spackova.p komentáře u knih
Nevěřila bych, že se mi tato kniha bude líbit. Chtěla jsem si ji přečíst, abych si utvořila vlastní názor. Ze začátku mi dlouhé věty dělaly problémy a v ději jsem se ztrácela, ale nakonec jsem se začetla tak, že už mi tento styl vůbec nepřipadal divný.
Určitě poučná knížka, nejvíc mě ale zaujala povídka na konci.
Příběh Titanicu mě fascinuje už od dětství. Tato kniha obsahuje kompletní popis jeho vzniku a zániku, podložený historickými materiály, a od čtení byl mnohdy problém se odtrhnout.
Moje první kniha od tohoto autora. Trošičku pomalejší rozjezd, ale nakonec jsem se do děje dostala a čtení mě bavilo.
I přes mé překvapení musím nakonec hodnotit poměrně kladně. Je pravda, že některé pasáže byly trochu úsměvné, ale příběh byl poutavý a uměla jsem si hru živě představit.
Tuhle knihu jsem dostala k Vánocům a jsem ráda, protože si myslím, že bych po ní asi sama nesáhla. Je opravdu dobře zpracovaná a po jejím přečtení máte pocit, jako byste P. Toufara znali osobně. Až do takové míry byl autor schopen jeho život přiblížit. Co se týče závěru, je pro mě naprosto nepochopitelné jednání tehdejších vyšetřovatelů, a je mi z něj opravdu smutno.
Být to moje první kniha této autorky, tak nevím, jestli bych se pouštěla do dalších. Dle mého opravdu nejslabší kousek. Nezáživný táhlý děj, rychlý a poměrně nelogický konec.
Příběhy obyčejných žen, v celku čtivá knížka. Bohužel jsem se ale jako většina ostatních v hromadě postav ztrácela a musela přemýšlet, kam vlastně onu postavu zařadit. Ke konci jsem litovala, že jsem si na začátku nekreslila vztahovou mapu :)
Ze začátku mi kniha připadala jako bych tenhle příběh už četla. Nakonec jsem ale byla mile překvapená.
Při čtení jsem se bavila a moc se mi líbí ilustrace, které knihu doplňují. Jako oddechová knížka opravdu ideální.
Tak tohle dílo jsem nijak zvlášť nepochopila. Některé básně se mi ale líbily, proto dvě hvězdičky.
Dokonalá zápletka. A ten konec.. takové rozuzlení jsem opravdu nečekala!
Obdivuhodná myšlenka celého dramatu. Hlavně, když se vezme v úvahu, že byla napsána v roce 1920. Bohužel mě ale celkově neuchvátila a čtení mě (až na některé pasáže) opravdu nebavilo. Ale vzhledem k nadčasové myšlence dávám tři hvězdičky.
Knihu jsem přečetla skoro na jeden zátah. Humorné příběhy ze života se opravdu povedly.
Super pokračování :-) Chvílemi mi bylo i do breku, ale o tom víc se mi kniha líbila.