silvinka12 silvinka12 komentáře u knih

Delirium Delirium Lauren Oliver

Naprosto nádherná kniha. Ze začátku se mi nelíbila hlavní hrdinka, ale nebyla to její chyba. Na její dobu a situaci se chovala totiž úplně normálně, kdybychom takhle také žili, plno z nás by se takto určitě chovalo. Hanu jsem si ihned oblíbila a Alexe také. Nemůžu se dočkat na další díl.

Delirium se mi líbilo víc než Chvíle před koncem. Bude to asi tím, že tuto sérii přeložil někdy jiný než knihu Chvíle před koncem a více mi sedl ten překlad Deliria a taky, že tenhle příběh je pro mě o něco zajímavější.

18.08.2018 5 z 5

Pronásledovaná Pronásledovaná Kristin Cast

Musím zase snížit o jednu hvězdičku. Bohužel mi to příjde už jako něco, co autorky splantaly dohromady a něco z toho taky vzniklo. První dva díly jsem si zamilovala, další dva už na tom byli hůř, ale přesto jsem tam něco pozitivního přeci jen našla, ale tenhle díl... Nevím jestli mám tu serii dočíst (asi bych se k tomu musela i nutit), a nebo se na ni vykašlat a místo ní číst něco jiného.
Nejvíce mi na tom vadí Zoey a její kluci. Když Loren zemřel a s Heatem a Erikem to skončila, myslela jsem si že teď už začne být rozumná a místo tohohle bude v dalších dílech akce a boj proti Neferet a Kalonovi. Tady v téhle knize mě rozesmálo, když Zoey říkala Starkovi, ať už konečně začne myslet hlavou. To ty Zoey začni mylset hlavou a přestaň pořád říkat o Erikovi, že je na tebe zlej a žárlí! On jenom nechce, aby se to vše opakovalo. PROSÍM AŤ SE MILOSTVÝ TROJÚHELNÍK NEBO ČTYŘUHENÍK NEOPAKUJE!
Nebudu tady ještě vypisovat, co mi vadilo, všechno už je v ostatních komentářích. Jediné co jako vždy vidím pozitivního, tak je to, že kniha je napsaná čtivým způsobem.

16.08.2018 3 z 5

Niky Niky Zuzana Ryšavá

Byl to druhý případ, kdy jsem chtěla knihu odložit. U prvního případu jsem skutečně knihu vrátila do knihovny, ale Niky jsem dala snad už padesátou šanci, aby mě přesvědčila, že ji si mám přečíst až do konce. Pokud ji právě čtete a nevíte jestli pokračovat dál, radím vám ať vydržíme do 100 stránky(plus mínus). Někde v té části jsem se totiž konečně chytla a chtělo se mi knihu číst o něco víc než předtím. A co se týče děje- řekla bych, že se dá rozdělit na jednotlivé povídky. Z mého pohledu se dělo skoro to samé stále do kola a občas nějaká pasáž o ničem. Ale jinak takové příjemné počteníčko...dlouho jsem nečetla nějakou knihu od českého autora a zdá se, že asi dlouho zase nebudu.

03.08.2018 3 z 5

Vyvolená Vyvolená Kristin Cast

Někdy jsem si říkala: Já to už ani nechci číst! Ale někdy jsem si zase říkala: Tu serii musím mít přečtenou! Takže to asi napíšu v bodech:
1) Upíří mládě Zoey v třetím díle je úplně jiná než byla na začátku v Označené (starou Zoey jsem měla radši).
2)Musí být hrozné, když chodíte s třemi kluky a každý je něčím vyjímečný, není lehké se mezi nimi rozhodnout, ale pořád to odkládat na dobu neurčitou, dál a dál je ještě horší.
3)I když se za celé ty tři díly většinou řešili jenom kluci hlavní hrdinky (v prvním- Erik a Heath, v druhém- hlavně Heath a v třetím Erik, Heath a ještě Loren k tomu), autorky mě dokázali pořád navádět na pokračování, které si asi přečtu.

15.05.2018 3 z 5

Cestovatelka Cestovatelka Alexandra Bracken

V knihovně mi doporučili přímo druhý díl. Nevím, nemůžu to porovnávat, ale i bez prvního dílu jsem se v tom nějak vyznala a začalo mě to moc bavit.

28.02.2018 5 z 5

Eragon Eragon Christopher Paolini

Pěkné. Možná si přečtu i další díly.

19.02.2018 4 z 5

Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Zklamání. Po tom co jsem kdysi četla Život jedna báseň, která se mi šíleně líbila, jsem si knihu koupila s velkým očekáváním. Anotace mě ani moc nezaujala, ale jelikož v obchodě kde jsem ji koupila byla jediná kterou jsem asi znala tak jsem si ji koupila jenom kvůli tomu, že to napsala Coollen Hooverová a její styl psaní mi sedl a tak jsem si ji koupila. Prvních sto stran jsem měla přečteno za chvilku a nechtěla jsem knihu odložit, ale postupně mě příběh omrzel. Hlavně za tím stojí, že Sydney hlavní hrdinka neustále brečí. Že začátku, že ztratila přítele Huntera a kamarádku Tori a pak vzlyká zase že Miluje Ridge ale že to není spravne. Ke konci se to točí pořád do kola.

Knize dávám čtyři hvězdy, protože byla čtivá a rychle ubíhala, ale mínus je ten příběh, který by mohl být nějak jinak upraven a nemorální se děj pořád dokola.

31.12.2017 4 z 5

Roztomilé malé lhářky Roztomilé malé lhářky Sara Shepard

Tahle kniha je velice povedená. Sice některé kapitoly mě ani moc nezaujali, jako třeba kapitoly o Emily. Nejvíc mě začne bavily kapitoly o Arii. Pokud narážím na další knížku této autorky určitě si ji přečtu.

25.12.2017 5 z 5

Reset Reset Amy Tintera

Tahle knížka se mi hodně líbila. Nádherně se čte a vše je prostě úžasné. Ani nevím co na to říct. Prostě Wow! Těším se na další díl!

22.11.2017 5 z 5

Spáleniště: Zkouška Spáleniště: Zkouška James Dashner

Líbila se mi více než první díl. To co se stalo s Teresou ... Nevím co si mám ó tom myslet. Ale jinak fajn.

30.10.2017 4 z 5

První První Kiera Cass

Moc krásná série. Kiera píše kouzelně. Zajímalo by jak by to dopadlo na konci, kdyby zámek nenapadli rebelové.

18.10.2017 5 z 5

Chvíle před koncem Chvíle před koncem Lauren Oliver

Ale jo... Byla to fajná kniha, ale ne tak dobrá, abych si od ní něco odnesla.

14.10.2017 4 z 5

Selekce 1–3 (box) Selekce 1–3 (box) Kiera Cass

Když jsem viděla knihy poprvé v katalogu s knížkami, zaujaly mě obalem, ale obsahem ne. Říkala jsem si, že pro pohádky, princezny a prince jsem už moc velká. Potom jsem je viděla přímo v knichkupectví a ynovu si je prohlédla, ale nakonec jsem si odnesla Sirénu. Tento rok jsem ale viděla, že snad všechny holky ze třídy si to přečetly a tak jsem si selekci pořídila. Je to úžasná serie!

07.07.2017