Šnek86 komentáře u knih
Hašteření mezi vědci, zkoumání artefaktů, koster a historických objevů a spekulace nad tím, co by mohlo být pravda a co ne.Část o kryptozoologii byla asi nejlepší.Vcelku ale nic moc, četl jsem lepší publikace.
Ze začátku je příběh takový těžkopádný a moc nezaujme. Postupně ale Jonáš začne získávat vaše sympatie a můžeme sledovat jeho dobrodružnou cestu životem, aby postupně potkával ty před nimiž utekl a nakonec nalezl svůj vnitřní klid.
Skupina šmíráků z parku, co své umění povýšili skoro na novou sportovní disciplínu a kde se jejich vynalézavost v této oblasti stále zdokonaluje.V celku vtipná Pelcovina.Vždy se radši koukni pod lavičku, jestli tam zrovna neleží jeden z autorových hrdinů.
Oddechová vyšetřovačka postavena na reálných základech a historii popravování v Anglii.
Děj bez akce, nudné a nevýrazné postavy.O aztécký kodex, o který by zde mělo jít především, až tak nejde, je to jen lákadlo na čtenáře.Kniha je spíš příručkou, kolik která loď má koní a zvládne uzlů. Vcelku splácanina všeho dohromady co nedává moc smysl.Tohle se nepovedlo.
O politických čachrech a bojích v období bělohorském.
Příběh o výstředním panovníkovi a spoustě spikleneckých teorií.Část příběhu je víceméně předvídatelná, i když se najdou i zapeklitější momenty.Vedět o místní historii a souvislostech víc, byl by příběh zaživnější.Po kuislovské sérii byl tento případ slabší, nicméně i tak se dal svižně přečíst.
Opět skvěle propracovaný příběh.Tentokrát se do dění zapojí i synové Magdaleny a celá rodina rozkrývá množství komplotů jednoho města, maskující své pikle za pašijové hry a tajemné Benátčany.Pozvolný začátek vynahradí skvělý konec a klasický doslov a průvodce.
Pěkně zamotaný příběh, u kterého ke konci když si myslíte, že je vše jasné a vyřešené, tak se příběh zamotá ještě víc.Nečekaný konec překvapil, nebylo to špatné.
Dobrodružné putování s šálkem maté paraguayiskou krajinou spolu s lovci a místními indiány, popisy přírody a života v pralese, včetně charakterů postav, jejich svárů a osudů.
Ze začátku příliš rozvleklé a popisné a v podstatě se nic moc neděje, nebýt posledních pár stránek, asi bych se do pokračování nepouštěl. Až s koncem knihy jsem dokázal příběhu věnovat patřičnou pozornost a konečně se trochu začíst.
Spíše než o Michelangelův zápisník zde jde o umělecká díla,tajné spolky a nacisty.Celkový příběh mě moc nezaujal, nemělo to žádný spád a slepenec stokrát omletých situací v tomto případě nezafungoval, postavy nevýrazné.
Taková klasika, rukopisy, Nostradamus, archa úmluvy, templáři, sekty, hledání Boha, šifry, anagramy atd. Konec trochu vyšuměl, ale jinak to šlo.
Příběh víceméně podle stejného vzoru jako u Konce kruhu. Přílišná rozvleklost ubírá příběhu na svižnosti.Tentokrát byl vzat na paškál Mojžíš a starý zákon, spousta tajemných střípků je postupně řešena a odhalována, aby příběh skončil přímočaře, tak jak začal, ale v sérii pokračuji.
Medvěd Beltø, je tak trochu netradiční paličatý chlápek, nejenom svým vzhledem albína a vegetariánstvím, ale především povahou.Bjorn se v podstatě celý román snaží dobrat pravdy.Tajemná schránka, konspirace okolo Ježíše a vzniku evangelií a křesťanství. Román, který probouzí otázky, na něž sice nikdo nemá odpověď, přesto je důležité si je klást. Pokračuji v sérii.
Hotová fantasmagorická slátanina, autor mele pátý přes devátý a vypadá to, že při psaní musel bejt snad na houbách, sem tam se sice vyskytne světlá chvilka, ale všechno na čtenáře chrlí tempem, že se nestačí zorientovat a ani vstřebat předkládáný text.Jestě, že to nebylo delší, tato duševní potrava mi vskutku nesedla.
Svižně ubíhající detektivka z prostředí drog, vhodná pro oddychový čas.
Takovej Plaváček, Statečný srdce a Gladiátor, to všechno zamíchaný dohromady. A z toho vznikl tuctový příběh o lásce, přátelství a intrikách. Je zde znát ženský faktor a spolehlivě cítíte, že autorkou je žena. Nicméně vesměs i fádní příběh nenudí a tak sérii a osud Royce dosleduji nejspíš do konce.
Knížka kreslených vtipů, některé lepší, některé horší.Zábava k desetiminutovému pousmání.