka se občas jevila až moc "vytrénovaně". A ne jako někdo, kdo upíra doteď viděl jen v tv. Protože kdo ksakru umí střílet z kuše a probodávat srdce bez tréninku?

11.02.2018 4 z 5

Kruh věrných Kruh věrných Nora Roberts

Příběh byl celkem zajímavý. Fantasy mám ráda, bohužel mě to zase až tolik nestrhlo. Autorka si myslím, má víc nadání na milostné příběhy, než na divoké fantasy. Příběh zkrátka a jednoduše neměl dle mého mínění ty správné fantasy grády. Tohle bylo takové příjemné a poklidné počteníčko.

08.02.2018 3 z 5

Temná dáma Temná dáma Nora Roberts

Start byl dost zajímavý, ovšem následujících přibližně 60 stránek mě kniha nudila a já se nutila do čtení. Pak to začalo být konečně zajímavé a příběh dostal dobrý spád. Mám ráda dějiny umění a renesance je můj oblíbený sloh. Těšilo mě číst o umělcích té doby a o světě výtvarného umění. Libili se mi oba hlavní hrdinové, chemie mezi nimi byla skvělá. Nedokázala jsem odhadnout kdo je pachatel a konečné rozuzlení mne překvapilo.

05.02.2018 3 z 5

Rudá královna Rudá královna Victoria Aveyard

Upřímně mě tak 70% z knihy nudilo, nejlíp na tom byl asi konec. Ten mě trošku přece jen vtáhl do děje, ale ani ten konec to nezachránil natolik, abych knihu hodnotila 4*

24.10.2017 3 z 5

Prokletý princ Prokletý princ Erin Watt

Wuuuut ten konec? Musím číst dál.... :D

20.10.2017 4 z 5

Dračí proroctví Dračí proroctví Sandra Regnier

Tenhle díl mi přišel lepší než první, více rozjetý a s vtipnými scénkami. První díl byl pro mě za 4 hvězdičky. Nicméně mě pokračování pořád neohromilo až tak moc, aby to bylo za 5 hvězdiček. Dala bych 4 a půl hvězdičky, kdyby to šlo. Nicméně hned jdu na další díl, jsem zvědavá jak se to vyvine dál ^.^

19.10.2017 4 z 5

Mezi elfy proti své vůli Mezi elfy proti své vůli Sandra Regnier

Kniha se mi líbila. Těším se na další díl. Přečtu si ho hned, jak budu moct. Příběh se mi líbil a nechával mě celou dobu v nevědomosti, jen se svými odhady. Přečteno za den :D Nepřišlo mi, že by knížka byla náročná, spíše odpočinková a s trochou napětí. Nebudu nic víc prozrazovat, ale doporučuji :D

18.10.2017 4 z 5

Polibek Polibek Anna Todd

Furt dokola. Něco se pokazilo a pak se to spravilo, nebo bylo odpuštěno. Jediné co to zachránilo byl ten konec, kterej mohl být už v půlce. I když jsem to dočetla, tak jediný co mě u toho drželo bylo to, že jsem byla zvědavá co se zase podělá.

27.07.2017 3 z 5

Tygrův osud Tygrův osud Colleen Houck

Huh. Musím uznat, že autorka umí skvěle vyvolávat pocity. Upřímně netuším co si o sérii myslet. Líbila se mi, ale i nelíbila. Rozčilovali mě hlavní hrdinové, ale taky jsem si je zamilovala. Byla jsem uchvácená, ale občas i otrávená. Těšila jsem se na konec, ale nechtěla jsem aby to skončilo. Knížka byla, ale i nebyla předvídatelná - aspoň pro mě v některých věcech. Teď když jsem jí dočetla, jsem ráda, že je ta jízda za mnou, ale taky mi ta kniha i postavy v ní chybí. Konec byl určitým způsobem happyend, ale i nebyl. Nicméně i přes rozporuplné pocity, které ve mě série vyvolávala i po dočtení vyvolává - jsem uchvácena, citově vyždímaná i naplněná. Byla to pecka. Pokud chcete jet na citovém tobogánu nahoru a dolů - tato série je pro vás ta pravá. Já si jí osobně jednou přečtu znovu - a to dělám jen výjimečně - u mých nejoblíbenějších knih. Ale něž si jí znovu přečtu budu na ní muset sebrat síly. Protože to byla fakt síla. ---!!!MINI SPOILER!!!--- mně by se osobně na konci hodně líbilo, kdyby se Kišan i s Drugou například zjevili někde v chrámu Renovi a Kelsey. Vždyť ona se jim předtím zjevovala taky! To by byl pro mě naprostý happyend a nebyla bych tak smutná z jejich odloučení.

19.07.2017 4 z 5