Smiragl komentáře u knih
TOP! Marťanskou kroniku jsem si opravdu užila, četla jsem ji dlouho, po kouscích, a po celou dobu mě nesmírně bavila. Jsou to vlastně takové krátké povídky, které dohromady poskládají krásnou mozaiku. Na to, že jsem sháněla 451° Farenheita a tohle jsem vůbec neměla v plánu číst, jsem opravdu nadmíru spokojená!
Neznám nikoho, kdo by neznal Hrubínův Špalíček. A doufám, že to tak zůstane ještě pořádnou rádku let :)
Všechny děti by se měly přečíst tuto pohádku! Je v ní naprosto přirozeně vyložen pojem faktoriál, což většina dětí samozřejmě zapomene, zůstanou jim v paměti hlavně krásné obrázky a napínavé otáčení stránek. A pak, až se budou o faktoriálech učit ve škole, vytáhnou tuto knihu a řeknou si "tak toto je ten faktoriál!" :) (aspoň u mě to tak fungovalo ;) ) Knížkou si dodnes ráda listuji a doporučuji kudy chodím.
Určitě jedna z nejděsivějších knížek, co jsem kdy četla. Hlavně tím, jak moc se podobá realitě... A je skvěle napsaná!
příjemné a rychlé čtení, podle obálky i popisu jsem očekávala větší slaďárnu, takhle mi to ale vyhovovalo víc :) líbí se mi způsob vyprávění - kapitoly se odehrávají v různých letech a postupně se navzájem doplňují
Kdyby mi to kamarádka tak dlouho nechválila, tak bych to odložila nejpozději po 30 stranách. Takhle jsem to ale dočetla. Děj je hodně sladký a předvídatelný (vpodstatě už na té 30. straně víte, jak to bude), zpracování nic extra... Jako rychlá oddychovka dobrý, ale jak se toto mohlo dostat do 100 nejlépe hodnocených knih, vážně nechápu...
Doporučuji vzít do ruky vždy, když si budete chtít spravit chuť po nepodařených překladech, jazyk je zde opravdu nádherný.
Musím říct, že mě tato kniha trochu zklamala. Příběhy byly sice zajímavé, ne zcela běžné, ale rozhodně ve mně nevyvolaly pocit, že se ta knížka nedá odložit. Popravdě jsem u ní i několikrát usnula. Ze začátku mi hodně vadilo rychlé střídání příběhů - ty kapitoly mohly být o trochu delší. A také co se týká vydání, tak se mi nelíbilo, že každá kapitola začínala na nové stránce - tím, jak byly kapitoly krátké, tak jsem pořád otáčela. Kniha rozhodně není tak obsáhlá, jak působí na první dojem.
poslední knížka ze série, která mi scházela přečíst. No jsem ráda, že to mám za sebou, moc mě nezaujala, ale bohužel nejsem schopná posoudit, zda to bylo spíše nezajímavým příběhem, nebo spíš tím, že toho prostě bylo už moc a potřebuju na chvilku změnit styl...
Jedna z mých nejoblíbenějších básnických sbírek. Ať jsem šťastná nebo smutná, s touhle sbírkou nikdy nesáhnu vedle.
Pokaždé, když je mi smutno, sahám po téhle sbírce. Je nedostižitelná. Jazyk básní je velice přímý, srozumitelný, a přitom jsou to básně velice krásné...
První knížka, kterou doporučuji si koupit v cizím jazyce, který se chcete naučit. Je tam relativně málo textu, jednoduchá slovíčka a hlavně hluboké myšlenky, které stojí za to si občas připomenout.
Tuhle knihu jsem si vybrala jako nenáročný slaďák (navíc od francouzského autora, ty obvykle moc nečtu) a byla jsem mile překvapena. Neobvykle často jsem se při čtení smála nahlas, příběh potrhlé Marie mi opravdu sedl.
Dost bylo Cecílie a její famílie! Ano, je fajn sledovat, jak rostou děti a jak se vyvíjí vztah mezi Cecílií a jejím manželem, ale nedokážu se přenést přes to, že víceméně jen tyto popisy zabraly 300 stran v knize a když se tam (konečně!) začne něco dít, tak to autorka sfoukne na pár stránkách a to ještě víceméně retrospektivně. Tahle knížka si nezaslouží označení thriller!
to, že se jedná o pokračování jiné knihy, jsem sice zjistila až někdy v polovině příběhu, nicméně i tak jsem si ji užila :) klasické kingovky se pro mne pomalu stávají jistotou. Líbil se mi znovu použitý motiv silné vazby na literární postavu a nesouhlas s jejím autorem (i když zde spisovatel dopadl hůř než autor Misery). Vzhůru na první díl!
Mám ráda Kinga, ale nemám moc ráda povídky. Nicméně Kingovým povídkám jsem nedokázala odolat. Nedá se říct, že bych byla zklamaná, ale příště si vezmu radši delší knihu, tam se mistrovi daří přece jen o něco lépe.
Kdybych bývala nečetla první díl, nepustila bych se ani do tohoto, ale byla jsem zvědavá, jak se to všechno vyvine. Bylo to poněkud zdlouhavé čtení, ale zvládla jsem to ;)
Kniha se mi líbila, byla napínavá, psaná svižným stylem, některé detaily byly poněkud nechutné, ale k hlavní hrdince mi sedly.
Velice prostý a jemný příběh, takové příjemné pohlazení po duši to bylo...