Šnek86 komentáře u knih
Dobrodružná cesta za bílými sokoli, plná nástrah a nebezpečenství, přátelství a vzniklých vztahů.Sympatické postavy i celé jejich putování.Bavil jsem se, pokračuji druhým dílem.
Nevím jak zrovna tuto knihu uchopit, je to jako jak utopit doktora Mráčka trochu jinak, pozorování pohanských zvyků očima hastrmana a nenaplněná láska k podivné Katynce, nějak mě to moc nebavilo, druhá část, kde Hastrman působí jako ekoterorista mě zaujala asi i o trochu víc, ale i tak jsem si celou knihu moc neužil.
V tomto pokračování se kat a medik pouští do vyšetřování otravy faráře. Přičemž řeší hádanky, které je zavedou až k pokladu templářů. Cestou se musí vypořádat s nástrahami v podobě loupežníků, nebo sektou tajemných mnichů. Opět zdařilý příběh a doslov autora.Pokračuji v sérii.
Příběh o městě, které žije v podstatě jen hokejem a kolem kterého se vše točí.Charaktery postav jsou skvěle vykreslené, ovšem příběhu ubírá zdlouhavý úvod a opakování se.Na trochu svižnější zabruslení si musí čtenář počkat skoro až na konec knihy, kde pomyslný teploměr událostí ohřeje osudová událost a čin jednoho z hráčů.Příběh o pokrytectví, předsudcích, lásce a nenávisti.Zkusím ještě pokračování My proti vám.
V tomto díle Geralt především řeší otázky osudu a věcí s tím spojených, pak zabředá často do vztahových záležitostí a sem tam se vypořádá s nějakou nestvůrou.Pokračuji dalším dílem.
Úsměvně podaný příběh jedné ženy a jejích strastí a radostí v partnerském soužití.
Pohádkovo strašidelný příběh o učni čarodějného mlynáře.Dobrá atmosféra, nejprve jsem shlédnul novodobý film a až poté jsem se dostal k této předloze.Animovanou verzi si z mládí již nepamatuji, ale také přijde na řadu.
U tohoto druhého dílu je svižný a záživný začátek, který ovšem v polovině opět spadne k přílišné popisnosti a obšírnosti oklo rodu a konec se nese v témže duchu a moc to nevylepší.Od třetího dílu už příliš nečekám, ale příběh dočtu.
Tento příběh mi přišel zbytečně natahovaný a zdlouhavý.Tajemná maska, vraždy a démoni.Beltø se s tím vším nakonec nějak popral, konečné rozuzlení bylo překvapivé, když dílky příběhu zapadly na svá místa.
Já toho Eca asi neumím číst, Foucaultovo kyvadlo jsem dočetl s přemáháním a Jméno růže jsem vzdal v polovině a radši jsem si pustil filmové zpracování se skvělým Sheanem Conerym, ač ani film nenaplnil všechna má očekávání, snad někdy příště.
Příběh o cestovatelích v čase, kde se pracuje s teorií, jak by co mohlo být, ale nemuselo. Každopádně, záhad tu pár je. Děj je jednoduchý a odsejpá.Shrnutí na konci přišlo vhod. Průměrná zábava.
Tak zde se Magor představuje trochu jinak, než jsme zvyklí.Jako otec co svým dětem vypráví pohádky a říkanky.(Co má furt s těma kohoutama?)
Nepůsobí to špatně.
Začal jsem číst víceméně kvůli legendárnímu Havranovi, z kterého opravdu dýchá temná atmosféra, přičemž rytmus básně je jak tikot hodin.Nedalo mi, abych si nevybavil Simpsonovi a havrana co jen říká nikdy víc.Další básně se táhly v podobně ponurém nebo toužebném duchu. Špatné nebyly třeba Zvony, Zem snů, nebo Sen ve snu.
V tomto díle není nouze o nové postavy.Pendergast vyfasuje nového,v celku sympatického, parťáka Coldmoona.Zemřelého Biliho nahradí jeho bratr Roger.A společně s dalšími jsou na stopě záhadnému panu Srdcezlomovi.Na konci se jako vždy vše trochu zamotá, ale po Pendrgastových peripetiích v předchozích dílech se zase vše začíná vracet do starých kolejí.Oddychová četba.
V tomto případě je film možná o trošku lepší než kniha, ale jen díky skvělému hereckému obsazení.Jinak zážitek je víceméně srovnatelný s nepatrnými odlišnostmi.
Po slabších dílech se autorům opět něco povedlo, dle mého možná jeden z nejlepších dílů, zapeklitý příběh, který dá zabrat i neohroženému Pendergastovi.Ze začátku vrah působí trochu jako filmový Punisher z kterého se stane ke konci něco úplně jiného a netušeného.Vzah mezi Pendergastem a Constance už je trochu jako telenovela, uvidím co z toho vznikne v dalším díle.Jen počat až vyjde.
Skvěle navazující třetí díl, dle mého asi nejlepší z trilogie.Na konci se vše rozsekne a vypluje na povrch to, na co se čekalo od dílu prvního.
Thomasovo putování za grálem a jakýmsi smyslem života mě bavilo.
Pokračování ve stejném duchu jako díl první.Bitvy, krev, přátelé a nepřátelé a pátrání po tajemném grálu.Věcný doslov.Uvidím jak se vše rozlouskne dál.
Bylo tam všechno, co tam má bejt, filozofování o vesmíru o Bohu-nebohu, zfanatizovaný náboženský nemyslící dav, který se ve jménu božím neštítí vraždit.Pastoři neskutečný hajzlíci, který bych nejradši proplesknul.Škoda jen že nebylo tolik pozornosti věnováno urychlovači, ale na druhou stranu by asi děje a technické info nudilo.Za mě dobré odpočinkové čtení, kde je i prostor k zamyšlení, pokračuji další knihou v sérii.