Steiniglovka Steiniglovka komentáře u knih

Cesta k opravdovému jídlu Cesta k opravdovému jídlu Eva Ehrenbergerová

Tuhle knihu povinně do každé kuchyně. Jíst zdravě nemusí znamenat jíst složitě. Lehké čtení o základech stravování a k tomu jednoduché recepty, podle nichž vařím i čtyřletému synovi.

20.05.2024

My Cooking Diary 2 My Cooking Diary 2 Kateřina Saint Germain (p)

Vařit podle Kačí je vždy jistota a je jedno, jestli šáhnete po knize nebo se inspirujete na blogu či sociálních sítích. Jídla se vždy povedla a vždy to je chuťový zážitek. Na kuchařce se mi líbí, že zde najdete jak recepty na jídla z Káti cest po světě, tak dobroty inspirované její rodinou. Před každým receptem je stručné povídání, takový malý příběh k danému jídlu, což krásně ladí s tím, že je Kačí v první řadě blogerka.

11.08.2021

Krvavé ostří Krvavé ostří Sarah J. Maas

Krásně doplnila sérii, doporučuji číst ještě před Královnou stínů :-)

19.04.2020 4 z 5

Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Takhle...do série ST jsem šla proto, že zbožňuju sérii Dvorů a těm Skleněný trůn zatím nesahá ani po kotníky :)
Ale když budu hodnotit nezaujatě, třětí díl se mi líbil zatím ani nejvíc. Hodně jsem si oblíbila Manon a i kvůli ní se těším na další díl, zajímá mě jak se její postava bude vyvíjet. Hlavně její sblížení s Wyvernem...to bylo dokonalé.
Doufám, že mě v dalších dílech čeká hodně zvratů a že Celaena pestaně fňukat a pořádně se opře do bitvy za své království a za svůj lid :)

28.03.2020 4 z 5

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Přeci jen od série ST očekávám víc,ale je to možná tím,že jsem zmlsaná sérií Dvorů :-)
I když je pravda,že na posledních stránkách přišel přesně ten zvrat,ve který jsem doufala a už jsem ponořená do třetího dílu :-)

18.08.2019 4 z 5

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Dávám jen 4 hvězdy, protože jsem u autorky zvyklá na větší jízdu. ALE pokračuji dál druhým dílem a věřím,že pokračování bude bomba,že první díl byl jen rozjezd ♥️ věřím autorce,že ví co dělá :-)
Postavy se mi líbí a strašně se těší,jak se jejich příběhy rozvinou dál...

24.07.2019 4 z 5

Sama sobě majákem Sama sobě majákem Kateřina Rezková

Hezký. Takový jiný než všechno ostatní v tomhle "žánru". Některé pasáže mi přišli úplně zbytečný,ale některé měly hloubku.
Myslím,že by Kačí klidně mohla napsat Sama sobě majákem tak za deset let,bylo by zajímavé dozvědět kam se tahle holčina posunula :)

03.07.2019 4 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Kniha dobrá,ale příliš zdlouhavá. Vadilo mi,že zde byl málo Joona Linna a více Erik Maria Bark, jehož postava mi byla hrozně nesympatická.
Přišlo mi to všechno přeplácaný a překombinovaný (pokémoni, hypnóza, zlobivý děti, zdlouhavě rozepsané hypnózy...). Já nevím, těšila jsem se až to konečně dočtu,abych věděla jak to bylo...
Ale rozhodně mě to neodradilo od pokračování v sérii,protože jako první knihu od dvojice Kepler jsem četla Písečného muže a ten byl skvělej!

11.03.2019

Muž, který chtěl být bohatý Muž, který chtěl být bohatý Mark Fisher

Krásný příklad toho, že i takhle útlá knížečka může říct mnoho.

Knih na téma "Tajemství" bylo napsáno mnoho, ale zde je vše řečeno čistě a jasně. Doporučuji každému,ať už pracujete na svém osobnostním rozvoji nebo hledáte jen krátký milý příběh :)

01.02.2019 5 z 5

My Cooking Diary My Cooking Diary Kateřina Lustigová

Káťa je moje velká inspirace,sleduji její blog už dlouho,takže koupě kuchařky byla nutnost. Design je super a obsah ještě lepší. Jednoduché,ale originální recepty všeho druhu :) doporučuji i pro někoho, kdo vařit teprve začíná a chce se něco naučit. Líbí se mi,že to je takový zlatý střed - recepty jsou né úplně superzdravé,ale v odlehčených verzích.

08.01.2019 5 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Dávám tři hvězdy za první díl. Chytl mě, četla jsem to jedním dechem a i když mi některé skutečnosti přišly dost přitažené za vlasy, přešla jsem to a četla dál a líbilo se mi to. Ale rozhodně mi kniha nezůstala v srdci.
Druhý díl mě jakž takž bavil,ale četla jsem ho asi na třikrát. Děj mě zkrátka neudržel.
Třetí díl jsem odložila po padesáti stránkách a už se k němu nechystám vrátit,nevím jak to všechno skončilo a vlastně... mě to ani nezajímá.

07.10.2018 3 z 5

Bono o Bonovi Bono o Bonovi Michka Assayas

Líbí se mi,že je kniha zpracovaná formou rozhovorů. Bonova upřímnost je cítit z každé stránky. Každý fanoušek U2 si jí potřebuje přečíst,opět jsem o trochu víc pochopila jejich tvorbu..

07.10.2018 5 z 5