Smolda Smolda komentáře u knih

Dům mrtvých Dům mrtvých Steven Erikson (p)

Z prvního dílu jsem byl lehce na rozpacích, ale 2 díl mě úplně pohltil. 5z5

13.06.2012 5 z 5

Tři kamarádi Tři kamarádi Erich Maria Remarque (p)

Moje první Remarqueova kniha a také jedná z nejlepších jaké jsme kdy četl.

29.11.2011 5 z 5

Finální říše Finální říše Brandon Sanderson

Velmi kvalitní fantasy sága. Netradiční alomancie a super postavy. Knihy jsem přečetl skoro hned.5z5

15.11.2015 5 z 5

Měsíční zahrady Měsíční zahrady Steven Erikson (p)

Nebudu psát komentář ke každému dílu série. Takže to shrnu, jak jsem začal číst Měsíční zahrady přišla mě kniha strašně zmatená a špatně jsem se v ději orientoval . Ale jakmile jsem si zvykl na styl PANA Eriksona stala se tato knižní série mou TOP ve světě fantasy. A na postavy jako je Rychlej Ben a nebo Kalam asi jen tak nezapomenu. Za mě všechny knihy 5z5 a už se nemůžu dočkat dalších dílu ze série Kharkanas :). Erikson se právoplatně řadí mezi mistry fantasy.

24.10.2015 5 z 5

Čas žít, čas umírat Čas žít, čas umírat Erich Maria Remarque (p)

Mistr se nezapře ! Další skvělá kniha :)

02.02.2013 5 z 5

Hrůza v Dunwichi a jiné horrory Hrůza v Dunwichi a jiné horrory Howard Phillips Lovecraft

Styl s jakým HP Lovecraft popisuje okultismus a tajemno je (mrazivě)dokonalá. Hrůza v Dunwichi a Pickmanův model super povídky.

24.06.2012 5 z 5

Volání Cthulhu Volání Cthulhu Howard Phillips Lovecraft

Krysy ve zdech a Chladný vzduch se mi velice líbily, ale naproti tomu opěvovaná povídka Volání Cthulhu mě až tak nechytla.

24.06.2012 5 z 5

Ohněm a mečem Ohněm a mečem Henryk Sienkiewicz

Dokonalý historický román, sice trochu zdlouhavý ale nádherný.

27.12.2011 5 z 5

Mág – Učedník Mág – Učedník Raymond E. Feist

Sága u které sledujete jak se ze 2 kamarádů stanou 2 nejmocnější lidé planety. Super fantasy série, kterou jsem přečetl jedním dechem .

12.12.2011 5 z 5

Emil z Lönnebergy Emil z Lönnebergy Astrid Lindgren

Kniha mého dětství, skopičiny maleho bloňďáka u kterých člověk jen s těží zadržuje smích.

12.12.2011 5 z 5

Tanky proti tankům Tanky proti tankům Avigdor Kahalani

Jedna z mála vojenských knih, která pro mě byla velice čtivá a záživná. Ukazuje jak dobře vycvičena armáda dokáže porazit mnohem silnějšího protivníka. A hrdinství izraelských vojáků bránící svoji zem proti zničení.

26.01.2017 5 z 5

Poslední kmotr Poslední kmotr Mario Puzo

Přibližně do poloviny knihy jsem se vcelku nudil, ale pak mě to chytlo a dočetl jsem to na jeden zátah. Tato kniha nedosahuje kvalit kmotra, ale i tak jsem se u ní velmi pobavil.

01.02.2016

Spár stříbrného sokola Spár stříbrného sokola Raymond E. Feist

Po pár letech jsem zase sáhl po Feistovi a zatím to vypadá, že půjde o geniální 3 dílnou ságu. :) 5z5

15.08.2012 5 z 5

Uvězněn s faraóny Uvězněn s faraóny Howard Phillips Lovecraft

První spisy s ženskou postavou...Poezie a bohové

15.07.2012 5 z 5

Barva z kosmu a jiné horrory Barva z kosmu a jiné horrory Howard Phillips Lovecraft

Barva z kosmu a Iranonovo hledání jsou velmi kvalitní, ostatní jsou zlatý průměr.

25.06.2012 4 z 5

Dagon a jiné horrory Dagon a jiné horrory Howard Phillips Lovecraft

Šepot v temnotách a Vyděděnec, nevím čím to je ale u obou těchto povídek mě tak nějak přecházel mráz po zádech....

17.06.2012 5 z 5

Pán much Pán much William Golding

Nádherný ostrov, který se ze záčátku jeví jako sen se pomalu mění v noční můru. Kniha od které se odtrhnete až po přečtení posledního listu. (aspoň u mě to tak bylo :) )

11.12.2011 5 z 5

Popoupo aneb Podivuhodná pouť pouští Popoupo aneb Podivuhodná pouť pouští Zuzana Holasová

Jedna z mých prvních knih

29.11.2011 4 z 5