SmallLucia SmallLucia komentáře u knih

Panenka Panenka Mo Hayder

Do konce knihy jsem vůbec netušila, kdo za tím vším stojí. Skvělá kniha.

25.09.2016 4 z 5

Eleanor a Park Eleanor a Park Rainbow Rowell

"Už se ji nesnažil přivést zpět."
Konečně něco bez šťastného konce.

30.08.2016 4 z 5

Čekání na nekonečno Čekání na nekonečno František Niedl

Nakonec to nebyla vůbec špatná kniha. Jenom jsem asi čekala podle popisu člověka opravdu chladného a neprojevujícího žádné city. Takhle jsme se setkali s mužem, který je ve svém životě akorát nešťastný, má pocit, že mu v něm nic nevyšlo a hrozí se toho, že z tohoto světa odejde s tím, že po sobě nic nezanechal a nikomu nebude záležet na tom, jestli ještě žije nebo ne.

09.08.2016 3 z 5

Reportáž, psaná na oprátce Reportáž, psaná na oprátce Julius Fučík

Ani v nejmenším nechci zlehčovat věci, které se v této době děly. A byla to strašná doba. Ale tato knížka se mě prostě vůbec nedotkla a nebavila mě.

04.08.2016 2 z 5

Sirotek lowoodský Sirotek lowoodský Charlotte Brontë

Krásná kniha.. Teď už na mě čeká celá Jana Eyrová!

01.08.2016 4 z 5

Harry Potter 1–7 (box) – Sedm let v Bradavicích Harry Potter 1–7 (box) – Sedm let v Bradavicích J. K. Rowling (p)

Harry Potter. Příběh, na který nikdy nedám dopustit. Ať jsou to knížky, ať je to film, pro mě naprosto geniální. Děkuju paní Rowlingové za něco tak úžasného.

06.06.2016

Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

"Ale nebylo už možné rozlišit, která tvář patří člověku a která praseti."
Za mě skvělá kniha.

02.06.2016 4 z 5

Bylo nás pět Bylo nás pět Karel Poláček

Tohle mě prostě vůbec nebavilo..

27.05.2016 2 z 5

Dvacet deka lásky Dvacet deka lásky Simona Monyová (p)

Pár dobrých povídek o tom, jak bohužel někdy funguje manželství.

26.05.2016 3 z 5

Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Některé básně z této knihy jsou naprostá klasika, krása.

14.05.2016 3 z 5

Ty Ty Caroline Kepnes

Já jsem opravdu fandila Joeovi. Beck se mi zdála povrchní.
Styl psaní byl pro mě něco nového, ale právě proto mě celá kniha zaujala. Pro mě skvělá kniha, od které jsem se nemohla odtrhnout.

03.04.2016 4 z 5

Nebe nezná vyvolených Nebe nezná vyvolených Erich Maria Remarque (p)

Skvělá knížka, která mě naučila, že v životě jde o maličkosti. Lilian měla podle mě skvělé přemýšlení. O životě, o lásce, o všem.

24.03.2016 3 z 5

Zápisník smrti 1 Zápisník smrti 1 Tsugumi Ohba

Strašně se mi líbily kresby i příběh. Je to moje první manga a určitě nebude poslední! Snad budou další díly stejně dobré.

20.03.2016 4 z 5

Krysař Krysař Viktor Dyk

Rozhodně zajímavý příběh, který se mi četl dobře. Po Krysařovi jsem sáhla kvůli povinné četbě, ale nakonec jsem byla příjemně překvapená.

25.01.2016 3 z 5

Carrie Carrie Stephen King

Knížka to nebyla špatná, ale nejvíce mě bavily části od Carrie. V ostatních jménech jsem se špatně orientovala. Části z jiných knih nebo novinové články byly občas zajímavé, ale pro mě to nebyla nejlepší volba. Po ostatních Kingových knížkách určitě sáhnu, ale doufám, že budou lepší než tato.

20.01.2016 3 z 5

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Nejlepší knížka o koncentračních táborech a celkově této době, jakou jsem kdy četla. Nešlo se odtrhnout, husí kůže, slzy v očích. Tohle je kniha, na kterou v životě nezapomenu.

06.01.2016 5 z 5

Slezské písně Slezské písně Petr Bezruč (p)

U většiny básní jsem nevěděla, co tím chtěl Bezruč vlastně říct.

28.11.2015 2 z 5

Co bude dál Co bude dál John Katzenbach

Jedním slovem skvělé. Byly kapitoly, které jsem četla se zatajeným dechem a se strachem, co se stane dál. Hlavně ty poslední. Konec mě úplně dostal. Doporučuju. Silný příběh, který v realitě nemusí být jen vymyšelným.

21.11.2015 4 z 5

Romeo, Julie a tma Romeo, Julie a tma Jan Otčenášek

Jednoduché, ale krásné čtení. Ta síla lásky i přes hroznou dobu války mě vždycky dostane.

13.10.2015 4 z 5

Nezadaná Nezadaná India Desjardins

Krásně ilustrovaná a vtipná knížka. Některé vtipy byly lepší, některé slabší, ale tak už to bývá. K pobavení super.

13.09.2015 3 z 5