Shinstria komentáře u knih
Kniha se mi líbila. Těším se na další díl. Přečtu si ho hned, jak budu moct. Příběh se mi líbil a nechával mě celou dobu v nevědomosti, jen se svými odhady. Přečteno za den :D Nepřišlo mi, že by knížka byla náročná, spíše odpočinková a s trochou napětí. Nebudu nic víc prozrazovat, ale doporučuji :D
Tak tohle byla naprostá bomba. Upřímně jsem nečekala něco co mě až takto strhne a vtáhne mě do děje. Příběh neuvěřitelně čtivý a opravdu originální, zároveň celkem nepředvídatelný - aspoň pro mě. Před autorkou se klaním. Skvělá knížka. Řadím jí do seznamu "Doporučuji", který se u mě moc často nerozrůstá.
Myslím, že tato série má i silnější díly. Tenhle díl byl oproti ostatním autorčiným knihám hodně slabý. Celkem mě to mrzí, protože tahle série je moje nejoblíbenější a čekala jsem od knihy víc. No knihu jsem ale i přes všechny nedostatky - které jsou uvedené v ostatních komentářích - četla ráda a bavila mě. A i tak se nemůžu dočkat dalšího dílu. Je pravda, že autorka skvěle vypravuje a ten příběh je úžasný. Je mi jedno jestli si motivy půjčila z jiných knih, nebo je sama vymyslela. Ale pracuje s nimi skvěle. A nepřijde mi, že děj nějak moc napodoboval dílo jiného autora. Tento díl však vypadal, že se ho snažila natahovat a prodlužovat tak knižní sérii. Jen doufám, že další díl bude lepší. I tak hodnotím knihu kladně. Proč? Ano, sice tam starší postavy byly zanedbané, ale za to se na ty novější a neokoukané konečně dostala řada. A příběh jsem stále dokázala odhadovat jen málokdy a taky mě neskutečně baví, jak autorka spřádá plány Aelin a jak jednotlivé prvky dávají smysl až po nějaké době. - Viz jak se v minulém díle vydávala podstatnou část děje za rudovlasou Ansel.
Tato kniha nebyla jen cestopisná, nebo biografická. Byla to kniha o životě. Byla o pouti. Ale ne jen fyzické pouti, ale především duševní.
Knihu jsem přečetla za necelý den. Líbilo se mi, jak byla napsaná. A líbila se mi i přes všechny nemalé nedostatky hlavní postavy (tudíž autorky). Vlastně díky nim ta kniha má něco do sebe. Kdyby hlavní postava byla dokonalá, nebyl by příběh tak zajímavý. Autorka má můj obdiv. Jak za její sílu, tak za tuhle neuvěřitelně čtivou knihu a za to, že nám v ní odhalila svoje nitro. Knihu jsem četla poprvé, ale určitě ne naposledy a rozhodně nebudu pálit přečtené kapitoly.
Příběh vás chvílemi pobaví i rozesmutní, bude vás napínat, budete na ní zírat s otevřenou pusou a kroutit hlavou nad chováním autorky. Souhlasím s tím, že se chovala kolikrát hrozně a nepochopitelně. Jenže to, že si to přiznala znamená, že je už někde jinde a že se mění k lepšímu. Nikdo není dokonalý. Každý snášíme věci jinak. Každý se se špatnými věcmi vypořádáváme jiným způsobem. A ona si vybrala očistec v podobě upadávajících nehtů a taháním Monstra na zádech.
Kniha vás však především donutí přemýšlet nad sebou a svým životem. Né nutně to však musí být nepříjemné myšlenky. Někomu třeba můj komentář může přijít přehnaný, ovšem píšu přesně to co cítím. A to co cítím, je vděk autorce za tuhle knihu.
Kniha byla dobrá. Zjistila jsem, že mě knihy na styl road trip začaly bavit :D Možná mi ze začátku nepřišla až tak poutavá, ale to bylo možná mojí náladou. Pak mě bavit začala. No musím říct, že už jsem četla i lépe napsané knihy, ale tahle byla taky velice dobrá. Příběh se ani moc netáhl, ani příliš nesprintoval. Prostě taková příjemná oddechovka. Líbilo se mi jak tam byl vyvedený ten cestovní deník a kresby - knížku to příjemně doplnilo a myslím, že se to k tématu hodilo. Jenom bych byla ráda, kdyby se tam možná o trošku víc rozvinul vztah Amy a Rogera. Nebo byl aspoň prolog o tom jak to zvládli. Ale pravda - na druhou stranu to zase nebylo přeslazené. Nicméně doporučuji! ;)
Oddechové, příjemné, poutavé čtení s neobvyklým námětem. Knížku jsem si užila. Byla jsem hrozně ráda, že tam v podstatě nebyl ten klasický otravný milostný trojúhelník. Díky tomu mi připadala knížka hned lepší. Příběh o tom jak se dva lidé mohou navzájem zachránit z psychického utrpení. Opravdu pěkné.
