spackova.p spackova.p komentáře u knih

Obsluhoval jsem anglického krále Obsluhoval jsem anglického krále Bohumil Hrabal

Nevěřila bych, že se mi tato kniha bude líbit. Chtěla jsem si ji přečíst, abych si utvořila vlastní názor. Ze začátku mi dlouhé věty dělaly problémy a v ději jsem se ztrácela, ale nakonec jsem se začetla tak, že už mi tento styl vůbec nepřipadal divný.

18.02.2017 5 z 5

A proto skáču A proto skáču Naoki Higašida

Určitě poučná knížka, nejvíc mě ale zaujala povídka na konci.

09.02.2017 5 z 5

Titanic Titanic Miloš Hubáček

Příběh Titanicu mě fascinuje už od dětství. Tato kniha obsahuje kompletní popis jeho vzniku a zániku, podložený historickými materiály, a od čtení byl mnohdy problém se odtrhnout.

03.02.2017 5 z 5

Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Moje první kniha od tohoto autora. Trošičku pomalejší rozjezd, ale nakonec jsem se do děje dostala a čtení mě bavilo.

20.01.2017 4 z 5

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

I přes mé překvapení musím nakonec hodnotit poměrně kladně. Je pravda, že některé pasáže byly trochu úsměvné, ale příběh byl poutavý a uměla jsem si hru živě představit.

05.01.2017 4 z 5

Jako bychom dnes zemřít měli Jako bychom dnes zemřít měli Miloš Doležal

Tuhle knihu jsem dostala k Vánocům a jsem ráda, protože si myslím, že bych po ní asi sama nesáhla. Je opravdu dobře zpracovaná a po jejím přečtení máte pocit, jako byste P. Toufara znali osobně. Až do takové míry byl autor schopen jeho život přiblížit. Co se týče závěru, je pro mě naprosto nepochopitelné jednání tehdejších vyšetřovatelů, a je mi z něj opravdu smutno.

04.01.2017 5 z 5

Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

Být to moje první kniha této autorky, tak nevím, jestli bych se pouštěla do dalších. Dle mého opravdu nejslabší kousek. Nezáživný táhlý děj, rychlý a poměrně nelogický konec.

21.12.2016 2 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Příběhy obyčejných žen, v celku čtivá knížka. Bohužel jsem se ale jako většina ostatních v hromadě postav ztrácela a musela přemýšlet, kam vlastně onu postavu zařadit. Ke konci jsem litovala, že jsem si na začátku nekreslila vztahovou mapu :)

18.11.2016 4 z 5

Proměna Proměna Franz Kafka

Zvláštní příběh..popravdě jsem mu ale moc nerozuměla.

03.11.2016 3 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Ze začátku mi kniha připadala jako bych tenhle příběh už četla. Nakonec jsem ale byla mile překvapená.

02.11.2016 4 z 5

Inferno Inferno Dan Brown

Napínavý příběh s pozoruhodnou myšlenkou.

27.10.2016 5 z 5

Kafe @ cigárko Kafe @ cigárko Marie Doležalová

Při čtení jsem se bavila a moc se mi líbí ilustrace, které knihu doplňují. Jako oddechová knížka opravdu ideální.

20.09.2016 5 z 5

Tajemství Velkého Vonta Tajemství Velkého Vonta Jaroslav Foglar

Znovu úžasný příběh.

15.09.2016 5 z 5

Těžká hodina Těžká hodina Jiří Wolker

Tak tohle dílo jsem nijak zvlášť nepochopila. Některé básně se mi ale líbily, proto dvě hvězdičky.

08.09.2016 2 z 5

Po pohřbu Po pohřbu Agatha Christie

Dokonalá zápletka. A ten konec.. takové rozuzlení jsem opravdu nečekala!

07.09.2016 5 z 5

R.U.R. R.U.R. Karel Čapek

Obdivuhodná myšlenka celého dramatu. Hlavně, když se vezme v úvahu, že byla napsána v roce 1920. Bohužel mě ale celkově neuchvátila a čtení mě (až na některé pasáže) opravdu nebavilo. Ale vzhledem k nadčasové myšlence dávám tři hvězdičky.

13.08.2016 3 z 5

Jednou nohou v blázinci Jednou nohou v blázinci Simona Monyová (p)

Knihu jsem přečetla skoro na jeden zátah. Humorné příběhy ze života se opravdu povedly.

05.08.2016 5 z 5

Ženu ani květinou... Ženu ani květinou... Simona Monyová (p)

Zajímavý a čtivý příběh.

04.08.2016 5 z 5

Dítě zvané „To“ Dítě zvané „To“ Dave Pelzer

Silný zážitek.

03.08.2016 4 z 5

Stínadla se bouří Stínadla se bouří Jaroslav Foglar

Super pokračování :-) Chvílemi mi bylo i do breku, ale o tom víc se mi kniha líbila.

02.08.2016 5 z 5