skableska skableska komentáře u knih

☰ menu

Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Knížka je odpočinková, nenáročná,není potřeba znát,pamatovat si, všechny souvislosti...ideální na čtení,když není moc energie.
Příběh mě nepohltil,ale očekávání splnil,takže ok
A příběh ze dvou pohledů mi přijde originální,moc se mi tento nápad líbí.

03.06.2024 3 z 5


Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Kniha je psána jednoduše,ale o to je čtivější ...čekala jsem ke konci ještě nějaké zvraty,ale vlastně jsem spokojená :) za mě dobrý.

14.02.2021 4 z 5


Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Kniha mě moc bavila.Občas jsem si teda říkala,že děj je hodně nepravděpodobný,ale čtivý byl a to je pro mě důležité. Do konce jsem byla napjatá,jak to vše dopadne. Tato spisovatelka mě prostě baví:)

13.11.2020 4 z 5


Zapomenutá zahrada Zapomenutá zahrada Kate Morton

Moc mě to bavilo.Líbilo se mi prolínání časových rovin... Ale i přesto byl děj psán tak,aby se v něm člověk neztratil. Za mě pěkné odpočinkové počtení.

04.11.2020 4 z 5


Tři přání Tři přání Liane Moriarty

No upřímně... taková kniha o ničem. Nějaký příběh tam je, ale nic moc se tam nestane. Na to, že knihy od Moriarty mám moc ráda, tato mě zklamala. Když už se děj nějak začal rozvíjet, tak zčistajasna konec, useklo se to a nic se dál nedělo. Jako by se děj vrátil na začátek a já čekala zase na další "akci", která byla stejná. Prostě takový příběh, kde se nic nedělo. Jediné plus knihy, že byla čtivá... Nepřemýšlela jsem, že bych ji nedočetla. Stále jsem totiž čekala na tu pointu, která nepřišla... :D

14.10.2020 2 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Zajímavě napsaný příběh,zaujal mě styl vyprávění a pohled Němce i Žida.

01.04.2020 4 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Začátek mi přišel jako takové nudné povídaní o vztazích apod.,ale když se příběhy začaly střetávat,začalo mi to dávat smysl a konec mě opravdu bavil,částečně dojal,částečně rozesmutněl. Název Tiché roky má něco do sebe,to jsem ale pochopila až téměř na konci. Moc se mi líbil vždy stejný konec a začátek kapitoly.Vše je propojené,vše se vším souvisí... škoda nenaplněných životů...
Konec takto vyřešen se mi líbil.

28.02.2020 4 z 5


Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Psycho, psycho, psycho a zase psycho. Kniha napsaná výborně, avšak nemůžu nenapsat, že jsem v ní viděla velkou podobnost knihy od Agathy Christie - Deset malých černoušků. To mi trošku zkazilo celý dojem z knihy. Kdybych knihu od Christie neznala, hodnotila bych asi mnohem lépe.
Celkově na mě příběh působil velice ponuře, musela jsem si dávat pauzy mezi čtením, no jednoznačně cíl, který autorka měla, u mě byl splněn... Avšak žádné extra překvapení na konci se nekonalo. Dávám mezi 3 a 4 hvězdičkami, ale doporučuju. Manželé odvedle u mě ale vítězí :)

29.01.2020 4 z 5


Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Stejně dobrá jako první kniha od této autorky- Manželé odvedle. Hodně čtivá,člověk musí číst,číst až do konce.Ikdyž tady byl děj trošku víc předvídatelný než u Manželů.Trosku škoda,že často byly některé věci zbytečně brzy prozrazeny...čtenář neměl moc čas na vlastní uvahy. Ale i tak spokojenost.

16.01.2020 4 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Super,trochu psycho,ale bavilo mě to. Přečteno jedním dechem. Představovala jsem si spoustu různých scénářů a vždy se tam objevilo ještě něco,co jsem nečekala... Dobře vykreslená psychika postav. Určitě si od autorky přečtu ještě něco dalšího...

