Sobotikova komentáře u knih
Nedočteno, vzdávám to ...polovina knihy za mnou a nic se nestalo, občas se tak nudím, že se ztrácím v myšlenkách a pak se ztrácím i v textu a postavách.
Velmi silný námět, navíc podložený skutečným životním příběhem. Nevím jestli překladem nebo povrchním vyprávěním se ale síla příběhu někde vytratila.
V první řadě mne zaujal název a pěkná obálka. České detektivky příliš nečtu a tato mne nenadchla a ani neurazila. Děj poklidně plynul bez většího napětí. Jediná trochu napínavější scéna se odehrála v lese. Příště půjdu do něčeho akčnějšího.
Kniha pojednává o adopci, pěstounské péči, rozdělení sourozenců .... samotný příběh se mi dlouho do paměti asi nevepíše. Co si ale rozhodně z této knihy zapamatuji , je jeden z příběhů, který vypráví Sylvie Leonovi před spaním. A to ten o prasátku s dřevěnou nohou :)
Nemám slov, ještě mi tečou slzy...u knihy o hokeji...neuvěřitelné.
Tchýně a uzený je nejlépe studený...to jediný jsem si z této knihy zapamatovala :)
Statusy pana Třeštíka sleduji na FB. Vždy se náramně bavím a těším se na zveřejnění dalšího. Bohužel takhle zhuštěně ty jeho postřehy ztrácí na kráse, to se přeci musí pomalinku dávkovat.
Nejsem věkově cílová skupina, takže u mne se nadšení nekoná. 1. května, kdy je lásky čas jsem si naordinovala romantiku a jsem jí teď tak trochu přejedená, i když příběh o Popelce je nesmrtelný. Když se nedostanu k druhému dílu, tak mne to příliš mrzet nebude.
Z této knížky jsem hodně rozpačitá. Knížka se sice četla dobře, měla spád, ale celé mi to přišlo přitažené za vlasy, nereálné.
Souhlasím s většinou, velmi slibný začátek, vůbec jsem netušila, co se děje...ale ten konec mne opravdu velmi zklamal :(
Tak nevím, ale já se vůbec nebála. Četla jsem daleko lepší. Mám aspoň splněn jeden bod z knižní výzvy, jinak bych hodnotila jako průměr.
Taková polská verze našich Lichožroutů :) Jednoduché úsměvné příběhy desíti ponožek, které se vydaly do světa. Doplněno pěknými ilustracemi.
"Historky vyprávějí muži, ženy žijí dál. Pro nás to byla stínová válka. Když skončila, nečekaly nás žádné slavnostní přehlídky, žádné medaile ani zmínky v učebnici dějepisu. Během války jsme dělaly, co bylo třeba, a když skončila, posbíraly jsme zbytky svých životů a začaly zase od začátku."
Neuvěřitelně silný příběh dvou žen za 2. světové války. Konec jsem celý probrečela.
Průměrný příběh, nepříliš sympatická hrdinka.... četla jsem lepší.
Do půlky knihy jsem byla nadšená, ale pak mi sebedestruktivní chování hlavní hrdinky začalo hodně vadit a osudy ostatních postav mi také moc psychické pohody nedodalo. Pasáže s Bohem (ženského rodu?) jsem nepochopila a raději jsem je přeskočila. Každopádně nepochybně skvěle napsaná kniha... po jejím dočtení si mám ale chuť dát panáka.
Děj je předvídatelný, ale člověk si uvědomí, jak důležití jsou všichni jeho blízcí a musíme si chvilek strávených s nimi vážit. Ve skutečnosti nikdo z nás druhou šanci totiž nedostane...
Asi tu do nadšených komentářů nezapadnu, ale knížka mne příliš nezaujala. Děj odehrávající se v přítomnosti se hrozně vlekl, příběh odehrávající se za holocaustu byl zajímavější,ale celkový průměrný dojem z knížky nezachránil.
K zasmání i k pláči ...podobně to máme v knihovně.
Griša se mi líbila a toto bylo ještě o stupínek lepší. Svět Smrtičů, Hojičů, Ohňostrůjců, Vlnostrůjců a dalších se mi zalíbil. Těším se na další díl. A navíc neuvěřitelně krásné grafické zpracování celé knihy - paráda.