Panebože, to bylo úžasné. Upřímně jsem dlouho odkládala čtení téhle knihy. Ale teď jsem hrozně ráda, že jsem si jí přečetla. Před čtením této knihy, jsem si párkrát představovala, jaké by to mohlo být - prostě si sbalit věci a vypadnout. Jen můžu doufat, že jednoho dne na to budu mít dost odvahy. Kniha mě hrozně bavila, vtáhla mě do děje a nemohla jsem se od toho odtrhnout. Rozhodně jí řadím k těm, které si jednou přečtu zase. Čtení to je rozhodně odpočinkové, ale ten příběh má hloubku a oduševnělost. Nejsem si jistá, jestli se mi chce do druhého dílu. Bojím se, že by mi to zkazilo zážitek z této knihy. Ale tuto knihu rozhodně doporučuji všem romantickým volnomyšlenkářům.
NUDAA PREBOHA. Furt dokola. Být Tessou tak zůstanu s tím Robertem číšníkem. Děsně mě sere Hardinovo chování. Jak se snaží manipulovat Tessiny city. Například, když byli na té rodinné večeři a věnoval se té Lise(nebo jak se jmenovala) - a pak se rozčiloval, že se směje s číšníkem. V tu chvíli bych ho už asi kopala do zadku nebo fakt nevím. Naprosto mě totálně rozčiluje jak je Hardin furt nejistej. Jí (Tesse) nevěří. Když mu Steph v tom obchoďáku něco nakuká, tak mu to beztak vrtá hlavou i když ona ho už asi 3000x ujistila, že se Zedem fakt nebyla. Dopr*** už mě to fakt rozčiluje. Zatím jsem skončila u toho jak se potkal se Steph v obchoďáku a nevím jestli to vydržím číst dál, a nebo jen přečtu posledních 20str - a tak jen zjistím, jak to dopadlo. A to stejné asi udělám i s posledním dílem. Protože všechno ostatní se omílá furt a stále dokola akorát v jiných provedeních a už to fakt nedávám. Taky mě rozčiluje jak je Hardin furt hnusnej ke Kenovi - nedokáže mu odpustit a svaluje všechnu vinu svého chování a výchovy na něj. Fakt si nemyslím že za jeho charakter může nedostatek mužské výchovy v dětství (nebo jak to nazvat). Jdu si zklidnit nerva nad něčím normálním.
Osobně si myslím, že první a druhý díl by se dal v klidu nacpat do jedné 500stránkové knížky. A že to celkově není nic moc. Chování Hardina hrozné. Tessu jsem nechápala. Být jí, tak už by měl zákaz přiblížení.
Furt dokola. Něco se pokazilo a pak se to spravilo, nebo bylo odpuštěno. Jediné co to zachránilo byl ten konec, kterej mohl být už v půlce. I když jsem to dočetla, tak jediný co mě u toho drželo bylo to, že jsem byla zvědavá co se zase podělá.
Upřímně, ocenila bych, kdyby v příběhu byl trochu takový ten oddychový čas. Ale v této knize jedna akce skončila a druhá zase hned začala. Takže jsem si nestihla "oddechnout". Ale díky tomu jsem taky nemohla přestat číst. Jinak si celou tuto sérii jednou přečtu určitě znovu.
--MINISPOILER---
Popelka - kyborg, která ztratí svou nohu? Boží! | Karkulka, která se zamiluje do muže s mutací vlka? Luxusní. | Locika, která je ajťák jak vyšitá a je uvězněná v satelitu? Hustý. | A Sněhurka, která ztrácí soudnost, kvůli své dobrotě? A zároveň má macechu terorizující Zemi i Měsíc? Ach.
--KONEC SPOILERU--
A k tomu ta jména! To je opravdu geniální.
Kterou milovnici fantasy a sci-fy dívčích románů, by kniha mohla nebavit? :D Autorka vymyslela opravdu něco úžasného. A jak se všechny ty příběhy spojily v jeden?Prostě nádhera.
Jak může někoho něco takového napadnout? Prostě úžasný příběh. I když asi zrovna né moc realistický, ale to k tomuto žánru prostě patří. U této knížky jsem si zase potvrdila to, proč tato autorka patří k mým oblíbeným. Její knihy mě strhnou a nemůžu se od nich odpoutat, dokud to nedočtu, ale i pak nad tím příběhem ještě kolik dní přemýšlím. A přesně tak poznám dobrou knihu. Že na ní nezapomenu hned jak ji dočtu. A u mnou uctívané Colleen Hoover je to tak vždy. Jen mě teď mrzí, že musím zase čekat až nějaká kniha zase vyjde. Protože od ní mám přečtené všechny knihy. No ohledně této knihy. Na začátku knihy jsem si (špatně - zase) myslela, že to bude tuctovka. Prostě klasická lovestory. Ale ono né. Coollen musí mít něco extra u všech knížek. Doufám že jí nápady na neobyčejné osudy postav nedojdou a že nikdy nesklouzne ke klasické nudné lovestory. Prostě doporučuji všem, kdo se chtějí zasnít. Strhnout se city a přečíst si neobyčejný příběh. Ale zase vás varuji - nemyslete si že to bude naprosto uvěřitelné. Obyčejné a naprosto uvěřitelné příběhy většinou nikoho nezajímají.
