Simona99
![Anna Karenina Anna Karenina](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/2066/anna-karenina.jpg?v=1733600029)
Knížku jsem si vybrala ze seznamu povinné četby, co jsme dostali od profesorky na gymplu. Četla jsem ji téměř 2 měsíce. A musím říct, že je to jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla! Líbilo se mi perfektní zpracování, autorův popis venkova i charakterů...Nádhera. Moc doporučuji, kdo ještě nečetl.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/226510/divka-jiz-jsi-tu-zanechal-gL5-226510.jpg?v=1441987454)
Moje první knížka od Moyesové, kterou jsem přečetla. Paráda!
Příběh byl velice přesvědčivý a úplně jsem se do děje dokázala vžít. Líbilo se mi protínání minulosti a současné doby. Kolikrát už jsem byla přesvědčena, že vím, jak to všechno skončí, ale opak je pravdou - líbilo se mi, jaká pravda vyšla nakonec najevo.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Osmý život (pro Brilku) Osmý život (pro Brilku)](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428819/osmy-zivot-pro-brilku-N4O-428819.jpeg?v=1576847464)
Knížka je opravdu nádherná... v příběhu se prolínají životy lidí, se všemi starostmi i radostmi. Překvapilo mě, kolik nového jsem se toho dozvěděla o historii Gruzie a jejích vztahů s Ruskem. Líbilo se mi i autorčino poukázání na rozdíly mezi východní a západní Evropou, které byly ve 20. století o to více markantnější.
Knížka byla naplněna láskou k rodině, oddaností a jakousi neumírající vírou a nadějí.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Cizinka Cizinka](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37101/cizinka-lPC-37101.jpg?v=1591288088)
Zajímavý příběh z tajemného skotského prostředí. Knížka je fajn pro milovníky historie, romantických příběhů a napínavých scén... :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Malý princ Malý princ](https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/606/maly-princ-1a9-606.jpg?v=1566229658)
Knížku jsem už jednou četla jako malá. To jsem ještě význam vůbec nechápala a viděla knihu jako obyčejnou pohádku. Dnes však už na děj pohlížím zcela jinak a příběh ve mně zanechal smíšené pocity zamyšlení se nad smyslem života. Zapůsobila na mě taková lehce tajemná atmosféra, která provází děj po celou dobu. Malého prince mi bylo chvílemi líto, ale měla jsem radost z jeho setkání s liškou, která mu nakonec otevřela oči…
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dvacet tisíc mil pod mořem Dvacet tisíc mil pod mořem](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/301/dvacet-tisic-mil-pod-morem-bgw-301.png?v=1568483332)
Krásná knížka, určitě by si ji měl každý přečíst! :) Pouze takové ty latinské výpisy ryb a dalších vodních živočichů jsem přeskakovala...:)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Tři kamarádi Tři kamarádi](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/245/tri-kamaradi-a2k-245.png?v=1629409169)
Naprosto úžasná knížka. Neměla jsem v plánu ji číst, ale nakonec jsem se k tomu přinutila. A musím říct, že příběh je skvěle zpracovaný. Nebyla část, kde by se zrovna nic nedělo! Jak nádherná je láska:)
Na konci jsem brečela...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![15 roků lásky 15 roků lásky](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481656/15-roku-lasky-jwH-481656.png?v=1633078576)
Dobře a pravdivě napsaný příběh ze života, zaujal mě. Knížka se četla moc pěkně.
Hartlův styl psaní je nenásilný, píše prostě "jak to v životě chodí".
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Hodinky Hodinky](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/420741/hodinky-tCt-420741.jpg?v=1667984751)
Milá a čtivá knížka...místy malinko přikrášlená, až nerealistická, ale naštěstí se to vždy otočilo k dobrému. Líbily se mi myšlenky a určitá filosofie v příběhu.
Určitě stojí za přečtení.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Gump - pes, ktorý naučil ľudí žiť Gump - pes, ktorý naučil ľudí žiť](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/453909/gump-pes-ktory-naucil-ludi-zit-WPt-453909.jpg?v=1601023540)
Zajímavý příběh z pohledu pejska.
Knížka citlivě popisuje vztah mezi psem a člověkem...
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Řeka bohů: Román ze starého Egypta Řeka bohů: Román ze starého Egypta](https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/199/reka-bohu-roman-ze-stareho-egypta-9wN-199.jpg?v=1682421237)
Nepochybně patří toto dílo do seznamu knih, které by si měl každý přečíst...úžasný a pravdivý příběh o boji, (ne)naplněné lásce a smrti. Tak, jak život opravdu byl. Moc a moc doporučuji!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Bylo nás pět Bylo nás pět](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35558/bylo-nas-pet-U1j-35558.png?v=1630354817)
Knížka určitě patří ke klasice, kterou by si měl každý přečíst...:)
Super příběhy a příhody malých chlapců.
Určitě jsem četla mnohem lepší knížky, ale i tato je jednou ze těch, které za přečtení stojí...
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Petr a Lucie Petr a Lucie](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/1584/petr-a-lucie-oMP-1584.jpg?v=1583076546)
Krásná novela, která určitě patří ke knížkám, jež by si měl každý přečíst...příběh o nenaplněné lásce během 1. světové války...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Šifra mistra Leonarda Šifra mistra Leonarda](https://www.databazeknih.cz/img/books/9_/6/robert-langdon-sifra-mistra-leonard-ZyU-6.jpg?v=1423079300)
Tak toto byla super kniha se super příběhem! Moc mě bavilo spojení dobrodružna a náboženských motivů spojených s uměním...od začátku do konce byl příběh hodně napínavý a slovo "nudit se" u této knihy říct nejde!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155109/nez-jsem-te-poznala-Gq9-155109.jpeg?v=1507958865)
Naprosto nadherna kniha...netradicni, jina nez ostatni zamilovane romany...knizka me uplne pohltila - od zacatku az do konce:)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Robinson Crusoe (převyprávění) Robinson Crusoe (převyprávění)](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/369/robinson-crusoe-369.jpg?v=1341839002)
Myslím, že tato knížka patří k základnímu vzdělání každého člověka. Krásný, poutavý příběh mladého muže na ostrově...:) Knížku jsem četla v Chorvatsku a o to lepší to byl zážitek.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Komu zvoní hrana Komu zvoní hrana](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357/komu-zvoni-hrana-Otj-357.jpg?v=1568724980)
Nezapomenutelná knížka! Skvělý, procítěný příběh.
Jediné, na co jsem si nezvykla, je autorův styl psaní. Vše bylo takové zdlouhavé. Ale bude to asi tím, že se celý děj odehrál pouze ve 3 dnech.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509688/vzpominky-na-nej-f8X-509688.jpg?v=1674736308)
Oddechové, milé čtení. Příběh byl i na zamyšlení. Občas v životě každý cítí nejistotu a osamělost - a snad proto tato knížka může být připomínkou toho, že zase bude lépe :-)