09.01.2020 5 z 5


Saturnin se vrací Saturnin se vrací Miroslav Macek

Kniha mě moc nebavila. Některé příběhy ano,ale asi jsem na tento žánr neměla zrovna chuť,tak třeba tomu dám ještě šanci příště. A taky vám připadá,že všichni neustále odpočívají na lenoškách na terase?:)

04.01.2020 2 z 5


Máj Máj Karel Hynek Mácha

Hodnotné dílo, v dnešní době asi ne uplně oceňované. Mácha byl umělec.

30.12.2019 3 z 5


Rozmarné léto Rozmarné léto Vladislav Vančura

Ze začátku jsem myslela, že to vzdám, ale po několika stránkách jsem si na jeho češtinu a psaní celkově zvykla a zhltla jsem to za chvilku. Neskutečné, jak se dá jednoduchý příběh napsat. Kolik slov, nezvyklých, krásných, Vančura použil. Nakonec hezký zážitek.

29.12.2019 4 z 5


Kruh Kruh Kodži Suzuki

Knihy jsem se trochu děsila,ale nakonec mě to hodně bavilo,vyloženě prvků hororu tam není moc. Jde spíše o řešení záhady. Tím,že jsem neviděla film,tak jsem nevěděla závěr.Ten mě překvapil. Děj plynul,zajímavé čtení.Doporucuji.

27.12.2019 4 z 5


Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Průměr. Hodně postav,zmatek v jednotlivých vztazích... Hartl má všechny knihy hodně podobné,co se týká stylu. Nej dle mě stále Prvok.

03.12.2019 3 z 5


Dívka, která musí zemřít Dívka, která musí zemřít David Lagercrantz

Pokud porovnám první díly od Larssona s touto, je to úplně něco jiného. Neříkám špatného, ale jiného. Je jasné, že každý spisovatel má jiný styl psaní, rozdíl to je a tak to asi má být. Každopádně díky Lagercrantzovi, že se ujal pokračování. Byl to těžký úkol...

10.11.2019 3 z 5


Muž, který hledal svůj stín Muž, který hledal svůj stín David Lagercrantz

Dávám tři hvězdy. Hodně mě bavil příběh Lisbeth, ale v tomto díle nemá takový prostor, jaký by si člověk přál... Ale jinak mi to přišlo hodně zamotané, hodně postav... vlastně jsem se nějak extra nezačetla. Ani poslední díl nenechám napospas a přečtu si ho, ale zázrak nečekám.

23.10.2019 3 z 5


Dívka v pavoučí síti Dívka v pavoučí síti David Lagercrantz

Larsson to není,s tím jsem počítala.Spatné to taky není,části,kde se objevují postavy z předešlých knih mě moc bavily...příběh se tím zase tak trochu uzavíral...ale bohužel částí s novým příběhem se spoustou postav bylo hodně,až příliš. A na mě hodně odborných pojmů atd,což tak být mělo...v předchozích dílech jsem se vždy moc těšila na pokračování,teď mi je nějak jedno...ale i přesto mu dám šanci:-) Když to shrnul,příběh super,ale zbytečně dlouhý.

29.09.2019 3 z 5


Dívka, která kopla do vosího hnízda Dívka, která kopla do vosího hnízda Stieg Larsson

I třetí díl super! Trilogie uzavřena,vše do sebe zapadlo....i přesto,že další knihy s Lisbeth a Mikaelem už nenapsal Larsson,přečtu si je...
Smutne,že Larsson nedokončil,co měl v hlavě,bylo by to ještě super poctěni!!!

18.09.2019 5 z 5


Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Zajímavý námět,ale celkově vlastně nuda. Nic moc se tam nestane,celou knihu se čeká,až si vzpomene a ani potom vlastně žádné překvapení. Jen o pár věcech mě kniha donutila přemýšlet,a to,kolik se toho vlastně během 10 let změní,koho jsem před 10 lety vůbec neznala apod. V tomto směru zajímavé,3 hvězdy za čtivost knihy a nenáročný příběh na léto.

07.09.2019 3 z 5