Snovač

Nuže, milý Watsone, řekl bych, že tyto detektivky jsou opravdovou lahůdkou. :)

Ale jo, písničky jsou tam pěkné, oceňuji, že došlo i k aktualizacím zpěvníku. Ale přesto je nevýhodou podobných zpěvníků právě to, že k obecnému používání bez přídavků a aktualizací se dají používat max. 3 roky, pak už jsou v kurzu jiné písně.

Výborně vysvětlená svátost smíření, včetně důležité kapitoly Žít se smíření.

Nádherné vánoční pohádky, můžou mnoho dát i dospělým (snad i víc než dětem :)).
"Zem byla té noci rozechvělá očekáváním. Maličká planeta jedné ze slunečních soustav v miliardě galaxií, kterých je ve vesmíru jak naseto, byla vyvolena, aby se na ní zjevilo tajemství..."

Vhodná inspirace pro ty, kteří se z nějakých důvodů neumí nebo nemohou modlit vlastními slovy.

Snaží se být nejvěrnějším překladem, dle mého skromného názoru je i nejhezčím.

"Jaký je dnes den?" zeptal se Pů. "Dnes je dnes," vypísklo Prasátko. "Můj oblíbený den," řekl Pů. :)

Kapesní vydání ekumenického překladu Nového zákona, Knihy žalmů a Knihy přísloví. Na cestu k nezaplacení.

No základní povídání o barvách je celkem zajímavé, to jo, občas to i dává smysl z psychologického hlediska, ale čakry a aury, to už je trochu moc...

Já sice radši modlitbu vlastními slovy, ale tak když už to musí být, tak rozhodně tuhle modlitební knížku.

Jedna z nejlepších knih od Kinga. Na své si přijdou nejen jeho skalní fanoušci, toto dílo je opravdu velice čtivé, dlouho se nestalo, že by mě nějaká kniha natolik pohltila.

Asterix je prostě Asterix, akorát mi tenhle díl přišel poněkud stereotypní - stále dokola prosekávání cesty přes pár nebohých Římanů. Ale jména opět vynikající i v překladu - Gracchus Nemilus, Lucius Asparágus, Jaknatoxus, Tytamus, Souvčudus... :)

Když ke klasické sestavě přibudou Theorik, Hysterik, Mizerik, Notorik, Euforik a další ikové a ixové, tak bude hned o zábavu postaráno.

Další úžasná smršť historických odkazů, narážek a vtípků. Setník: "Správně. Ať ty dva Galy zavřou do vězení. Soudit je budeme, až si vzpomeneme..." Asterix: "U Toutatise! Už toho začínám mít dost!!!" Setník: "TICHO, GALE!" Asterix: "CÍTÍM V KOSTECH, ŽE PORUŠÍM ŘÍMSKÝ MÍR!!!"

Asterix a Začátek. Ale jaký! Legionáři na maděru a chudák Caius Bonus zralý do blázince. "Snědli jste mi jahody a teď nemáte jahody a chcete ještě jahody a to není slušné a začínám toho mít dost."

Trochu nešťastné, že ekumenický překlad a Bible21 jsou zde v jednom, protože jde o naprosto odlišné knihy. :) Ekumenický překlad 5*, Bible 21 pouze 3*, protože přestože je čtivá, je až příliš volně přeložená a dochází k mnoha nesrovnalostem.

Slušný obrázkový IQ test, pravdou však je, že v dnešní době, kdy jich po internetu kolují kvanta zdarma, poněkud zbytečný.

Tato kniha skvěle zpracovává filmovou dráhu Buda Spencera a Terence Hilla, autoři navíc přidávají mnoho citátů herců samotných i svědectví lidí, kteří s nimi pracovali. "Očekává se, že s našimi filmy strávíte dvě bezstarostné hodiny Mně se to zdá jako opravdová přednost; myslím taky, že je zajímavé a důležité dělat to tak, aby se publikum u filmu bavilo." (B. Spencer)