Huh. Musím uznat, že autorka umí skvěle vyvolávat pocity. Upřímně netuším co si o sérii myslet. Líbila se mi, ale i nelíbila. Rozčilovali mě hlavní hrdinové, ale taky jsem si je zamilovala. Byla jsem uchvácená, ale občas i otrávená. Těšila jsem se na konec, ale nechtěla jsem aby to skončilo. Knížka byla, ale i nebyla předvídatelná - aspoň pro mě v některých věcech. Teď když jsem jí dočetla, jsem ráda, že je ta jízda za mnou, ale taky mi ta kniha i postavy v ní chybí. Konec byl určitým způsobem happyend, ale i nebyl. Nicméně i přes rozporuplné pocity, které ve mě série vyvolávala i po dočtení vyvolává - jsem uchvácena, citově vyždímaná i naplněná. Byla to pecka. Pokud chcete jet na citovém tobogánu nahoru a dolů - tato série je pro vás ta pravá. Já si jí osobně jednou přečtu znovu - a to dělám jen výjimečně - u mých nejoblíbenějších knih. Ale něž si jí znovu přečtu budu na ní muset sebrat síly. Protože to byla fakt síla. ---!!!MINI SPOILER!!!--- mně by se osobně na konci hodně líbilo, kdyby se Kišan i s Drugou například zjevili někde v chrámu Renovi a Kelsey. Vždyť ona se jim předtím zjevovala taky! To by byl pro mě naprostý happyend a nebyla bych tak smutná z jejich odloučení.
Několikrát jsem viděla film. A začla mě hlodat myšlenka jak asi vypadá knížka. Film si myslím je fakt dobrý, ale na knížku nemá ani zdaleka. Prostě bomba. Zakousla jsem se do té knihy očima a nemohla jsem jí pustit. Dokonale napsaná, příběh strhující, postavy sympatické. Ani na jedné stránce jsem se nenudila. I když si třeba myslíte, že po shlédnutí filmu vás knížka nebude bavit - tak to není pravda. Já si to tak dlouho myslela a nebyla to pravda. Sice příběh už možná znáte, ale i tak vás to strhne a nepustí. Za mě jedna z nejlepších fantasy. Rozhodně doporučuji.
Příjemné odpočinkové čtení se špetkou napětí. I když předvídatelné, přesto velice čtivé a líbivé. Od autorky si určitě ještě něco přečtu.
Oddechová, příjemná knížka i když o pohnutém osudu. Mě osobně kniha bavila a protože jsem od ní nečekala nějaké nepředvídatelnosti, nebyla jsem zklamaná. Příběh je velmi čtivý, postavy mi byly sympatické. Knížku jsem si užila a přečetla jí na jeden zátah. Knihu doporučuji čtenářkám, které si chtějí odpočinout.
Knížka byla opravdu dobrá. Nicméně mi nepřišla až tak dobrá jako první díl. Nevím proč.. ale přišla mi taková mdlejší, nebo jak to říct. Přišlo mi, že se děj ve většině knihy moc natahoval. Až ke konci se to nějak pořádně rozjelo. Ale kniha mě i přes to všechno bavila. I když jsem možná čekala o trošku víc. Rozhodně se těším na další díl.
Opravdu příjemné, odpočinkové čtení a obě hlavní postavy neuvěřitelně sympatické. Mělo to celkově šmrnc. Dost jsem se u toho nasmála. Knížka mě rozhodně bavila. Doporučuji jako knížku pro odpočinek a zasmání se.
Četla jsem jak "Bez naděje" tak "Ztracená naděje". Každá měla co do sebe. Ale osobně se mi víc líbila ta z pohledu Sky (Bez naděje), jelikož tam bylo všechno s první ruky ohledně vzpomínek na dětství apod. A taky jsem jí četla jako první, takže jsem nevěděla děj dopředu... Ale tady se mi zase líbilo, že jsem víc pochopila Deana. Hezky to doplnilo děj, jsem ráda, že jsem přečetla oba dva díly. Osobně, ale doporučuji si prvně přečíst "Bez naděje"
!!MINI SPOILER !!
A taky mě uchvátilo, jak psal dopisy pro sestru do toho deníku.. a na konci ten dopis od Less. To bylo opravdu wow.
Páni. To. Byla. Jízda. Upřímně jsem od té knihy zase až tak nic moc nečekala.. Když byli na tom bleším trhu, tak jsem si říkala... co se sakra může odvíjet dál? Vždyť většina knížek teď končí happy endem... říkala jsem si, že teď to bude už jen jak se budou rozcházet a zase scházet... A pak nejednou - BÁC! A já čuměla. A nebyla jsem schopná se od té knihy odtrhnout. Ta kniha mě vzala. Prostě bomba. Doporučuji.